Барај Барај Мапа

Како да ги исчистите чешмите од мат црна кујна

КласификацијаВодич за славина 15100 0

како да се исчисти црна мат чешма

Мат црната е една од помодерните завршувања на сцената за славини и други уреди за кујна и бања, и е популарна. Помеѓу зачудувачки смелата боја и луксузниот сјај на мат финишот, овие славини се популарни во домовите ширум светот.

 

Секако, откако ќе ги инсталирате славините, сакате да бидете сигурни дека и тие ќе останат во најдобриот изглед. Сето тоа се сведува на внимателно третирање и користење на соодветни производи и техники за нивно чистење. Сметајте дека ова е водич на вашиот експерт за одржување на вашите мат црни кујнски славини да изгледаат свежи за следните години.

Зошто треба да го исчистам мат црното Кујнски чешми?

Најочигледна причина што луѓето ги чистат своите мат црни славини е визуелната привлечност. Кога дамките од вода и другите остатоци од површината ќе се појават на славините, тие го нарушуваат чистиот, елегантен, рамномерен изглед што ве привлекува пред сè до мат финишот. Едноставно чистење може да ги врати славините во неговите свежо инсталирани, надвор од славата на кутијата.

Во некои случаи, предолгото чекање за чистење на славините може да ја оштети и славината. Ако некој материјал дојде во контакт со киселини, растворувачи или други груби хемикалии и тие седат на тапа за одреден временски период, тие можат да изедат на крајот.

Колку често треба да ги чистам славините?

Во принцип, кога на вашата кујнска славина е потребно чистење, ќе можете да ја видите затоа што ќе видите дамки на површината. Сепак, за да го олесните животот, најдобро е едноставно да додадете чистење на славини во вашата рутина за чистење неделно. Во секое време кога ја чистите вашата кујна, дајте the на чешмата брзо чистење користејќи ги чекорите детални подолу.

Безбедни производи за чистење на вашите мат црни славини

Секој вид на површина во вашиот дом, вклучувајќи ги и славините, има одредени средства за чистење и алатки кои работат добро и други што треба да ги избегнувате. За црни мат славини во кујната, држете се до овие едноставни производи.

Обична вода и сапуница

Во случај на црна мат, безбеден избор за чистење е едноставен: основна вода со сапуница.

Користете сапун за садови балансиран со pH - ова значи дека сапунот не е кисел. Едноставно измешајте мала количина сапун за садови со вода и подготвени сте да одите.

Специјални средства за чистење мат

Доколку не сте сигурни дали вашиот сапун за садови е балансиран со pH, има и специјални средства за чистење дизајнирани за мат површини. Примарниот белег на овие средства за чистење е тоа што тие не содржат ниту една од вообичаените хемикалии што можат да ги оштетат мат финишките, за што ќе разговараме подолу.

Платни за микрофибер

Кога ја чистите вашата мат црна славина, прескокнете ја челичната волна, чешачките четки и другите предмети и посегнете по крпа од микрофибер. Овие ткаенини се особено меки и мазни, така што се доволно нежни за да ја заштитат финишот на вашата славина.

 

Производи и техники за чистење што треба да се избегнуваат на црни тела во мат

主图2 1

Сите сме имале периоди кога ги немаме препорачаните средства за чистење што ни беа потребни, па се снаоѓавме со нешто друго околу куќата. Тоа може да биде опасно, ако не знаете кои работи конкретно да ги избегнувате. Исчистете се од овие производи додека ги чистите вашите мат црни славини.

Секој производ со восок или агент за полнење

Една од најзабележителните и привлечни одлики на мат црни славини е нивниот единствен недостаток на сјај. Производителите го произведуваат овој ефект давајќи му на славината микроскопски груба текстура на површината, полна со гребени, испакнатини и долини.

Кога светлината ќе ја погоди таа површина, грубата текстура се прекршува и ја рефлектира светлината во сите различни насоки. Ова ја растера светлината, така што нема јасен одраз.

Начинот на кој работат восоците и другите средства за полнење е со пополнување на несовршености на површината, создавајќи порамна површина што има посебен сјај. Ако ги користите овие производи на вашите мат славини, тие ќе ги пополнат оние многу намерни гребени и долини на површината и ќе ги остават вашите славини сјајни.

Имајте на ум дека овој сјаен ефект честопати не се случува рамномерно. Веројатно ќе завршите со незгодно сјајни прскања на вашата некогаш мат чешма.

Секој каустичен или кисел производ или производи освен вклучуваат растворувачи

Како и секоја друга завршница, мат-црната завршница е прецизно применета од производителот. Производите што содржат киселини или растворувачи можат да ја расипат таа завршница. Ова може да доведе до нерамна боја или да се појави абење рано во животот на вашата славина.

Производи за абразивно чистење

Киселините и растворувачите не се единствените производи што можат да ја оштетат мат-црната завршница. Некои производи за чистење се направени за чистење на поостри неред, така што тие можат да имаат средства за текстурирање како микрозрнца. Избегнувајте вакви решенија за чистење додека се обидувате да ги освежите славините.

Текстурирани крпи за чистење или четки

Завршувањето на секоја славина може да се изгреба, а мат-црната завршница не е исклучок. Покрај тоа што бидете внимателни со прстените, клучевите и другите гребнатинки, избегнувајте употреба на четки и секаков вид крпа или алатка за чистење што има груба текстура.

Како да знам дали мојот производ за чистење е безбеден за црни мат тела?

 

lADPBFuNcL0YJ4PNBEzNBEw 1100 1100 1

Што ако имате производ што не е на списокот „направи“ или „не“ погоре? Како знаете дали е безбедно?

На крајот на краиштата, најдобро е да не ризикувате. Многу „сите намени“ производи, како општи чистачи, ќе содржат одредена количина киселина. Ако не можете да бидете сигурни дека производот е балансиран со pH или ако има хемикалии во списокот со состојки за кои не знаете дека се безбедни, управувајте јасно.

 

 

 

 

 

Како да ги исчистите чешмите од мат црна кујна

52 2311400D 0 0 WOWOW Црно тенџере за полнење славина за топла и ладна вода на преклопување кујнска славина

Сега, кога ја имате вашата постава на безбедни и ефикасни производи за чистење, како ги чистите вашите мат црни славини од кујната? Следете ги овие едноставни чекори.

1. Измешајте го вашето решение

За повеќето луѓе, нивниот раствор за чистење е едноставно сапун и вода за садови. Наполнете го мијалникот или кофата со вода, додадете прстен сапун и промешајте го со раката за да го измешате.

2. Исчистете ги надворешните површини

Со подготвен раствор за чистење, заситете ја крпата за микрофибер во растворот за чистење. Потоа, ringвонете го и искористете го за да ги избришете надворешните делови од славините и тела.

3. Исчистете ја тапа

Откако ќе го исчистите надворешниот дел од славините, тргнете ја крпата околу внатрешноста на славината. Ако славината има аератор, внимавајте да не употребувате премногу притисок за да не го оштетите аераторот.

Важно е да го направите ова откако ќе го исчистите надворешниот дел од славините, не порано. Може да има таложени наслаги и честички во вашите славини, а вие не сакате тие честички да се гребеат или да се лепат на надворешната завршница.

4. Исплакнете и исушете

Откако ќе ги избришете славините со растворот за чистење, задолжително исплакнете ги со свежа вода за да не оставите остатоци зад себе. Конечно, користете крпа од микрофибер или крпа од микрофибер за да ја исушите надворешноста на славините.

Овој процес не трае повеќе од неколку минути и веројатно ќе биде едно од наједноставните работи за чистење во вашиот дом. Сепак, редовното следење со тоа може да направи разлика во одржувањето на славините како нови.

Како да ги отстранам дамките од вода од мат црна славина на кујна?

5 图

Чекорите погоре функционираат одлично за остатоци од мелница и нечистотија на славините. Сепак, понекогаш може да имате постојани дамки во вода кои потешко се отстрануваат. Како да се ослободите од овие тврдоглави точки?

За мат црни славини, најдобра опција е раствор од 50% оцет и 50% вода. Користете го овој раствор ретко за да ги избришете дамките од вода, а потоа навремено исплакнете ја славината со чиста вода и исушете ја со крпа од микрофибер.

Имајте на ум дека некои водени точки се поупорни од другите. Прво обидете се да ги исчистите местата со вода со раствор за сапун за садови или специјализирано средство за чистење мат. Користете раствор на оцет само ако другите опции не работеле.

Чистење на аераторот во вашите мат црни славини

Чекорите погоре се совршени за општо чистење за типична мат црна славина. Меѓутоа, ако вашата славина има аератор, ќе треба да го чистите аераторот од време на време, исто така.

Аераторот изгледа како мал екран во вашата славина. Аераторите ја филтрираат вашата вода додека излегува, а истовремено додаваат малку воздух на потокот на вода. Ова му дава на потокот помазна текстура.

Зошто треба да го исчистам аераторот на кујнските славини?

Колку и да е корисен аераторот, дел од неговата работа е да ги филтрира честичките и наслагите од вашата вода. Тие честички не исчезнуваат; тие можат да се таложат на или во внатрешноста на аераторот. Ова може да го отежне добивањето чиста вода, а во некои случаи, честичките можат да се соберат доволно за да го блокираат протокот на вода од вашата славина.

Колку често треба да го чистам аераторот?

20 2320201B 0 0 WOWOW славина за бања со вртлив излив црна

Ако имате аератор во славината, распоредот за чистење треба да зависи од тоа колку често го користите. За кран што се користи на дневна основа, како типична славина за кујна, имајте за цел да го чистите аераторот еднаш месечно. За славини што не се користат толку често, кварталното чистење може да работи добро.

Исто така, ќе сакате да го исчистите аераторот во секое време кога се чини дека е запушен. Ако протокот на вода на славината падна, тоа е честопати знак дека треба да го исчистите аераторот.

Како да исчистите аератор на славината

 

Чистењето на аераторот е покомплексно отколку чистењето на славината, но сепак може да се направи во рок од неколку минути и тоа е неопходен дел од непречено одржување на тела. Следете ги овие јасни чекори.

1. Извадете го аераторот

Во повеќето случаи, вашиот аератор ќе биде во капакот на завртката во внатрешноста на крајот на славината за да можете едноставно да го одвртите тој вметнувач. Можеби ќе треба да користите клешти или нешто друго за да го зафатите влогот, но бидете нежни за да не го оштетите парчето. Ако не сте сигурни како да го отстраните аераторот, безбеден облог е да ги проверите упатствата на производителот.

2. Подгответе го вашиот раствор за чистење

Како и за чистење на надворешноста на тапа, можете да користите едноставен раствор на вода и сапун за садови за да го исчистите аераторот. Ако имате навистина тешка валканост, можете исто така да измешате раствор од три дела вода и еден дел оцет.

3. Исчистете го аераторот

Користете партал, крпа или сунѓер со вашиот раствор за чистење за да го избришете аераторот. Треба да можете да видите како честичките се ослободуваат, затоа исплакнете го аераторот често за да ги измиете тие честички. Можете исто така да користите стара четка за заби за да влезете во малите места во екранот на аераторот.

Aе можете да кажете дека аераторот е чист со едноставна визуелна инспекција. Дајте му последно плакнење и потоа исушете го со чиста крпа или крпа.

4. Поставете ја тапа повторно

Со чист аератор, време е да ги составиме сите заедно. Заменете ги предметите во капачето на завртката по истиот редослед во кој се наоѓаа кога ги расклопувавте и завртете го влошката на крајот од славината. Ако не сте сигурни дека го правите правилно, проверете ги упатствата на производителот на славината.

Следењето на овие чекори секој месец или така ќе ви помогне да го одржувате аераторот чист и функционален, држејќи ја водата почиста на патот. Имајте на ум дека ако не сте во можност темелно да го исчистите аераторот, можеби ќе можете да купите аератор за замена од производителот наместо да ја замените целата славина.

Одржување на свежи и чисти мат црни славини од кујната

40 2310501Q 0 0 WOWOW Кујнска славина распрскувач со извлекување со една рачка

Мат црните славини имаат несомнено луксузен, модерен, елегантен изглед, па затоа се популарни во домовите низ сите региони и ценовните точки. Тие изгледаат најдобро само ако ги одржувате чисти и добро одржувани. За среќа, тоа е лесно како малку сапун за садови, вода и мека крпа секоја недела или слично.

Ако размислувате да опремите повеќе области од вашиот дом со мат црни славини или ако сè уште ловите најсовршени кујнски славини, пред се, проверете ги нашите водичи за купување на славината.

Производи препорачуваат мат црни кујнски славини

Кујна од распрскувач за распрскувач со една рачка

Кујнски славини на Црн квадрат

Чешми за мешање во мат црна кујна

Мет црна кујна за прскање надолу

 

Претходно :: Следно:
Кликнете за да откажете одговор
  Добредојдовте на официјалната веб-страница на WOWOW FAUCET

  Се вчитува ...

  Изберете ја вашата валута
  долариСАД (САД) долар
  евра евра

  кошничката

  X

  Историја на прелистување

  X