Барај Барај Мапа

Како да го пронајдете бројот на моделот на Делта тапа - чекор по чекор

КласификацијаВодич за славина 6069 0

Ако сте тука за брз поглед, чекорите подолу се доволни за да стигнете до вашата дестинација. Но, ако имате проблем, тогаш можеби ќе ја прочитате статијата за решенијата.

Општи чекори за наоѓање на бројот на моделот Delta Faucet

 1. Одете на официјалната веб-страница на Делта тапа.
 2. Откако ќе стигнете до страницата, ќе ги видите овие опции во лентата со мени. Изберете Сервис и делови.
 3. Потоа можете да видите алатка наречена алатка за идентификација на производот, која ќе ви помогне да го решите проблемот.

Зошто ви е потребен број на моделот Делта тапа

Бројот на моделот Delta Faucet е единствен напишан на кутијата со која било славина што сте ја купиле од пазарот. Корисно е во ретки случаи. На пример, кога одреден дел од опремата престанал да функционира и има потреба таа да биде заменета или поправена. Тогаш ќе треба да го знаете бројот на моделот на Делта тапа, кој може да се најде на полето или во упатството.

Постојат ситуации кога веќе немаме пристап до прирачникот за читање или полето, зошто? Дозволете ми да објаснам, земете на пример дека сте се преселиле во нова куќа и немате прирачници за славините и другите материјали за водовод. Но, има потреба да се решат или поправат производите.

Па, како можеме да го решиме овој посебен проблем во само неколку чекори?

Детален чекор по чекор процес

Треба да се следат следниве чекори за лесно решавање на овој проблем.

Ⅰ. Пронајдете го бројот на моделот на конкретната славина.

Ⅱ. Следете ги упатствата подолу и готово.

Од горенаведеното, најчестиот чекор е да се најде бројот на моделот на одредена славина, па како можеме да го најдеме? Соодветно следете ги следниве упатства.

 1. Отворете го прелистувачот: Отворете го прелистувачот, а потоа кликнете на копчето за пребарување. Потоа напишете deltafaucet.com, тоа ќе ве доведе директно до официјалната веб-страница на Делта тапа.
 2. Погледнете на страницата: Откако ќе ја достигнете страницата, ќе ги видите опциите во лентата со мени. Кликнете услуга и делови.
 3. Потоа, ќе видите алатка за идентификација на производството на повик за алатка. Ова ќе ни помогне лесно да го решиме проблемот со филтрирање на нашиот резултат од пребарувањето. Веднаш под него, ќе видите четири опции како што следува.
 • соба. Тоа значи „во која просторија го користите вашиот производ?“ Во ова има две опции кои се ктичен или бања. Тука ќе мора да изберете кујна.
 • Тип на производ. На ова мени, тој ве прашува „каков вид на производ користите“. Во ова има две опции кои се славина или додаток. Значи, тука ќе мора да изберете славини.
 • Опис на производот. На менито, тоа ви кажува „одговорете на подетални прашања за да ги намалите соодветните производи“, на оваа ќе видите опција која вели 1956 производи што се совпаѓаат (и врска што прикажува „производи што се совпаѓаат со преглед“).

Постојат 8 опции, од кои секоја има своја под-опција. Изберете ги ставките на десната страна наведени подолу на опциите.

 • Кој тип на славина имате? - Изберете славина за мијалник
 • Колку рачки има вашата славина? - Изберете еден
 • Дали е тоа електронска славина? - Изберете да
 • Дали е славина за извлекување или повлекување? - Изберете да
 • Дали има страничен распрскувач? - Изберете бр
 • Дали има диспензерот за сапун или лосион? - Изберете да
 • Дали вашата славина има висок / висок лачен излив? - Изберете бр
 • Каква завршница има вашата славина? - Изберете хром

Ако навистина го следите упатството, можете да видите дека во моментот кога ќе изберете која било под-опција од секоја од осумте опции, списокот со славини се намалува

На пример, кога ќе одговорите на прашањето за првата опција (колку рачки има вашата славина), и ние избираме една, производот што одговара е намален на 1711, а за втората опција се намалува на 173 производи што соодветствуваат и тоа е како продолжуваме да намалуваме и кога ќе ја достигнеме осмата опција, тоа ќе се сведе на двоцифрен или едноцифрен број.

Ова значи дека сè што правевме е анкета за да се филтрира соодветниот резултат.

Резултати од појавување

Кликнете на производот што одговара на прегледот. Земајќи го на пример нашиот соодветен производ засега е 15. Сè е полесно, како од секој од петнаесетте резултати што можете да ги видите Број на моделот Делта тапа напишано под името на секоја славина. Овде можете да го најдете конечниот број на модел.

Пред да продолжиме понатаму, треба да се преземат неколку мерки на претпазливост за да се добие точен резултат на она што го бараме:

Не освежувајте ја страницата затоа што ако го сторите тоа, треба да започнете од почеток.

Ако сакате да се вратите назад, користете го копчето за назад од волшебникот / алатката, не од вашиот прелистувач, бидејќи тоа исто така ќе ве натера да започнете од почеток.

Крајна Линија

Понекогаш, лесните задачи стануваат многу тешки. Ова е слична работа. Кој би помислил дека бројот на моделот може да биде толку важен. Но, тоа е. И производителите на високо квалитетни брендови знаат дека ќе ја направиме таа грешка. Така, тие исто така прават излез.

 

Претходно :: Следно:
Кликнете за да откажете одговор
  更多
  Добредојдовте на официјалната веб-страница на WOWOW FAUCET

  Се вчитува ...

  Изберете ја вашата валута
  долариСАД (САД) долар
  евра евра

  кошничката

  X

  Историја на прелистување

  X