carian Cari laman

Garis Plaster + Perapian, Membuat Suasana Neo-Klasik | Reka Bentuk Tol Hongfu

klasifikasiReka bentuk dalaman 5892 0

Perikatan Reka Bentuk Dalaman Xiao Gao

640 62

“Ketika saya masih kecil, perkara kegemaran saya adalah mengikuti para penatua keluarga saya untuk bermain di ladang di kawasan luar bandar. Hari akan berlalu dengan sangat perlahan, tetapi juga selalu menuai banyak perkara yang menyeronokkan. Sekarang saya sudah dewasa, saya sering kehilangan masa itu, dan mengumpulkan barang menjadi hobi yang selalu saya simpan. Sekarang kita mempunyai keluarga baru dan rumah kita sendiri. Kami mahu tidak keterlaluan dengan gaya tetap tertentu, masukkan barang-barang yang kami suka dengan cara yang kami sukai dan hidup bahagia selamanya. ” - Keperluan Pemilik Rumah

0 9

Setelah mendapat pemahaman mendalam tentang tabiat hidup kedua pemilik rumah, kami pertama kali memfokuskan diri pada pembentukan semula asas, menggunakan perubahan dinding untuk membahagikan kembali kawasan fungsional dan menjadikan garis hidup lebih lancar. Kemudian kami menggunakan sebahagian dinding yang dibina semula untuk menambah ruang simpanan dan meningkatkan keselesaan keseluruhan apartmen. Ruang didominasi oleh warna egret, yang hangat dan lembut. Dengan perapian pemodelan garis plaster neo-klasik yang disukai oleh pemilik kediaman, suasana ruang bertambah baik. Akhirnya, barang-barang yang mereka suka dan telah dikumpulkan kemudian dipaparkan sebagai perabot lembut di ruang tersebut. Dari rasa selesa hingga keindahan ruang, rendaman yang menenangkan dan halus di sini nampaknya sangat hebat.

640 1 3

640 2 3

640 3 3

Cahaya matahari yang melimpah mendapat penapis lembut melalui tirai kain kasa berwarna krim, dan nada yang menenangkan dan garis reka bentuk yang sederhana dan jelas menjadikan ruang sangat moden dan artistik. Tidak seperti penempatan perabot ruang tamu konvensional, ia boleh dipindahkan sesuka hati mengikut kebiasaan hidup pengguna. Suasana keseluruhan menjauhkan diri dari ruang yang semakin homogen.

640 4 3

640 5 2

Dalam banyak filem yang mereka tonton, setiap hari atau untuk percutian. Rakan-rakan baik yang duduk di sekitar perapian, minum anggur, mendengar muzik dan berbual, adalah gambaran yang diinginkan. Kerana kekangan struktur rumah, ia dirancang sebagai bentuk susun plaster neo-klasik untuk dipersembahkan dengan hiasan.

Di atas perapian terdapat tirai unjuran, yang disingkirkan setiap hari dan diletakkan semula ketika digunakan. Niche digunakan untuk memegang benda-benda kecil seperti lilin dan kemenyan yang dibuat oleh pemilik rumah wanita. Di dua sisi terdapat beberapa buku yang sering dibaca oleh pemilik rumah lelaki. Kewujudan masing-masing harmoni, serius dan hangat memperkayakan seluruh kehidupan.

640 6 2

640 7 2

640 5

Pemilik lelaki sangat gemar melukis dan kaligrafi, muzik dan seramik. Pemain rakaman vinil, lukisan sutera oleh Wang Chengxun dari Dinasti Qing, dan lukisan dakwat desa adalah gabungan yang tepat dari barang-barang ini. Pada masa lapang mereka, mencari rekod kegemaran dan perlahan-lahan meletakkan jarum adalah masa santai mereka menghargai.

Kerana pengudaraan yang baik, dan diet yang biasa ada di sebelah ringan. Walaupun mereka mengadakan pesta makan malam dengan rakan-rakan, bau minyak dan asap tidak akan tinggal lama di rumah. Pada pagi hari percutian, mereka berdua akan minum teh dan membaca buku di meja makan, berbual santai. Keletihan hari bekerja akan hilang.

640 8 2

640 9 2

Bahagian dalam dinding pintu masuk yang baru dibina menghubungkan ke dapur. Kawasan terbuka digunakan untuk meletakkan cawan, wiski dan sake yang mereka kumpulkan. Ruang simpanan adalah untuk pelbagai barang dan makanan ringan.

Tujuan asal pemiliknya adalah memiliki dapur yang terbuka sepenuhnya, tetapi oleh kerana keluarga mempunyai kucing dan kadang-kadang pergi ke dapur untuk mencuri makanan, kami memasang pintu kaca gelangsar yang sangat fleksibel di persimpangan. Ruang dalaman semua terbuka dan pemandangannya telus dan santai. Membezakan ruang luaran, jubin lantai Mykonos Blue dengan corak geometri digunakan. Ia mempunyai angin yang lebih baik dan membawa keseronokan visual.

640 1 1

640 10 2

Setiap paparan bingkai sudut dan warna dan tekstur di ruang memberikan respons estetik, tetapi juga memainkan peranan praktikalnya. Pereka melihat tipu daya untuk menjadikan ruang lebih terbuka dan membawa cahaya semula jadi dari kajian ke ruang makan. Untuk penyimpanan, kami merancang ruang simpanan dengan panjang 3070mm dan panjang 2050mm untuk katil Murphy. Tempat ini dapat digunakan sebagai kamar tidur kedua ketika ada tamu yang berkunjung, sementara ruang aktiviti biasa tidak terpengaruh sama sekali, menjadikan kajian ini berfungsi dua kali lipat.

640 13 2

640 14 2

640 11 2

Bilik tidur utama yang asli sempit, jadi setelah memindahkan dinding dan meminjam selebar 220mm, mungkin untuk mencapai lokasi ruang penyimpanan. Untuk mewujudkan ruang yang selesa dan luas, ruangan itu dihiasi dengan warna-warna alami rendah tepu untuk menciptakan suasana segar dan lembut. Susun atur kemudian terdiri dari perabot rendah dan hanya meletakkan barang-barang kecil kegemaran mereka.

640 12 2

640 15 2

Setelah menggerakkan dinding, kawasan bilik mandi diubah menjadi dua kawasan basah dan kering yang terpisah. Mengikut kebiasaan solekan pemilik rumah wanita, ruang penyimpanan lima petak dirancang untuknya di sebelah kiri sink. Reka bentuk keseluruhan disajikan dalam warna putih terang, dengan bahan yang berbeza digunakan untuk membahagikan tahap dan akhirnya menambahkan logam untuk mengoptimumkan perinciannya. Reka bentuknya juga secara visual memperluas kelapangan ruang.

640 18 2

640 17 2

640 19 2

640 20 2

Diagram Gambar rajah struktur asal

640 21 2

Plan Pelan lantai

 

  1. Dinding baru 1080mm di sebelah kiri pintu masuk diubah menjadi ruang guna dua untuk kasut di pintu masuk dan penyimpanan di ruang makan.
  2. Dinding baru ialah 1080mm.
  1. Buka ruang dapur yang asli dan ubah sudut menjadi balkoni simpanan.
  2. Bilik tidur kedua diubah menjadi ruang belajar dan pintu keluarnya diganti dan diganti dengan pintu kaca gelongsor. Ini meningkatkan interaksi sambil menjadikan ruang ruang makan lebih terbuka dan telus.
  3. Seluruh dinding bilik mandi dipindahkan dan kawasan 220mm dari bilik tidur kedua dipinjam untuk memperluas ruang bilik tidur utama dan menambah ruang simpanan.

 

Luas: 79m²

Gaya: Campurkan dan padankan

Jenis Rumah: Dua bilik dan dua dewan

Harga : 34wService

Corak: Reka bentuk keseluruhan projek

Alamat Projek: Chengdu. Mahkamah Selatan Tianyu

Penyelesaian: 2020

Agensi Reka Bentuk: Chengdu Hongfuji Design

Sebelumnya :: Next:
Klik untuk membatalkan balasan
    展开 更多
    Selamat datang ke laman web rasmi WOWOW FAUCET

    loading ...

    Pilih mata wang anda
    USDDolar Amerika Syarikat (AS)
    EUR Euro

    Dalam Troli

    X

    Sejarah Penyemakan

    X