Sich Site Sich

155㎡Circular Space, Three Generations Living Together Without Generation Gap 丨 Rikyu Design

KlassifikatiounInnenarchitektur 4046 0

Rikyu Design Interieur Design Alliance

An enger Famill mat dräi Generatiounen gëtt et e Generatiounsspalt tëscht Generatiounen? De perséinleche Raum tëscht dem Individuum an der Famill ass bal negativ Distanz, net vill perséinleche Raum?

Net nëmmen un d'visuell a funktionell Notzung ze denken, awer och wéi een e Gläichgewiicht tëscht Eenzelen a Familljen erreecht ass e Faktor dee mir musse berécksiichtegen wann mir fir grouss Famillen designen.

Ass et méiglech béid schéin a praktesch ze sinn?

Wann et eng Famill gëtt, gëtt et nëmmen "mir" a keen "ech"?

D'Toleranz an de Réckzuch tëscht der jénger Generatioun an den Eelsten. An dësem Heem sinn de Layout, d'Linnen an de Materialstil perfekt versöhnt.

Géint déi scenesch Henglin Bucht, ass dëst Heem um Kräizung vum Séi an dem Mier, dat ass och d'Plaz wou migréierend Villercher all Joer migréieren.

Wéi d'Madame Zhang an d'Designkonsultatioun mat de Bedierfnesser vun der Famill koum, huet si hire Wonsch ausgedréckt d'ästhetesch a praktesch Bedierfnesser vun hiren Eelsten ze harmoniséieren, wärend se och déi räich a staark visuell Elementer behalen, déi si favoriséiert huet, a fett proposéiert huet Edelstol als Material fir ze benotzen all d'Kabinen am Haus.

-

Lénks begéint Famill

Plënnert zesummen mat Ärer Famill

 

lénks

Ëffentleche Beräich

Den Aganksberäich ass e wichtegt Gebitt fir d'Famill fir anzegoen an eraus ze goen, an et ass och an der Mëtt vum ganzen Heem, sou datt et e proppere Block an eng glat Bewegungslinn huet visuell an nëtzlech.

Wat d'Lagerung ugeet, déi verschidde Orientatiounen an Déiften vun de Schränke gi benotzt fir d'Späichere vu Kleeder, Schong a verschidde Saachen ze plangen. D'Säit Schongkabinett bei der Dier huet eng schmuel Tiefe a benotzt en Auszuchstyp fir allgemeng benotzt Schong ze placéieren, wärend de Schaf nieft dem Schongwiessel Sëtz als Plaz fir saisonal an selten getraff Schong benotzt gëtt.

De schwaarzen Deel vum Cabinet op der lénker Säit ass e Regal a Richtung vum Schongwiessel Sëtz, wou Dir kleng Saache placéiere kënnt fir eraus ze goen. D'Héicht vum schwaarzen Deel vun den ieweschten an ënneschten Schief ass just richteg fir d'Dame Stiwwelen an aner onkonventionell Gréisst Schong.

Nom Entrée an d'Dier ass de Cabinet op der rietser Säit vun der Front geplangt fir d'Gebitt fir d'Famill Secondaire Kleeder a Poschen ze sinn. Als Kräizung vun de liewegen a bewegende Linnen am Heem ass et méiglech heem ze goen oder an engem Stéck eraus ze goen.

De schmuele Schrank an der Entrée ass mat duebelsäiteger Ouverture entworf, sou datt dee selwechte Schrank souwuel d'Entrée wéi och d'Wunnzëmmer Uewerfläch kann treffen.

De Buedem ass getrennt vum Wunnzëmmerberäich mat wäisse Fliesen an Holzbuedem, an déi gekromt Linnen echoen de gekrommte Wénkel uewen.

Géint d'Entrée vun der Stuff schwächt den elegante gekromte Bogen aus Edelstol d'Balken a bréngt e Gefill vu Ritual an d'Familljenheem. Déi mëll Krümmung erreecht vum Metallmaterial ass elegant a voller Punkte.

D'Wunnzëmmer bitt exzellent Liicht a Vue op d'Haus, an de Living-Iess-Kichen Gemeinschaftsberäich mécht eng méi räich Form vu Versammlungsaktivitéiten.

Déi hënnescht Mauer vun der Stuff huet d'Form vun engem Display Regal, deen als Displayberäich benotzt ka ginn wann Dir net Fernseh kuckt.

Déi gratis schwaarz Linnen op der Mauer si voller Fantasi, dat kann "Léift" oder "liewen" bedeiten.

Déi räich kleng Detailer vum Wunnzëmmer, de klenge Bogen an den Detailer echoen de grousse Bogen an der Struktur

D'Mauer tëscht der Stuff an dem Balkon erlaabt dem ëffentleche Beräich natierlech eng ëmklappbar Linn ze bilden. De beweegbare Canapé mat Multi-Säit Upassung erlaabt Familljememberen face-to-face ze kommunizéieren egal wou se sinn.

D'Struktur vum Fernsehkabinett a Projektorkabinett. De Projektorkabinett ass perfekt integréiert an de gréngen a schwaarze Kierper vum Fernsehkabinett, wou de grénge Schrank nach ëmmer als normale Tirang benotzt ka ginn.

Eng Famill déi gär Filmer kuckt awer net wëllt datt den Fernseh den Haaptpersonnage an der Stuff ass. No enger Woch iwwer dëst mam Designer ze denken, krut d'Hostess endlech dat Bescht vu béide Welten.

De Laserprojektor gouf an engem Schieberkabinett mat optescht Glas uewen gesat. De Projektor ass normalerweis am Fernsehkabinett agebonnen, awer ka fräi geplënnert sinn wann am Gebrauch. Dat optescht Glas, dat iwwer dem Kabinett agebonne gëtt, iwwerdréit 99.9% Liicht, fir eng perfekt Vue ze maachen.

Nom Entrée op de Balkon ass de 5m laange Raum an eng Studie an e Vue Balkon opgedeelt. Et ass aus Edelstol gebogenen Plafongskurve, verbënnt d'Mauer an den Daach fir e staarkt Gefill vu Wéckelen ze bilden, och d'Präsenz vun der Mauer schwächt.

Dat grousst Gebitt vun Indigo a Pauwgréng Faarf kontrastéiert mat der Stuff, kreéiert en onerwaarten Impaktgefill fir jiddereen deen an de Balkonraum erakënnt.

D'Studieberäich ass opgestallt mat enger Säitepartition als Trennwand, bäidréit Privatsphär an e Gefill vu Gehäuse, wärend en Dialog mat der ganzer gemeinsamer Regioun behalen.

D'Planz Lounge Beräich ënner der Sonn um aneren Enn erlaabt d'Famill fir e Moment ze relaxen wärend se studéieren a schaffen.

Den Iessdësch a Still sinn aus Nëss a Metall gemaach, wat dem Temperament vum Heem passt.

D'Studie verbënnt de Sofa mam Iess- a Kichenberäich. De laange Iessdësch gëtt gewielt als Iesszëmmer vun der Famill an der breeder Kräizhal, wat d'Famill erlaabt Gesiicht a Gesiicht ze kommunizéieren.

D'Benotzung vu Wellepanelen op der Fassad vun der Insel füügt en Touch vun Modernitéit zum ganzen Heem bäi.

E Spull an en elektrescht Keramikofen goufen bewosst op d'Insel bäigefüügt. Wann Männer a Fraen einfach Iessen an der Woch hunn, kënne se direkt nom Heizung oder Damp um elektresche Keramikuewen iessen, wat d'Kamoudheet an den Iesskomfort staark verbessert.

D'Kichen benotzt eng transparent Schiebetür fir Fett a Fëmmen ze vermeiden wärend d'Sichtlinn Penetratioun erhéicht gëtt. De klengen Apparat Späicherberäich op der rietser Säit vun der Kichen ass och praktesch fir Platen ze placéieren an Artikelen am Frigo op der anerer Säit ze späicheren.

De Spull an den Uewen sinn op déi zwou Säiten vum L-fërmege countertop gesat, sou datt et einfach ze wäschen, ze schneiden an ze frittéieren, an och d'Trennung vu naass an dréchen ze garantéieren.

Den Eckberäich vun der Kichen war ursprénglech e Späicherraum. Nodeems se et no de Kachgewunnechten vun der Famill opgaang ass, ass et elo e Fëschbréchegebitt fir de Papp vun der Hostess, wou hien an der Zukunft seng Liiblingsgerichter vu senger Famill kache kann!

 

–Kichen ass elo e Fëschbrutenberäich fir de Papp vun der Hostess.

Riets an eleng

Fräi vun der Einsamkeet

 

Riets

Schlofkummer Beräich

De Kannerzëmmer mat Liicht op béide Säiten huet eng breet Vue an d'Holz Téin si guer net kannerech. Dëst léisst vill Plaz fir zukünfteg Ännerungen a ville Funktiounen.

Dee opfällegsten Trommelkit bei der Dier, mat der Skateboard Wandlamp op der Mauer, mam Museksjong voller cool Energie.

Wann Dir Drums mat professionnellen Trommelpads a Silenceren spillt, kënne Kanner fräi doheem üben ouni d'Noperen ze stéieren.

Déi räich a propper Späichere vu Spillsaachen, ass e gléckleche klenge Jong!

Déi aner Säit vum Bett benotzt eng Kombinatioun vum Nuetsdësch a Späicherkabinett fir d'Lagerung vu ville Saachen a Spillsaachen ze erliichteren. Faarweg Heem mam Kand fir de Spaass vun der Selbstversammlung ze erhéijen, füügt e Bounenbeutel derbäi an eng kleng Welt vu Kanner transforméiert.

Den Schreifdësch ass an engem agebaute Eck gesat mat engem Gefill vun Uschloss, an d'Mauerlagerung gëtt benotzt fir verschidde Schoulmaterial ze placéieren. De Lachplat mécht d'Saachen op ee Bléck siichtbar, sou datt et einfach ass fir Kanner Saachen ze sichen.

Déi delikat verglaste Wandlampen op béide Säiten kreéieren eng sanft Schlofzäitatmosphär. Déi brong Satin Riddoen mat gefleegten Pinselstroke si roueg an haltbar

D'ocher faarweg Meeschtesch Schlofkummer mat ueleggemooltem Textur ass an dräi Beräicher opgedeelt: Scheckraum, Buedzëmmer a Schlofzëmmer.

Nom Passage duerch d'Buedzëmmer fir einfach Wäschen a Make-up an de relativ onofhängege Scheckraum, gitt Dir an d'Schlofgebitt mat engem staarken Uelegmolerei-Stil, an déi selbsthaltend Bewegungslinn gëtt dem Master-Schlofkummer e Gefill vu Ritual.

Déi liicht übertragend prefab Bëtongsplack gëtt iwwer dem Schaf benotzt fir e Stäerenhimmeleffekt z'erreechen, Liicht aus dem Living Balkon aféieren ouni ze haart ze sinn.

De Spadséiergank ass mat dräi Säiten vu Schränke konzipéiert, an d'Géigend ass opgedeelt no de Gewunnechten vu Männer a Fraen.

De Scheckraum ass bei der Entrée Dier fir d'Ännerungslinn vun der Hostess ze treffen ier se heem an aus d'Dier geet, a gläichzäiteg ass en 1.1m héije klengen Objet Späicherkabin ageriicht fir mat der Héicht vum Host ze passen , déi verschidde Accessoiren a Schéinheetsprodukter op Lager kënne leeën. Nom Make -up am Buedzëmmer kënnt Dir déi lescht Aktioun hei ofschléissen.

D'Gesamtbuedematerial vum Buedzëmmer huet antislip an antibakteriell Funktioun. De Sëtz ënner der Rosette erlaabt Iech ze sëtzen an ze duschen, an ass och ganz frëndlech fir Eelsten.

Dat ëffentlecht Buedzëmmer, dat haaptsächlech vun der Famill benotzt gëtt, ass als en Triple Trennungstyp ageriicht, an de Spull ass bewosst nieft der Entrée gesat fir d'Famill hir Hänn ze wäschen wann se heem kommen.

D'Buedzëmmer verstoppt e vollt japanescht Buedzëmmer dat integréiert Bidden, Duschen, waarm halen an Kleeder trocken. De ganze modulare Konstruktioun kann an 3 Deeg ofgeschloss ginn, awer et ass wichteg ze bemierken datt d'Location an d'Siedlungsdimensiounen musse reservéiert ginn op der Mauerbaustadium.

Laut der Hostess ass dëst e Buedzëmmer dat hatt gefillt huet si ze hunn nodeems se et bei engem Frënd zu Shanghai probéiert hunn.

-

Stécker vun Doheem

 

Deforméiert Ecker

01 Déi vertikal Uewerfläch platzéiere mat Schief

Wéinst dem Rezessiounsberäich geformt duerch d'Verbreedung vum Kichen countertop, ass et perfekt den transparente Späicherkabinett ze benotzen fir déi vertikal Uewerfläch vun der Mauer ze platzen als Displayberäich fir gemeinsam Coupë a Geschir.

 

02 Benotzt de Kabinett fir de Raum hannert der Dier ze fëllen

De Raum hannert der Dier vum Kannerzëmmer gëtt erstallt nodeems d'Dier no riets geplënnert ass, an e Glas Librairie gëtt benotzt fir de Späichervolumen ze erhéijen ouni Plaz ze verschwenden.

 

03 Balance déi oppen Ecker mat Späicherraim

Am oppene Korridorberäich vun der Entrée ass de "King Bomb" Lagerraum am Haus. De Spazéiergangsraum vun nëmmen 1.3㎡ gëtt d'Enn vun alle grousse Saachen am Heem.

▲ D'Original Struktur Diagramm

D'Haus huet exzellent Beliichtung a Ventilatioun, kloer Aktivitéitslinnen, a schéi Kuliss an der Ëmgéigend.

D'Hausdefekte sinn datt d'Gemeinschaftsfläche grouss ass awer d'Zëmmer si kleng, de deforméierten Raum ass schwéier ze benotzen, an et ginn ze vill Buedzëmmer a Balkonen.

▲ De Buedemplang no der Renovatioun

De lénksen ëffentleche Beräich an de richtege private Beräich sinn kloer definéiert.

Reduzéiert d'Zuel vun de Buedzëmmer an d'Zëmmer

Déi éischt ass d'Liewensqualitéit am private Beräich ze verbesseren, déi deforméiert Ecker ze fusionéieren an d'Späicher- a Genossfunktiounen ze erhéijen.

Dat ganzt Haus ass no der Renovatioun kloer a lénks a riets Zonen opgedeelt. Dat ëffentlecht Gebitt gëtt als Aktivitéitszeen fir Familljenversammlung/Frënnversammlung benotzt. De private Beräich existéiert als eng kleng Welt fir all Familljemember. D'Kräizung vum Aganksberäich an dem ëffentleche Buedzëmmer verbënnt déi statesch an dynamesch Beräicher, sou datt d'Linnen vun de liewegen Aktivitéite glat a kloer sinn.

 

Projet Location / Lotus City

Design Team / Shu-Min Zhong, Jie Shi

Design Beräich / 155 ㎡

Dekoratiounskäschte / 90 W (ausser Haushaltsapparater)

Vireg :: next:
Klickt fir Äntwert z'ënnerschreiwen
    展开 更多
    Wëllkomm op der offizieller Websäit WOWOW FAUCET

    Luede vun ...

    Wielt Är Währung
    eropgaangenUSA (US) Dollar
    EUR Euro

    Wuerekuerf

    X

    Recherche gemaach

    X