keresés Site Search

Az iskolakerületi ház áttöri a „régieket és a leromlott állapotot”, és újjáteremti az életminőséget | Shuangbao Design

OsztályozásBelsőépítészet 4274 0

Belsőépítészeti Szövetség

Ez egy nagyon különleges projekt. Az elmúlt napokban és éjszakákon keresztül több mint 1,000 kilométeren keresztül kommunikáltunk a lakástulajdonossal mobiltelefonon keresztül. Végül ennek a közel 90 négyzetméteres iskolaháznak a felújítása megkezdte a hozzá tartozó tavaszt. Még amikor a telepítő tanár belépett az otthonba a kornak megfelelő hutongokon keresztül, csodálkozott: „Ezt nem tudtam, amíg meg nem néztem. Nagyon szép otthon van egy ilyen régi házban. ”

 

01

Az „arról” múlt időben

ELŐTT

Ez az ügy egy Fuzhou-n kívüli projekt, amely immár 30 éves. A lakosztályon belüli terület 88 négyzetméter. A belseje meglehetősen régi, és a világítás nem jó. A ház elrendezése is problémás. A szobák száma egyáltalán nem elegendő. Másodszor, sok tárolási funkció nem valósítható meg. A gyerekek tanulmánya sem volt elégedett. A lakástulajdonos minden állítása szerint ez az iskola kerületi ház akár 10 évig is élhet. Egy lakó néni esetében pedig az első szó, ami eszünkbe jut, amikor az iskola kerületi lakásokra gondolunk, gyakran „kompromisszum”, mivel ugyanazok a fájdalmas pontjaink. Korlátozott terület van, zsúfolt élet. Beszélhetünk még az élő tapasztalatokról?

A felújítási tervezés után azonban minden tér önálló világítással rendelkezik. A közös területre érkező fény mennyisége még több szögből áll. A teret az összes falat eltávolították, és az elrendezést újratervezték. Ez kielégíti a 3 szoba, 2 fürdőszoba, valamint a dolgozó- és takarítószoba funkcióit, felismerve a praktikum és a művészi stílus együttes létezését. A tárhely mennyisége is jelentősen megnőtt, és a helykihasználás megkétszereződött. Ez jobb életélményt teremtett a lakástulajdonos számára. Azon a napon, amikor elkészült, a háztulajdonos azt mondta: „Nagyon szép, nem is akarom később eladni.”

 

02

„Feltörni” a régi házfelújítási problémát

NAPPALI

Az eredeti hely ebben az esetben komolyan a fény hiánya volt. A tervező alapos mérlegelése után az összes eltávolítható falat eltávolították. A tervező a gyűrűs gerendaszerkezetet használta a tér elrendezéséhez, hogy biztosítsa a tér eredeti magasságát. Ugyanakkor a tervező több tér között nyitott ajtókat használt a fény problémájának megoldására. Ez lehetővé teszi a fény bevezetését több irányba a közös helyiségben, és maga a ház is kényelmesebbé válik a mozgás szempontjából.

A korai szakaszban a tulajdonos azt mondta, jó lenne, ha dolgozószobája lenne az irodájának. Tehát ez a kis kérés nem volt nehéz számunkra. A nappalit és a dolgozószobát egyesítettük. Időnként a felnőttek otthon dolgozhatnak, és néha a gyerekek is elvégezhetik a házi feladatokat. Jó otthoni tanulási légkör, rengeteg tudástár, ettől a pillanattól kezdve.

A ház kis mérete miatt a bútorokat kényelmesnek és kompaktnak, valamint könnyen mozgathatónak választották. Ez kényelmesebbé teszi a szoba mozgását. A zárt bútorok elrendezése növeli a család kommunikációját. A könyvespolc teljes oldala a tetejére, alatta készült szekrényajtókkal a tároláshoz. A teteje nyitott könyvespolc marad. A család összes könyve és anyaga itt található. A költségvetést figyelembe véve betettük a könyvespolc tetejét. Két kis fali lámpát is felállítottunk külön, hogy megvilágítsuk a könyvespolcot. Ez segít a lakóknak abban, hogy jobban megtalálják a könyvgyűjteményt.

A kandalló különféle apró emlékeket őrizhet, amelyeket a tulajdonos visszahozott az utazásaiból, és a díszítő tükör kínai elemekkel. A dekoráció mellett jobban megtöri a fényt és bevezeti a nappaliba. Ez növeli a tér vizuális érzékét is. A fény és a szellőzés együtt van ebben a hihetetlen „régi és romos” otthonban.

Figyelembe véve a tér méretét és a gyaloglás biztonságát, a bútorok nagy része ívelt. Ez helyet takarít meg, és nem érinti a lábakat. Annak érdekében, hogy jobb életmódot alakítsunk ki a háztulajdonosok számára, egy kandallóval bővítettük a szobát, amely egy évszázados ház lenne. Reméljük, hogy minden alkalommal, amikor a háztulajdonos bekapcsolja a kandallót, hallgatja a retro zenét és látja táncolni a lángokat, olyan, mintha egy párizsi életben született volna egy kisebb kulcsban.

 

03

Végtelen lehetőségek a tanulmányban

TANULMÁNY

Ebben az iskolaházban a legtöbb időt a gyerekekkel fogjuk tölteni, ezért a tévét kiiktatták a nappaliból. A kanapé kiválasztásakor egy pár ülőelrendezést használtunk. Az egyik az, hogy jobb vonalat hagy a térnek, és helyet takarít meg. Másodszor, több időt adhat a családnak a kommunikációra.

A nyitott dolgozószobában a könyvespolc egészen a hálószoba faláig terjed. Bárhová mennek az emberek, „tanulmány”. A tölgyfekete könyvespolcok egész fala elképesztő tárolókapacitással rendelkezik. Ez tartalmazhat könyveket, valamint néhány dísztárgyat és apróságot. Nyissa ki a könyvespolc „titkos ajtaját”, amely a szoba, ahol a néni általában lakik. A dupla ajtókat művészi üveghez használják, így a kis hálószobába is bevihető fény. A néni szobájában függönyöket is felállítanak. Ha szüksége van privát területre, akkor azt maga is bezárhatja.

 

04

Az ebédlő vonalának rekonstrukciója

ÉTKEZŐ

A 90 négyzetméteres régi ház a lehető legnagyobb mértékben megőrzi eredeti magasságát. Az étkezőt tiszta tengerkék színben választották. A tenger és az ég egy színű, és az ég hatalmas. Ez emlékezteti az embereket a nyári Saipan kék égére és kék vizére, amely gyógyító szín, amely extra békés érzést kelt. A cseresznyevirág rózsaszín a nappaliban élénk, játékos és kedves, a 2 szín pedig egymással ötvözve különböző fokú vizuális hierarchiát képez, és romantikus hangulatot áraszt.

Tekintettel a konyhai tárolóhelyek hiányára, a falat a lehető legnagyobb mértékben kihasználtuk egy beépített tárolórekesz elkészítéséhez. Ez lehetővé teszi néhány sütőeszköz, reggelizőpehely vagy kávé- és teazacskó elhelyezését stb. Ez nagyban növeli a konyha funkcionalitását. Amikor barátok jönnek, bekapcsoljuk a szüreti sztereóját, és francia dallamokat játszunk ebben a kis étkezőben, akárcsak egy párizsi kis lakásban. Ez egy nagyszerű alkalom a pihenésre.

Az étkező teljes területe nem túl nagy. Az 1.1 m-es kerek asztal 3-4 fős családnak elegendő. A konyha tolóajtója tükörfényű. Ennek célja az étkező vizuális bővítése is. A tolóajtó bezárható a zsír és a füst elkülönítésére is, ami nagyon kényelmes és praktikus.

 

05

A gém a hálószobába kerül

HÁLÓSZOBA

„Amikor kinyitod a hálószoba ajtaját, nagyon más színű. Kínai lámpák, jellegzetes vintage piros kapcsolók, finom bársony arany párnák, minden szép, ameddig a szem ellát! A rejtett ajtó kialakítás helyet takarít meg a szerény méretű hálószobában. ”

A hálószobának eredetileg nem volt önálló ellenőrzőterülete. A racionális zónázás után egy mini ellenőrzőtermet építettek be a közös terület egy kis területének kölcsönzésével. A tervező az erkélyt is beépítette a belső térbe. Az üvegablakok három oldala veszi körül a helyiséget, hogy természetes fényt juttassanak be. Még ha esik is az eső, fények nélkül egyáltalán nem homályos. Sokat gondolkodtak a puha bútorok vásárlásán. Még a kapcsolók választása is más volt.

Az eredeti ház típusa csak egy fürdőszoba volt. Annak érdekében, hogy jobb legyen, a tervezők kölcsönkérték az erkély és a gyerekszoba egy részét, és ügyesen mester fürdőszobává tették. Ők tervezték a fürdőkádat és a mosdót belül. Annak érdekében, hogy elkerüljük a fürdőszoba ajtajának az ágy felé néző csúnya megjelenését, a fürdőszoba ajtaját láthatatlan ajtóként alakítottuk ki. Ez gyönyörű és praktikus, két legyet öl meg egy csapásra.

 

06

A gyerekszoba "felnő"

GYEREKSZOBA

A sötétkék szín a gyermekszobára is kiterjed. A gyerekszoba teljes bútorát gondosan tervezték. A kapcsolók is gondosan vannak kiválasztva. Ez nagyobb érdeklődést kölcsönöz a részlettervezésnek. A szekrény, a függesztett szekrény és a tatami ágy integrált kialakítása fokozza az egész tér kihasználtságát. A szekrény és a tatami ágy alatti hely egyaránt használható tárolásra és tárolásra. Sok nyitott polc van félretéve, elsősorban azért, hogy a gyermek számára biztosítsák a saját helyét. Ez lehetővé teszi a gyermek számára, hogy felnőtt korában megmutathassa hobbijait és ízlését az életben.

A gyermeknek számos saját festménye és repülőgépe van. Az összes kütyüt is ki akarja mutatni. A tervező integrálta a pihenő-, tanulmányi és játszóteret, így elhagyta a legnagyobb tevékenységi területet. A fiatalabb gyermekek számára a szoba bútorzata nem lehet túl magas. Ha szeretné fejleszteni a gyermekek autonómiáját, akkor vegyen játékokat, olvasson könyveket, rajzoljon és szerezzen be ruhákat, kérjük, adja meg neki a tér magasságát jövedelmező képességeihez. A félig nyitott megjelenítési terület sem tűnik zűrösnek. Ez figyelembe veheti a gyermek növekedésének minden szakaszát is.

 

07

Az ajtóból kiindulva „nagy változás”

VERANDA

Az eredeti háznak nincs előszobája. Az ajtón való belépés után nem volt cipőtároló funkció, nemhogy az ülés és a cipőcsere lehetősége. Miután módosítottuk az elrendezést, az eredeti fürdőszoba egyharmada a bejárathoz került. Ívelt ajtót használtak válaszfalként a nappali és az étkező között, hogy külön bejáratot hozzanak létre. A felső és alsó fekete -fehér cipőszekrények tucatnyi pár cipőt is elférnek.

A ház területe nem nagy, de az élet minden napját gondosan meg kell építeni. Az előcsarnok melletti fürdőszoba is tele van a tulajdonos apró gondolataival. A tükör, a fürdőszobai szekrény és még a szappandoboz is gondosan lett kiválasztva a tulajdonos által. Ez életet ad a kis fürdőszobának.

A bejárati háttérképet a Cole & son színházi sorozatból választottuk. A háztulajdonos szereti a zenét. Ez az elragadó színházi háttérkép teljesen illusztrálja a dizájn színházi ihletését. Miközben kielégítjük a lakástulajdonos funkcionális igényeit, úgy gondoljuk, hogy az esztétika és a művészet együtt fognak élni.

▲ Eredeti szerkezeti ábra

▲ Tervelrendezési ábra

Az átalakítás nehéz pontjai.

①Nehézség: egy fürdőszoba két fürdőszobává válik (eredetileg csak egy fürdőszoba volt, és nem tartozott mosogatóval. (Hogyan oldható meg a vízelvezetés és a világítás?)

Az első a nagyszámú szoba. (Az eredeti ház típusa nem önálló előszoba. A hálószobában szintén nincs önálló ellenőrző szoba. Meg kell felelnünk a 3 hálószobának + meg kell tanulnunk, hogyan kell elválasztani.)

③ Nehéz pont: a közös terület a fény hiánya. A szoba sötét és nyirkos (Miután a nappali-étkezőt három oldalról válaszfal veszi körül, csak a keleti ablakra támaszkodik a világítás. (Egész évben homályos környezetben van.)

④ Nehéz pont: A teteje tele van gerendákkal. Az egész ház mennyezete összenyomja a padló magasságát. (A falak eltávolítása után minden oszlopos helyen elkerülhetetlenül keresztezett gerenda lesz.)

Belsőépítészet / világítás / puha bútorok / virágos dizájnnal

A Shuangbao Design-ot Xiao Zhang és Shuyan Zhou társalapította 2013-ban. Ez egy feltörekvő tervezőcég, innovatív és változatos tervezési gondolkodással. Belső, puha bútorokkal, kereskedelmi és lakossági tervezési szolgáltatásokat nyújt. Mindig jó voltunk több stílus ötvözésében. Miközben innovatívak és sokoldalúak, feltárjuk, hogyan feszegethetjük a határokat és alakíthatjuk át a megfelelő léptéket és megfelelő kapcsolatokat, hogy teljes és egységes teret teremtsünk a felhasználók számára. Hisszük, hogy „nem vakon követjük a jelenlegi divatstílust, az Önnek legjobban megfelel”.

Előző:: Következő:
Kattintson a válasz törléséhez
    展开 更多
    Üdvözöljük a WOWOW FAUCET hivatalos weboldalán

    Loading ...

    Válassza ki a pénznemet
    USAdollárEgyesült Államok dollár
    EUR Euro

    Kosár

    X

    böngészési előzmények

    X