keresés Site Search

Telepítési művészet + természeti elemek, inspirálja a jövő végtelen képzeletét | MACONWAY DESIGN

OsztályozásBelsőépítészet 3777 0

Fejlesztő Interior Design Alliance

Megfelelő térbeli szobor

környezetében természetesen, logikusan és költészetileg nő.

A Tianheng Bayview Garden Zhuhai - Tangjia -félsziget legértékesebb helyén található. Ez a terület az utolsó tengerre néző földterületet foglalja el ezen a területen: zöld dombok támasztják alá és közvetlenül a hosszú partvonal felé néznek, a kilátás verhetetlen.

▲ Belsőépítészeti rajzok

E földrajzi előny alapján az építészcsapat 108 méteres végtelenített medencét hozott létre az épület tetején. Ez nem csak a világ leghosszabbja a WRCA világrekordjával, hanem új mérföldkő a Bay Area -ban a jövőben. Esztétikai jelentése „lépcsőzetes vízesés, amely átnyúlik a vízen”.

 

01

Megható a szív

A belső tér az épület szerves része, de az épület mélyítése és kiterjesztése mikroszinten is. A projekt tervezési szándéka, hogy megismételje Zhuhai egyedülálló természeti környezetének tengeri vonatkozásait, és hídként működjön a belső és külső terek között. Ez lehetővé teszi a természeti környezet, az építészet, a táj és a belsőépítészet harmonikus párbeszéd kialakítását, amely visszhangzik és folytatódik.

Így a belső tér folytatja a természet és az építészet életének logikáját, amelyet a teljes környezet chiaroscuro ihletett. Ez lehetővé teszi, hogy az építészet vitalitása szabadon és vibrálóan áramoljon a belső térben, és teljes és dinamikus formájával mélyen behatol, saját energiáját és belső erejét egyedi áramló formává materializálja, ami érzelmi párbeszéd kialakulásához vezet a tér és az emberek között .

 

02

A design a művészet szublimációja, de a jelenre is épül

A projekt természeti környezete - az óceán - ihlette, és a kortárs életmódra épülő dizájn integrálja a jövő gyönyörű fantáziáját. A futurisztikus tervezési megközelítés bemutatja az óceán ritmusát és vitalitását. Néha elegáns és csendes, máskor viharos. Az installációs művészet és a természeti elemek ütközése újraértelmeződik és kombinálódik, hogy fantáziával teli életmódot mutasson be a jövőre nézve.

A tervezőnek vezetnie kell és el kell magyaráznia a jövő gyönyörű életét. A belső tér folytatja az építészeti technológiai varázsérzetet, annak érdekében, hogy a projekt átfogóan visszhangzó és harmonikus témapárbeszédét alakítsa ki. Ma Conway tervező, mint amerikai zöldépítési szakértő (LEED AP), mindig a zöld épület gondolatát szorgalmazta. Ecsete alatt a természetes élet láthatatlan belső ereje a tér lelke.

Belépéskor az óceán ritmusa megnyílt attól a pillanattól kezdve, hogy belépett a recepció recepciójára. Az áramló térfogat és erő érzése lefekteti a tér erőterét és hangszínét, így kidolgozva a természetes élet láthatatlan belső erejét.

A szobrászati ​​forma a talajtól indul, majd forog és a mennyezetig nő. Ez visszaadja a belső ritmust, míg a gyöngyház anyaga a háttérfalat választja, az óceán tisztaságának és szabadságának értelmezésével együtt folytatja és megtöri a fizikai területek határait.

 

03

Tengerre: a design a művészet szublimációja, de a jelenre is épül

Ez a dizájn olyan, mint a vitorlázás dokumentumfilmje. A projekt több fő funkcionális területre oszlik, beleértve a fogadást (utazás, mint egy jacht, amely a tenger közepén vitorlázik), a homokbemutató területet (ahol az óceán életereje összegyűlik a hullámokban), a központi tárgyalási területet (a csúcsminőségű jachtélet ízében élvezze az elegáns és csendes, az óceán ritmusát), és az ablak tárgyalási területét (a jacht fedélzet hangulatában élvezze a környezetet és az óceán ölelését. És a 108 -méteres vízesés az ablakon kívül végtelenül kiterjeszti az ilyen hatást).

A projekt a tenger felé néz, és a tervezés legőszintébb szándéka a szabadság és a féktelen romantika bemutatása. A „jacht” koncepciója lehetővé teszi a szabadság és a féktelen megjelenését elegáns és csúcsminőségű testtartásban. A természetes eredet által táplált életerő, a tervező ecsete alatt, a rend és az idő megszünteti a határt. A teljes tér nyitott, sportos és energikus testtartást mutat.

A homokozó terület modern vonzerővel bír, a mennyezet könnycseppben lefelé nyúlik. Ez az a fókuszpont, ahol a tér életereje összefolyik, és célzottabbá teszi a művészetet.

A tervezés az építészeti tájat tükrözi, és integrálódik a természettel és az óceánnal. A hullámok hullámzásával az óceán a belső térbe ömlik. A szenvedélyes és ötletes rétegek között elbűvölő nyugalom rejlik, amely megmutatja a természetes eleganciát anélkül, hogy elveszítené az avantgárd divatstílust.

 

04

Fény a fénytől: A tér szelleme

Ma Kangwei tervező azt szerette volna, ha a projekt bemutatja a technológiai futurizmus érzését. A „jövő” szó gyakran korlátlan teret ad az embereknek a képzelethez.

Az egész tér olyan, mint egy szabadon folyó, de erőteljes folyadék, amely kanyargós és gyönyörű formát gördít ki. Ennek legjobb bizonyítéka a hullámzó mennyezet. Megmutatja a tenger és a fény közötti találkozás által generált különböző ritmusokat, például fröccsenő hullámokat, durva hullámokat vagy csendes naplementét. A tárgyalási területen ez a mozgás lényegesen mérsékeltebb és melegebb.

Az óceán romantikus fantáziája mellett a zöld, a környezetvédelem és a technológia is a fő gondolattengely. A térterv nyitott és dinamikus elrendezése átlátható és folyamatos vizuális élményt teremt.

A technológia nagyon ügyesen integrálódik a térbe - számtalan elektronikus négyzet alkotja a mennyezetet. A digitális kompozíció létrehozza a hullámzó hullámok ritmusát. A hullámok között minden fénytest kristályrészecskékkel van berakva, így a fény több textúrát és művészetet kölcsönöz.

Itt a tervezés inkább térbeli képzelet, mint technika. A mennyezet szerves, folyamatos a technológiával, az építészettel és még a szobrászat is. Ez nem csak művészi installáció, hanem eszköz a szívben rejlő végtelenül gazdag és finom érzelmek és régóta dédelgetett kívánságok közvetítésére és felszabadítására, a művészetről és az életről.

„Az építészet térbeli megközelítését használjuk a mennyezetre szerelhető művészeti lámpák létrehozásához, amelyek megteremtik az óceán ritmusát, és kombinálhatók az állítható színváltó fényforrásokkal, vagy az arany naplemente romantikájával. Legyen az ég vagy az óceán, reméljük, hogy különböző érzelmeket közvetítünk a belsőépítészetben. ” - mondta a tervező.

A tér csupa fény, szín, minőség és íz. Ahogy a nap felkel és lenyugszik, a csendes fény gyengéden árad. Az idő rohan, néha intenzív, néha könnyű. Végtelenül romantikus és lélegzetelállító, ami megfelel az emberi szívnek. Eddig a görbe, mennyezet, 108 méter vízfüggöny, természetes áramlás, egy menetben.

 

05

Hullámok készítése: színes, mély, kavargó

Ha a forgó lépcső a hullám szenvedélye, akkor a liftcsarnok inkább az óceán szelíd hullámzására hasonlít a nagy hullám után.

A lágy és természetes görbék végigfutnak, ülősarkot alkotva a víz lágy költészetével. Tiffany kék között van az óceán romantikája. A tér érzéki minősége itt aktiválódik, csendesnek és áramlónak tűnik.

 

06 

Teakóstolás: térjünk vissza az eredeti forráshoz

Liang Qiushi egyszer azt mondta: „Ahol kínai emberek vannak, ott tea is van”. Egy tea, egy világ a kínai néphez tartozó élet költészete, ezért ebben az esetben egy különleges teaházat alakítanak ki. Félig elegáns, félig tűzijáték és a modern esztétika befecskendezése a végső.

Az egész területet egyszerűnek és egyértelműnek tervezték, a tea jellegével. Éles vonalak, tiszta színséma, meleg fa, tiszta fehér, mindezek a kombinációk együtt tisztítják az elmét és a porasztaltól.

Ez a hely tele van szelíd erővel, sima és tágas. Folyékonyságot és nyilvánvaló irányt hoz a térnek, és irányítja az ember látását és viselkedését. A dinamika és a feszültség itt kibővül.

A hátsó falon található művészi installáció hegyek egymásra helyezett rétegeiből készült. A zöld domboknak támaszkodva és a tenger felé nézve még kényelmesebb és pihentetőbb.

A Tianheng Bayview Gardenben, miután megtapasztaltuk a jachtkirándulást a tengerhez, egy csésze tea és a magány elfogyasztása a legnyugtatóbb a szív számára.

Végül Ma Kangwei azt mondta: „Rögzítjük azokat a történeteket, amelyek különböző időben és térben történnek ezen óceáni utazás során a tervezésen keresztül. A benne lévő összes dizájnelem megindítóan ugyanazt a történetet meséli el. ”

 

A projekt neve: Zhuhai Tianheng Bayview Garden Sales Center

Projekt címe: 63. szám, Peninsula Six Road, Xiangzhou kerület, Zhuhai, Guangdong tartomány

A projekt területe: 1100 négyzetméter

Belsőépítészeti tervezés: KDI New York Conway Design Office

Építészeti tervezés: DLN ARCHITECTS LIMITED (HONG KONG)

Projektfotós: Dou Time Architectural Space Photography

 

Conway Ma

A KDI Conway Design New York | alapítója

Előző:: Következő:
Kattintson a válasz törléséhez
    展开 更多
    Üdvözöljük a WOWOW FAUCET hivatalos weboldalán

    Loading ...

    Válassza ki a pénznemet
    USAdollárEgyesült Államok dollár
    EUR Euro

    Kosár

    X

    böngészési előzmények

    X