keresés Site Search

Dekonstruktivizmus, a szabadság és a spontaneitás tiszta tere

OsztályozásBelsőépítészet 3469 0

Eredeti Eos Interior Design Alliance

 

Minimalista dekonstrukció

Ez egy 115 ㎡ L alakú ház Tajvan tartományban, két gyermek lakik benne. A tulajdonos nem akarta most betölteni a szobát, mert a gyerekek még kicsik, és némi változékonyságot akart megőrizni a jövőre nézve. Az eredeti házban néhány régi faanyag van, és a fény nem túl erős. A tulajdonos felbérelte a Bug Idea Ming-Hui Cheng tervezőjét otthonuk felújítására.

▲ Eredeti alaprajz

Az eredeti alaprajz azt mutatja, hogy az elrendezés nem jó. A folyosó túl hosszú és keskeny, ezért a tér túl hosszú és sötét lesz. Először is, a tervező eltávolította a belső válaszfalakat, és átrendezte a három mozgó vonalat.

A szoba kialakítása az „L alakú válaszfal” és a „kettős vonal” koncepcióján alapul.

Az L-alakú elrendezés két blokkra van osztva: a nyitott nappali és étkező + konyhahelyiség alul / a fenti szoba az a szoba, amelyre szükség van a magánéletre

▲ Alaprajz

A tervező az egész alaprajzból megkísérelte gyengíteni az eredeti túl hosszú sétány hiányosságait. A felső és az alsó tömböt egy kék blokkkal kötötte össze. Ez a kék blokk nemcsak a szoba bejárata, hanem a tároló helyiséget és a tárolóhelyet is integrálja. Ahelyett, hogy elrejtené az ajtót és a falat, ezúttal az „ajtót” színes blokkkal emelik ki, érdekes átmeneti térré alakítva.

A felső hálószobát tolóajtó választja el a gyerekszobától. A tolóajtó normál időben nyitva van, így nagyméretű helyiséggé válik. Ez kényelmes, ha együtt játszanak vagy alszanak.

▲ A középső kék kötet összeköti a felső és az alsó teret.

A bejárati ajtóról a belső térre nyíló kilátás, az egész tér tiszta és egyszerű hangvételű. A középső kék tér egy átmeneti tér, amely összeköti a nyilvános és a privát szférát. A konyha és az étkező a bal oldalon, a nappali pedig a jobb oldalon található. A tároló és a tároló rejtett. A kanapé mögött egy egész tárolóhelyiség található. A TV szekrény is el van rejtve a falban. Az ablak melletti sétány a gyerekszobához kapcsolódik.

A padló mikrocementből készül. Az étkező oldalán fekete doboz található a zongora, a borhűtő és a tárolószekrények integrálásához. Így a tároló nem fog zsúfoltnak tűnni.

A középső sziget az étkezőasztallal van integrálva, koncepcionálisan a hangerő és a tábla összekapcsolódó elemeit felhasználva. A padló kiterjed az asztalra, és dobozokkal tarkítva egy dekonstruált középső szigetasztalt képez, ami más módon hozza létre a használatát. A konyhában a forró sütősarok a sarokba kerül, így nincs szükség speciális tolóajtó hozzáadására, és részben nyitva tartható.

A szürke, a fekete és a fa három színe egymásra épül. A fekete a készülékek tárolóhelye. A szürke az asztallaphoz való, amely kiegészítésként hosszabbításra is tervezhető.

A kék folyosó a nappali és a hálószoba között. Az egyik oldal egy tároló helyiség, a másik pedig egy fegyverszekrény a férfi túlélési játékához. Remélem, a tulajdonos hangulatváltozást kap, amikor áthalad ezen az átmeneti téren.

Az eredeti szabálytalan homlokzat az ablak mellett. A tervező egy fából készült tömböt integrált, és a gyermekszoba be- és kijáratává változtatta. Ez kétoldalú hozzáférést teremt, és megoldja a hosszú sétányok problémáját. A nappalitól a gyermekszobáig terjedő tömb a jövőben a gyerekek tanulmányi területe lesz.

Bár a gyerekszoba most egy nagy szoba, azt is fenntartják, hogy a jövőben két gyermekszobává váljon. Ez teljes mértékben kielégíti a lakástulajdonos sokoldalúság iránti vágyát az életben.

A gyermekszoba jelenlegi tervezéséhez a tervező emeletes ágyat használt (ezt az ágyat a jövőben két egyszemélyes ággyá lehet szétszedni), így a tervezés öt évvel később megtervezte az alaprajzi konfigurációt is.

A hálószobát tolóajtó köti össze a gyerekszobával. Mivel a lakástulajdonosok idejük nagy részét gyermekeikkel töltik, együtt alszanak vagy játszanak, fontos, hogy ilyen módon csatlakoztassák a gyermekszobát, és manapság sok ügyfélnek van ilyen igénye.

A fő hálószobában két tolóajtó van, az egyik oldal az öltöző és a fő fürdő, a másik oldal pedig a gyerekszobához kapcsolódik.

▲ A hálószoba kilátása a nappali felé

A hálószoba kilátása a nappali felé, a mélykék doboz egy másik térbe viszi a gondolatokat.

A hálószoba fejtámlája az öltözőig terjed, az öltözőszekrény pedig áthalad a mosdókagyló tetején, remélve, hogy a vizuális kiterjesztés érzését keltheti kívül és belül.

A fő fürdőszoba az öltöző végén található. Az egysoros tér szélessége nem ideális. De a funkcionális területek felsorakoztatása után használatban és vizuálisan is jól működik.

A nyilvános fürdőszoba zuhanyzóját ásványi festék választja el. A meleg sárga szín a tulajdonos melegét és vendégszeretetét mutatja.

Előző:: Következő:
Kattintson a válasz törléséhez
    展开 更多
    Üdvözöljük a WOWOW FAUCET hivatalos weboldalán

    Loading ...

    Válassza ki a pénznemet
    USAdollárEgyesült Államok dollár
    EUR Euro

    Kosár

    X

    böngészési előzmények

    X