Sök site Search

220㎡ Lägenhet på fem våningar på nedervåningen, modern stil | Hongfu Gauge Design

KlassificeringBlogg 7842 0

Xiaoge Interior Design Alliance

”Den främsta anledningen till att flytta från stadens liv och rörelse till en plats med god miljö var för våra två barns skull. Nu har vi en trädgård på framsidan och baksidan av vårt hem, och på soliga helgdagar kommer hela familjen att gå och leka i den närliggande parken tillsammans. Att leva i en miljö där vi kan känna årstiderna är en stor välsignelse. Vi är mer libertariska och föredrar elegans och storhet, liksom enkelhet och panache och värdesätter dagar med värme och ljus. ”

Med tanke på att oberoende villor ofta lider av brist på ljus och mörker och fukt orsakade av bristande ventilation och luftighet i huset, har vi studerat och renoverat dessa problem som nämns ovan från början av inträdet. Det finns två våningar över och under, den första våningen är det offentliga interaktionsområdet, trädgården, hall, nedåtgående vardagsrum, matsal och kök. Användningen av vitt utrymme, naturligt marmormaterial och osmyckad visuell presentation gör utrymmet ljust, nord-syd transparent och rikt på mycket konst. Layouten består av låga möbler så mycket som möjligt och utrymmets bredd accentueras av belysning och mjuka möbler i olika höjder. Andra våningen är ett mer privat arbets- och viloplats, och varje utrymme byggs om och planeras för att presentera en annan personlig stil.

När frun återvänder hem efter att ha hämtat barnen från skolan börjar familjens lyckliga tid. Nya berättelser och gamla minnen fortsätter att sammanflätas och blir långsamt familjens goda minnen.

Det nedåtriktade utrymmet börjar med form och geometrisk konstruktion. Efter att ha ändrat trappans riktning lämnas väggen vit i ett stort område för att visuellt utöka känslan av rymd. TV-väggen är utformad som en böjd form, och från långt till nära ändrar den böjda väggen den raka handlingslinjen och atmosfäruppfattningen av det inre utrymmet efter att passagerarna kommer in. När gardinerna dras upp presenterar de klara och transparenta fönstren från golv till tak grönskan ute maximalt, där en elegant och ritualistisk vardag utvecklas.

Förutom föräldra-barns tid med barn är tid för två personer också mycket viktig. Prata, titta på film, dekorera huset. Så länge ni två är tillsammans, finns det alltid en oväntad känsla av harmonisk jäsning.

Med tanke på att barn kommer att spendera mycket tid på att leka i vardagsrummet under vilotiden väljer vi säkrare låga möbler för att utforma utrymmet. Paret kommer att byta dekorativa föremål i utrymmet efter sitt humör, och skänk bredvid soffan används för att hålla vin. Att njuta och koppla av är deras inneboende inställning till livet.

Genom att bryta tråkigheten som minimalismen brukar ta med, använder användningen av rena linjer, dynamiska linjära ljuskronor och konstnärliga matsalbakgrundar för att skapa en modern och modern urban atmosfär.

Ta dig tid att äta frukost med dina barn och ta dem sedan till skolan. När du kommer hem, ta hand om trädgårdsväxterna ett tag. Det här är en avkopplande tid full av kul.

Vardagsrumsbalkongen kombineras med köket för att utöka användningsområdet. Till vänster och höger finns 5210 mm och 2723 mm skåpytor, med stor lagringskapacitet för att hålla köket rent och snyggt hela tiden. Slutligen byggs en 9.3 m² stor vardagsrumsdel på baksidan. Den är uppdelad av skjutdörrar av glas som ger utmärkt ljus till cirkulationsutrymmet.

Det andra sovrummet på första våningen är ett tillfälligt bostadsutrymme för familj och vänner, och ligger intill entréträdgården med gott om dagsljus. Först och främst skapar de ljusa vita och mjuka beige färgerna en behaglig och varm atmosfär och lägg sedan till röda väggmålningar för att göra det övergripande utrymmet mer modern konstnärlig struktur.

Trappan är gjord av glas och marmor, och den naturliga färgen är ihop med Mykonos blå väggmålning gjord av damen i huset, som förenar maskulinitet och kvinnlighet och får dig att känna dig romantisk och djupgående.

Studieutrymmet byggdes för att utvidga den totala ytan från 10 m² till 20.4 m² med två L-formade golv-till-tak-fönster för att göra utrymmet klart och ljust. Toppen är målad i Delftsblått, vilket visuellt försvagar byggnadens formade balkar.

Det är också ett gemensamt aktivitetsområde för familjen på fyra våningar på andra våningen, med gott om plats för den kvinnliga ägaren att följa med sina två barn i sina läxor och studier. Ingången är utformad som en gardinvy och en bekväm soffa placeras.

Det ursprungliga terrassområdet införlivades i sovrummet för användning tillsammans. Fönstren förvandlades till fönster från golv till tak för att släppa in mer ljus. Trägolv och ytbehandlingar får en dominerande roll och ger ett naturligt och raffinerat temperament. Den eleganta och uppslukande färgpaletten håller ut komplexiteten och distraktionen.

Förutom att skapa en mysig och bekväm atmosfär är sovrummet också mycket funktionellt. Det utvidgade utrymmet har en 4760 mm lång garderob med ett 1290 mm toalettbord. Mellan sängen och det stora badrummet är en 2930mmx1050mm L-formad garderob utformad, som perfekt möter den fantastiska förvaringen av kläder, väskor och hushållsartiklar för de växlande årstiderna.

De två barnen är i olika åldrar, så var och en valde rätt nyanser och material för hårda och mjuka möbler, så att de kan acceptera och anpassa sig till sitt nya hem snabbare.

Den äldre bror är 10 år gammal, och rummet fortsätter att vara en blandning av ljusvitt och Mixnorblått, vilket skapar en känsla av hierarki samtidigt som det glöder av energi och fantasi.

Den yngre broren är 5 år, för de yngre barnen kan mjuk, lätt, andningsbar och bekväm atmosfär ge dem en känsla av trygghet. Det är därför rummet är inrett med en mild kardemumgrön färg. 3D-rymdklistermärkena handgjorda av damägaren klistras på väggen så att barnets lilla värld kan få himmelens fantastiska fantasi.

▲ Den ursprungliga strukturen på första våningen

▲ Den första planritningen

▲ Den andra våningens ursprungliga struktur

▲ Den andra planlösningen

1F.

  1. ändra positionen för ingången och dörren till det andra sovrummet och utforma tre förvaringsutrymmen genom att använda väggbytet.
  2. ändra trappans läge i det nedre hoppande vardagsrummet för att göra vardagsrummet bekvämare.
  3. utvidga köket och förläng vardagsrumsbalkongens placering.

 

2F.

  1. det andra sovrummet på andra våningen och den levande balkongen intill kombinerades och redesignades till två barnrum.
  2. ändra positionen för sovrummet för att göra aktivitetslinjen smidigare och införliva plattformen för att öka användningsområdet. Studieväggen flyttades 50 mm för att användas som förvaringsutrymme, och slutligen utvidgades huvudbadrummet för att möta de fyra funktionerna badkar, toalett, badkar och dusch för att bilda en stor svit.
  3. förvandla byggnaden och utöka arbetsrummet med 10 m².

 

Yta: 220m²

Stil: modern hustyp: fem rum och två hallar

Kostnad: 90w

Serviceläge: fullständig design + konstruktion

Projektadress: Chengdu. Fudi Yonghu Bay

Serviceteam: Chengdu Hongfuji Design

Tidigare:: Nästa:
Klicka för att avbryta svaret
    展开 更多
    Välkommen till WOWOW FAUCET: s officiella webbplats

    loading ...

    Välj din valuta
    USDUSA (US) dollar
    EUR Euro

    KUNDVAGN

    X

    Webbhistorik

    X