neangan Pilarian situs

Kulawarga Cina, Leres Henteu Pantes Pikeun Pamisahan Katilu?

carana ngumpulanBlog 1007 0

Sakola Usaha Mandi

Iraha waé kuring nyarioskeun ngeunaan Jepang sareng réréncangan, kuring henteu tiasa ngaleungitkeun hiji topik: jamban.

Toilét di Jepang, boh umum boh domestik, ngagaduhan daya tarik anu teu tiasa dijelaskeun, sakumaha ceuk sobat kuring, "Kuring asa leuwih alus lamun ngagunakeun WC di Jepang.

Nanging, naon anu kuring paling ngesankeun ngeunaan jamban Jepang sanés rarancang anu bersih sareng higienis anu pikaseurieun, tapi cara jambanna dianggo.

Urang Jepang resep mandi, sanaos ageung atanapi alitna kamar mandi, bak mandi standar di unggal bumi.

Kami parantos ngenalkeun tilu pamisahan sateuacanna, sareng alesan naha urang nyebut tilu perpisahan deui dinten ayeuna kusabab urang mendakan yén seueur jalma anu henteu ngartos naon tilu perpisahan éta, sareng aranjeunna ngan nuturkeun trend demi tilu pamisahan, tanpa sacara saksama dipertimbangkeun naha éta anu diperyogikeun atanapi henteu.

Janten dinten ieu urang badé ngobrolkeun anu saé naon sabenerna anu tilu pisah, sareng naha atanapi henteu tilu pemisahan diperyogikeun.

Naon Persisna Tilu Pamisahan?

Mimiti, urang kedah netelakeun konsép tilu pamisahan, éta henteu hartosna nambihan panto kaca atanapi tirai pancuran kana kamar mandi sanaos éta dipisahkeun.

Ieu sanés tilu pamisahan, tapi "pamisahan anu baseuh sareng garing."

Tilu pamisahan anu nyata ngandung hartos yén kamar cuci, jamban sareng partisi pancuran henteu tumpang tindih dina rohangan masing-masing sareng tiasa dianggo ku tilu jalma dina waktos anu sami. Kalayan kecap séjén, tilu pipisahan nyaéta tilu kamar anu mandiri, bakal ngabagi fungsi kamar mandi masing-masing, mandiri masing-masing tanpa gangguan.

Pamisahan kadua anu pangsaéna kadua, WC dibagi kana dua daérah anu mandiri, dua jalma nganggo kamar mandi dina waktos anu sami.

Teras hal anu pangsaéna salajengna nyaéta ngahontal "pamisahan anu baseuh sareng garing", pancuran anu paling handap tina tempat anu mandiri, ka kamar mandi pikeun ngalakukeun partisi dina garis, sahingga anjeun tiasa nyingkahan sadayana kamar mandi didamel baseuh.

Dibandingkeun sareng kamar mandi terpadu, dua pipisahan sareng tilu pipisahan tiasa ngahontal pamisahan baseuh sareng garing, anu ningkatkeun pisan kanyamanan tina ngagunakeun kamar mandi.

Dibandingkeun sareng dua pamisahan, pancuran tilu pisah lengkep mandiri, pamisahan baseuh sareng garing pikeun ngahontal anu langkung tuntas, sareng dina waktos anu sasarengan tiasa langkung ngabebaskeun kulawarga dina panggunaan kontradiksi sareng tekanan, ningkatkeun pisan épisiénsi panggunaan kamar mandi.

Bayangkeun kulawarga tilu. Peuting, nalika ibu nuju mandi, bapak tiasa angkat ka jamban sareng murangkalih tiasa nyeuseuh dina waktos anu sami. Upami padumukna langkung ageung, kalayan tilu generasi dina rumah tangga sami, kaunggulan pisah tilu langkung jelas.

 

Naha Éta Hiji-hijina Kauntungannana Pamisahan Tilu Generasi?

Henteu, tangtosna henteu, sareng out-of-konteks touting lucu. Kaunggulan tina tilu pamisahan seueur (upami teu éta moal populér), tapi salaku impor, aranjeunna tiasa diturunkeun.

Intina anu paling penting nyaéta yén éta henteu ngan ukur kabutuhan pikeun sadaya kulawarga Cina.

Salah sahiji alesan kunaon kulawarga Jepang hoyong misahkeun anu tilu nyaéta dina pola pikirna, mandi sareng ka jamban henteu kénging babarengan, hiji tempat pikeun "bersih" sareng anu sanés mangrupikeun tempat pikeun "kokotor" .

Éta sacara psikologis henteu tiasa ditampi ku aranjeunna upami kamar mandi henteu pisah, tapi henteu sesah pikeun urang nampi.

Barina ogé, hal anu paling populér anu urang kantos gaduh nyaéta sapotong

Kusabab kitu, sikep urang kana tilu pamisahan kedahna dianggap lain tina sudut pandang psikologis, tapi tina sudut pandang anu praktis.

Pikeun bumi anu peryogi pisan tilu pisah, mimitina penduduk penduduk di bumi kedah sahenteuna 3 atanapi langkung, lain teu aya kabutuhan.

Bréh, bumi gaduh sareng ngan ngagaduhan hiji kamar mandi. Upami kulawarga ngagaduhan dua kamar mandi, salami duanana ngalakukeun dua misah, ogé parantos tiasa dianggo panggunaan sadidinten.

Hal terakhir anu kedah diperhatoskeun nyaéta naha anggota kulawarga biasa mandi. Mandi bakal langkung lami tibatan pancuran, sareng bak mandi aya dina rohangan anu ngan ukur tiasa dianggo ku hiji jalma. Kusabab kitu, perlu misahkeun bak mandi pikeun kulawarga ageung pikeun mandi santai, anu janten alesan kunaon urang Jepang resep mandi.

Salaku tambahan pikeun kanyataan yén kepraktisan béda ti hiji kulawarga ka kulawarga anu sanés, aya kasusah anu sanés pikeun kulawarga Cina: hese pikeun ngawujudkeun tilu-pisahna.

Alesanna nyaéta ukuran sareng bentuk imah anu menuntut pisan.

Dina raraga ngahontal tilu pamisahan, kamar mandi kedah henteu sakedik teuing, sareng sarat pikeun ukuran rumah tangga langkung luhur.

Bentuk kamar mandi anu biasa nyaéta: strip nangtung, strip horisontal sareng alun-alun.

Ngan kamar mandi panjang anu panjang anu paling dipikaresep ngahontal tilu pamisahan, rohangan dibagi paling, ngan nambihan partisi tiasa.

nu alun-alun kamar mandi, di sisi anu sanésna, bakal meryogikeun lega sahenteuna 4.6 méter pasagi, numutkeun perkiraan Ibu Walkie.

Sumber: wadah bumi umum

Upami anjeun hoyong anggoana kalayan raoseun, daérah na kedahna sakitar 6 méter pasagi.

Gaya pisah tilu biasana pikeun kotak

Sedengkeun pikeun jamban langsing …… sigana moal tiasa ngahontal ieu, sabab pikeun dugi ka tempat pancuran paling jero, urang kedah ngalangkungan WC (garis dinamis kedahna ). Upami ieu tiasa kahontal, témbok kedah dileungitkeun.

 

Tilu-Pamisahan Atanapi Dua-Pisahkeun

Anu jelas nyaéta salah sahiji bagian kedahna, janten pilihan anu urang nyanghareupan nyaéta naha ngagaduhan tilu pisah atanapi dua pisah.

Ayeuna modeu tilu pipisahan di kamar mandi leres-leres panas teuing, sareng kuring nyalira ngajengkeun tilu pamisahan, kusabab duanana kanyamanan sareng efisiensi panggunaan ngagaduhan kaunggulan anu jelas.

Tapi jeruk lahir di Huainan nyaéta jeruk, lahir di Huabei nyaéta Hovenia, dina tungtungna naha dugi ka tilu pipisahan, atanapi kanggo ningali naha éta henteu tiasa tungtungna numutkeun kaayaan lokal, sareng leres-leres ningkatkeun kabagjaan tina indéks hirupna nyalira.

Salaku conto, nembé, batur sapagawean anu sibuk ngahias ngagaduhan dua gambar desain, desain kamar mandi persis dua misah sareng tilu misah masing-masing.

Hayu urang tingali heula tilu-pisah:

Rencana desain tilu-pisah

Tata perenah tilu-pisah aya di sisi alun-alun, tapi kamar mandi aslina aya ukuranana, janten anjeun kedah nginjeum sakedik rohangan ti kamar anu caket.

Skéma desain dua pisah

Desain dua pisah nyaéta tata ruang anu paling umum, sareng tilelep bakal kaluar nyalira. Dua desainna henteu leres-leres saé atanapi goréng, sareng duanana cocog dina hal pemanfaatan rohangan.

Nanging, batur sapagawean kuring tungtungna milih pipisahan kadua kusabab anjeunna ngarencanakeun ngajantenkeun kamar anu caket sareng kamar mandi janten pangajian sareng henteu hoyong bahkan daerah studi ka kamar mandi. Sareng bumi ieu biasana jalma anu cicing nyalira, henteu kedah ngalakukeun tilu pisah.

Pamisahan tilu arah ngagaduhan kaunggulan nyalira sareng langkung merenah tibatan perpisahan dua arah pikeun kulawarga ageung. Nanging, pamisahan kadua peryogi kirang ruang sareng langkung pas pikeun kulawarga anu langkung alit.

Pilihan antara tilu-pipisahan atanapi dua-pisah kedah dumasar kana kabutuhan praktis anjeun nyalira, tibatan ngudag anu disebut mode.

Babaturan anu diajar di Jepang nyéwa susun 38 méter pasagi nyalira, sareng kamar mandi panjang tilu pisah, tilelep di tengahna, pancuran + bak mandi di kénca, sareng wc di belah katuhu.

Kusabab sakabeh tilu daérah éta rame pisan, anjeunna biasana muka panto ka wc sareng nyambungkeun kana tilelep, anu ngajantenkeun janten bagian kadua.

Nanging, baraya sanés anu nembé ngalih ka bumi énggal, salaku kulawarga lima, nunjukkeun ka désainer sateuacan direnovasi yén anjeunna peryogi kamar mandi anu dipisahkeun tilu.

Nanging, daérah WC aslina ngan ukur 4 méter pasagi, janten kuring nginjeum 2 méter pasagi ti kamar tidur anu caketna kanggo ngagedéan daérah WC.

Nalika indung kuring mertua ngamandian anakna di kamar mandi peuting, salaki kuring angkat ka kamar mandi, sareng kuring tiasa bobo langsung saatos nyeuseuh, janten kuring henteu kedah silih ngantosan. Sanaos kamar tidurna sakedik sakedik, kuring henteu nyeselkeun pisan.

Kalayan dua conto ieu, éta pikeun nunjukkeun yén jawaban anu bener atanapi salah pikeun pilihan tilu pipisahan atanapi dua pisah ngan ukur dipikanyaho ku anjeun.

Sanaos urang teras-terasan nyanghareupan seueur pilihan sareng kedah ngadamel seueur perdagangan dina prosés ngahias bumi urang, salami urang mikirkeun kabiasaan urang nyalira sareng naroskeun ka diri urang nyalira naha urang leres-leres butuhkeun, upami urang mimitian ti kabutuhan anu saleresna, sanaos urang henteu tiasa ngudag kasampurnaan, sahenteuna urang tiasa nganyenyerian.

Gambar kahadean tina pinterest

Saméméhna :: Teras:
Pencét pikeun ngabatalkeun balesan
    展开 更多
    Wilujeng sumping di situs wéb resmi WOWOW FAUCET

    loading ...

    Pilih mata uang Anjeun
    USDAmérika Sarikat (AS) dollar

    gorobag

    X

    Ngotéktak Sajarah

    X