neangan Pilarian situs

Dipilih Ku NASA, Tilu Toilét ieu Badé Kana Bulan!

carana ngumpulanBlog 2099 0

Dapur Sareng Mandi. Dapur Sareng Judul Mandi.

Tanggal 22 Oktober, NASA ngumumkeun hasil kompetisi, anu nyababkeun milih tilu "jamban bulan", kalayan hadiah mimiti $ 20,000 bade juara. Hadiah tunai dilélérkeun ka dua éntri sanés. Salah sahiji éntri anu meunang nyaéta ku desainer Deliffy, ngajantenkeun Deliffy hiji-hijina perusahaan kamar mandi anu meunang penghargaan.

 

Hadiah Kahiji 丨

Dirancang Kalayan Bantosan Astronot Awéwé 

Toilet rohangan anu kéngingkeun hadiah anu munggaran didesain ku tim desain kamar mandi Translunar Hypercritical Repository 1 (THRONE), dipimpin ku insinyur Washington Boone Davidson, sareng desain toilet didasarkeun kana naséhat tilas astronot awéwé Susan Helms.

Mock-Up Entry Meunang Hadiah Pertama

Susan Helms mangrupikeun astronot NASA bikang anu ngagarap salah sahiji angkot anu lirén dioperasikeun di 2011. Anjeunna ngawartoskeun ka tim desain toilet yén astronot awéwé gaduh waktos anu langkung sesah nganggo WC dibandingkeun sareng astronot lalaki anu ngan saukur tiasa nganggo corong kanggo nguseup cikiih jauh. Kusabab kitu, THRONE mendesain Toilet Spasi, anu ngajawab masalah astronot awéwé ngalaman kasusah ngagunakeun wc di luar angkasa ku ngadesain ulang alat anu bentukna corong supados langkung pas dina awak awéwé.

Susan Helms, Tilas Astronot NASA Awéwé

Salaku tambahan, henteu sapertos jamban konvensional anu nganggo pompa vakum, tim THRONE mendesain WC pikeun nganggo kipas anu teu nganggo baju pikeun nyandak kotoran sareng lebet kana kantong koleksi khusus kanggo ngirangan kontak astronot kalayan najis.

 

Hadiah Kadua Pri Hadiah Kadua 丨

Perkara najis Tiasa Tiis Sareng Dibawa Deui Ka Bumi 

Hadiah kadua angkat ka jamban anu tiasa dibubarkeun anu dirancang ku Thatcher Cardon sareng Dave Morse. Thatcher Cardon mangrupikeun kolonel Angkatan Udara AS sareng ahli bedah hiber anu sateuacanna meunang HeroX Space Potty Challenge di 2017.

fixtures

Jamban ieu ngagaduhan jamban anu tetep sareng liang anu ditinju kana peti panci atanapi batang sanitasi pikeun pembuangan air dilebetkeun, sareng nalika buang air besar, kipas alit ngagambar najis kana kantong koleksi, anu tiasa dibekukan sareng disimpen dugi ka éta parantos dipulangkeun ka Bumi. Kusabab sistem wc ieu henteu beurat teuing, éta ngirangan beurat sistem pendaratan lunar.

Kokotorna di pipir kana kantong koleksi

 

Hadiah Katilu 丨

Dirancang Ku Deliffy 

Juara hadiah katilu nyaéta Space Toilet ku desainer Triffy Franziska Wülker. Toilét ngagaduhan struktur bentuk anu dioptimalkeun sareng nyarios nyaman pikeun lalaki sareng awéwé. Kusabab stasiun luar angkasa teu gaduh gravitasi, jamban nganggo centrifuge khusus kanggo nyeuseup kotoran, dikompres teras disimpen dina bak ngalangkungan conveyor ngawangun spiral. Toilét ogé ngagaduhan saringan pikeun mastikeun yén bau sareng baktéri henteu bocor kana kabin. Salajengna, sistem pompa WC sacara mandiri sareng dianggo nalika pareum listrik, adaptasi sareng sababaraha kaayaan darurat di luar angkasa.

Desain Toilet Spasi Deliffy

Désainer Franziska Wülker

Toilét nganggo téknologi asli anu dikembangkeun ku Trifi pikeun tetep beurat sareng panggunaan énergi jauh dihandapeun standar anu diatur ku NASA. Ogé dina desain, désainer nganggo parangkat lunak desain pikeun industri otomotif, aerospace, sareng sajabana, anu sacara réalistis tiasa nyonto kaayaan aliran cai, sareng anu ogé dianggo pikeun pamekaran téknologi Rimless Trifi. Thomas Stammel, Chief Technology Technology of Trifi, nyarios yén perusahaan bangga yén FranziskaWülker tiasa ngarancang wc, anu mangrupikeun bukti kapamingpinan Trifi dina téknologi toilet.

 

Astronot Di Bulan Di 2024 Bisa Nganggo Toilét Anyar 

Dina Oktober taun ayeuna, NASA ngumumkeun pangaturan anu pang anyarna pikeun program lunar "Artemis", rencanana ngirim awéwé munggaran sareng lalaki kadua ka bulan di 2024. Sakabéh rencana dina tilu léngkah, diperkirakeun ngaluarkeun $ 28 milyar, tina anu $ 16 milyar pikeun pamekaran modul lunar.

Inpormasi ngungkabkeun yén nalika astronot mimiti badarat di bulan dina bulan Désémber 1972, NASA henteu ngarancang jamban anu cocog pikeun aranjeunna, janten ngan ukur popok anu tiasa dianggo dina waktos éta. Sanaos NASA engké ngarancang wc khusus pikeun stasion luar angkasa, tapi astronot parantos lami didamel jalu, kalebet stasiun angkasa luar angkasa, pesawat ruang angkasa, baju luar angkasa, sareng sajabana pikeun ngembangkeun sudut pandang lalaki. Tapi, jumlah astronot awéwé ti sagala rupa nagara parantos ningkat dina sababaraha taun terakhir, sareng NASA ogé niat badé ngirim astronot awéwé ka bulan dina opat taun. Pikeun tujuan ieu, pikeun pendak sareng Astronot lalaki sareng awéwé di luar WC Bumi kedah dibentuk.

Astronot Jepang Ngajaga Toilét Pikeun Spasi

Astronot Amérika Anu Diajar Toilét Spasi.

Nyatana, jamban luar angkasa sapertos éta parantos dianggo di sababaraha stasiun luar angkasa internasional, tapi produk ieu didesain kanggo microgravity hungkul, janten pamekaran jamban luar angkasa pikeun dianggo dina bulan janten teu tiasa dihindari. Éta henteu cocog sareng latar ieu yén NASA's Space Toilet Contest dilahirkeun, sareng kami yakin yén astronot bakal gancang tiasa nganggo jamban anu unggul ieu.

Saméméhna :: Teras:
Pencét pikeun ngabatalkeun balesan
    展开 更多
    Wilujeng sumping di situs wéb resmi WOWOW FAUCET

    loading ...

    Pilih mata uang Anjeun
    USDAmérika Sarikat (AS) dollar
    eur Euro

    gorobag

    X

    Ngotéktak Sajarah

    X