kërkim Kerko Site

Si të zëvendësoni rubinetat e kuzhinës?

KlasifikimBlog 1325 0

Pavarësisht nëse zëvendësoni ose instaloni një rubinet kuzhine, duhet të kaloni pothuajse të njëjtat procese. Megjithëse instalimi i një rubineti kuzhine është disi më i lehtë sesa ta zëvendësoni atë. Por, zëvendësimi i rubinetit të kuzhinës gjithashtu nuk është aq i vështirë nëse i njihni teknikat.

Për të pasur një pamje moderne, duhet të shkëmbeni aksesorët e kuzhinës tuaj sipas trendit. Kjo është ajo që njerëzit bëjnë në ditët e sotme. Rubineti i kuzhinës është gjithashtu një pajisje thelbësore kuzhine e azhurnueshme dhe me jetë të gjatë. Sidomos trokitje e lehtë për mikser  që zgjat për gati 5-10 vjet.

Tani, si ta zëvendësoni rubinetin tuaj me një rubinet të ri të zi kuzhine mat? Në këtë artikull, ne kemi bërë një udhëzues të duhur për zëvendësimin e rubinetit tuaj të vjetër të kuzhinës. Le të fillojmë!

Si të zëvendësoni një rubinet kuzhine me spërkatës

Zëvendësimi i rubinetit është një projekt jetik për përmirësimin e shtëpisë. Commonshtë e zakonshme por e vështirë për shumicën e përdoruesve të kuzhinës, veçanërisht për ata që nuk kanë përvojë. Fakti është, zëvendësimi i rubinetit të kuzhinës të zezë mat nuk është aq i vështirë sa duket.

Le t'ju drejtojmë në procesin e zëvendësimit të një rubinti kuzhine me spërkatës.

Mjetet kanë nevojë

 • Pika e rregullueshme
 • Çelës pellgu
 • Gërshërë
 • Kaçavidë

Gjera per te bere

Hapi 1: Bëni përgatitjen

Një rubinet me dy ose tre vrima nuk do të funksionojë në një lavaman me një vrimë. Por, një rubinet me një vrimë funksionon shkëlqyeshëm në një lavaman me dy vrima. Para instalimit, shkoni në fund të lavamanit tuaj dhe kontrolloni se sa vrima ka. Sillni rubinetin e kuzhinës bazuar në vrimën e lavamanit tuaj.

Hapi 2: Fikni furnizimin me ujë

Ju duhet të keni zgjedhur cilën rubinet do të instaloni? Tani, fikni furnizimin me ujë në valvulat nën lavaman. Nëse nuk ka valvola të disponueshme, duhet të mbyllni të gjithë furnizimin me ujë të shtëpisë.

Hapi 3: Shkëputni linjat e furnizimit me ujë.

Shkëputni linjat e furnizimit me ujë nga rubineti duke përdorur një çelës të rregullueshëm. Kjo do t'ju kursejë nga presioni i ujit ndërsa zëvendësoni rubinetin. Kur shkëputni linjat e furnizimit, stabilizoni tubacionin e lavamanit poshtë kabinetit.

Ky veprim do të heqë të gjitha përçarjet në rrugën e linjës së furnizimit me ujë. Si pasojë, uji mund të lëvizë lehtësisht në linjën e furnizimit.

Hapi 4: Lironi arrat e lavamanit për të hequr rubinetin

Timeshtë koha të hiqni rubinetin tuaj të vjetër. Pra, lirojeni arrat e lavamanit tuaj të kuzhinës poshtë kabinetit me çelësin. Tani, ngadalë ngrini rubinetin tuaj të vjetër nga lidhja e lavamanit. Pastaj pastroni mbeturinat dhe papastërtitë nga sipërfaqja e legenit tuaj.

Hapi 5: Montoni pjesët e rubinetit

Montoni pjesët e rubinetit me pikën lidhëse të lavamanit të kuzhinës. Ndiqni udhëzimet në paketim. Pavarësisht nëse është një rubinet me një dorezë ose rubinete me dy doreza, udhëzimet mbi paketim do t'ju tregojnë drejtimin e duhur të vendosjes së saj.

Hapi 6: Vendosni rubinetin në vrimën e lavamanit

Pasi të bashkoni pjesët e rubinetit me lidhësit, shtrëngoni lidhjen me çelësin e rregullueshëm. Më pas, futni rubinetin në vrimën e lavamanit në mënyrë korrekte.

Shtoni një spërkatës në gojën e rubinetit të kuzhinës. Shtrëngoni spërkatësin me rubinet dhe rubinetin me pikën e futur të lavamanit.

Hapi 7: Rilidhni linjën e furnizimit me ujë.

Më në fund, ju keni instaluar rubinetin e kuzhinës në lavamanin tuaj. Tani, është koha për të rilidhur linjën e furnizimit me ujë. Lidhni vijën e furnizimit me ujë me çelësin e rregullueshëm dhe ndizni furnizimin me ujë.

Hapi 8: Kontrolloni rrjedhjen dhe presionin e ujit

Ju duhet të përdorni rubinetin menjëherë pas instalimit dhe të kontrolloni nëse ka ndonjë rrjedhje. Shtrëngoni vidën e një pike lidhëse nëse ka rrjedhje ose ndonjë përçarje në furnizimin me ujë.

Mos harroni, kontrollimi i rubinetit pas një instalimi është një opsion, por një detyrë e rëndësishme për të bërë.

Hapi 9: Pastroni lavamanin

Pas zëvendësimit të rubinetit, do të gjeni mbeturinat në lavaman. Pastroni lavamanin përpara se të përdorni rubinetin.

 

A është shumë e vështirë të zëvendësosh një rubinet në lavamanin e kuzhinës? Jo Atëherë, çfarë po pret? Thjesht ndiqni udhëzimet tona dhe zëvendësoni rubinetin e vjetër të kuzhinës tuaj pa ndonjë ndihmë.

Përmbledhja!

Pavarësisht nëse gatuani ose lani gjërat e kuzhinës, duhet të keni një rubinet të fuqishëm kuzhine. Një rubinet i fuqishëm kuzhine është rubineti që siguron një rrjedhje të lartë uji. Rubineti i vjetër në një kuzhinë nuk mund të japë furnizimin e dëshiruar të ujit.

Kjo është arsyeja pse është thelbësore të zëvendësoni rubinetin tuaj të vjetër të kuzhinës me ato të reja. Për të marrë një rubinet të modës në kuzhinë, ju rekomandojmë të zgjidhni atë trokitje e lehtë për mikser. Pse Kjo sepse, është një nga rubinetat e fuqishme të kuzhinës që vjen me procesin e instalimit të lehtë. Shpresojmë, udhëzimet tona do t'ju drejtojnë të zëvendësoni rubinetin tuaj të vjetër pa ndonjë gabim.

 

Zëvendësoni rubinetin tuaj të vjetër të kuzhinës dhe gatimin e lumtur.

Previous ::
Klikoni për të anulluar përgjigjen
  展开 更多
  Mirëseerdhët në faqen zyrtare të WOWOW FAUCET

  Duke u ngarkuar ...

  Zgjidhni monedhën tuaj
  USDDollarit amerikan (SHBA)
  EUR euro

  Shporte

  X

  Historia e Shfletimit

  X