kërkim Kerko Site

Kohler merr një kompani të njohur të banjove inteligjente në gjykatë për më shumë se 1.4 milion dollarë dëmshpërblim

KlasifikimShkrime 768 0

Shkolla e Biznesit të Banjës

Kohët e fundit, Kohler (China) Investment Co. kundër Zhejiang Weiwei dhe shumë ndërmarrje të tjera paraqitën çështjen e shkeljes së patentës në shkallën e parë të vendosur në favor të Kohler.

Në vitin 2017, Kohler (China) Investment Co. Ltd. paditi Zhejiang Weiwei Elektronike Sanitar w Wre Co. Ltd. dhe Shanghai Weiwei Elektronike Sanitar warere Co. Ltd. dhe Taizhou Yijia Technology Co. Ltd. dhe Pekin Jingdong Sanlitu E-commerce Co Ltd për shkelje të patentave të dizajnit.

Gjyqi u mbajt në publik më 10 shtator 2019, në Gjykatën e Pronës Intelektuale të Pekinit. Kohler tha në gjyq, Zhejiang Weiwei, Shanghai Weiwei pa lejen e paditësit, së bashku prodhojnë, shesin, premtojnë të shesin modelin e shkelur W9-B, V9-C tualet Kohler është ende në periudhën e mbrojtjes së patentës ZL201330193853.8, emri i patentës së dizajnit "tualet", Jingdong për sjelljen e sipërpërmendur sjell një platformë të tregtisë elektronike dhe shitja dhe premtimi i IKEA për të shitur tualetet V9-B dhe premtimi për të shitur tualetet V9-C pa lejen e paditësit gjithashtu përbën një shkelje të patentës.

Kohler kërkoi nga gjykata që të urdhërojë Zhejiang Weiwei dhe Shanghai Weiwei të ndalojnë menjëherë prodhimin, shitjen, duke premtuar të shesin produktet shkelëse dhe të shkatërrojnë të gjitha produktet shkelëse dhe format e duhur për prodhimin e produkteve shkelës. Në të njëjtën kohë që Weiwei më shumë se 200 dyqane shisnin gjithashtu produkte shkelëse, kështu që humbjet ekonomike dhe shpenzimet e arsyeshme gjyqësore gjithsej 14,208,850 juan, prej të cilave një total prej 420,850 juan të shpenzimeve të arsyeshme gjyqësore, duke përfshirë 400,000 juanë të tarifave të avokatit, tarifat e noterit 20,850 juan. Për më tepër, Ikea u urdhërua të paguante 620850 juanë për humbjet ekonomike dhe shpenzimet e arsyeshme, përfshirë 420,850 juan për shpenzime të arsyeshme, përfshirë 400,000 juanë për tarifat e avokatit dhe 20850 juan për tarifat e noterisë.

Zhejiang Weiwei, Shanghai Weiwei vuri në dukje në mbrojtje, produktet shkelëse dhe patentën në fjalë, as të njëjtat dhe as të ngjashme, jo në fushën e mbrojtjes së patentës në fjalë, edhe nëse produktet shkelëse bien në fushën e mbrojtjes së patenta në fjalë, shuma e pretendimit të paditësit është shumë e lartë, kërkoni nga gjykata që të refuzojë të gjitha pretendimet e paditësit.

IKEA argumentoi se ishte dakord me mbrojtjen e Zhejiang Weiwei dhe Shanghai Weiwei dhe tha se produktet shkelëse të shitura nga IKEA kanë burime ligjore, nuk duhet të mbajnë përgjegjësi, në përputhje me rrethanat, t'i kërkojnë gjykatës të hedhë poshtë të gjitha pretendimet e paditësit.

Pas dëgjimit, Gjykata e Pronës Intelektuale të Pekinit vendosi që patenta është ende në periudhën e vlefshmërisë, dhe produktet shkelëse dhe produktet shkelëse në dukje të shumë ngjashmërive, Zhejiang Weiwei, Shanghai Weiwei në seancën gjyqësore njohën zbatimin e saj të prodhimit , shitja, premtimi për të shitur produktet shkelëse, duke përbërë kështu një shkelje të të drejtave të patentës të gëzuara nga Kohler, do të mbajnë përgjegjësinë civile përkatëse. IKEA nuk kishte faj subjektiv dhe nuk kishte nevojë të mbante përgjegjësinë.

Gjykata e shkallës së parë urdhëroi Zhejiang Weiwei dhe Shanghai Weiwei që menjëherë të ndalonin prodhimin, shitjen dhe premtimin për të shitur produktet shkelëse, dhe Taizhou Ikea të ndalonte menjëherë shitjen dhe premtimin për të shitur produktet shkelëse dhe refuzoi kërkesën e Kohler për të shkatërruar të gjitha produktet shkelëse. dhe kallëpe të ndërlidhura. Në të njëjtën kohë urdhëroi Zhejiang Weiwei, Shanghai Weiwei kompensim për paditësin Kohler (Kinë) Investment Company Kufizuar humbje ekonomike prej 200,000 juan, 60,850 juan në kostot e procesit gjyqësor. Dhe paguaj 1400 juanë për tarifën e pranimit të çështjes.

Previous :: Next:
Klikoni për të anulluar përgjigjen
  展开 更多
  Mirëseerdhët në faqen zyrtare të WOWOW FAUCET

  Duke u ngarkuar ...

  Zgjidhni monedhën tuaj
  USDDollarit amerikan (SHBA)

  Shporte

  X

  Historia e Shfletimit

  X