kërkim Kerko Site

220㎡ Në katin e poshtëm, apartament me pesë dhoma gjumi, me stil modern | Projektimi i matësit Hongfu

KlasifikimBlog 3209 0

Aleanca e Brendshme e Xiaoge

“Arsyeja kryesore për t'u larguar nga ngutja dhe nxitimi i qytetit në një vend me një mjedis të mirë ishte për hir të dy fëmijëve tanë. Tani kemi një kopsht në pjesën e përparme dhe të pasme të shtëpisë sonë, dhe me pushime me diell, e gjithë familja do të shkojë për një shëtitje dhe të luajë në parkun aty pranë. Të jetosh në një mjedis ku mund të ndiejmë ndryshimin e stinëve është një bekim i madh. Ne jemi më liridashës, duke preferuar elegancën dhe madhështinë, si dhe thjeshtësinë dhe stilin, dhe i vlerësojmë ditët me ngrohtësi dhe dritë. ”

Duke marrë parasysh që vila të pavarura shpesh vuajnë nga mungesa e dritës dhe errësirës dhe lagështisë së shkaktuar nga mungesa e ventilimit dhe ajrosjes së shtëpisë, ne kemi studiuar dhe rinovuar këto probleme të përmendura më lart që nga fillimi i hyrjes. Ka dy kate sipër dhe poshtë, kati i parë është zona e bashkëveprimit publik, kopshti, salla e hyrjes, dhoma e ndenjes, kërcimi dhe kuzhina. Përdorimi i hapësirës së bardhë, materialit natyror prej mermeri dhe paraqitjes pamore të zbukuruar e bën hapësirën të ndritshme, veri-jug transparente dhe të pasur me shumë art. Shtrirja përbëhet nga mobilje të ulëta sa më shumë që të jetë e mundur, dhe gjerësia e hapësirës theksohet nga ndriçimi dhe orenditë e buta me lartësi të ndryshme. Kati i dytë është një hapësirë ​​për punë dhe pushim më privat, dhe secila hapësirë ​​është rindërtuar dhe planifikuar të paraqesë një stil tjetër personal.

Kur gruaja kthehet në shtëpi pasi merr fëmijët nga shkolla, fillon koha e lumtur e familjes. Historitë e reja dhe kujtimet e vjetra vazhdojnë të ndërthuren, duke u bërë ngadalë kujtimet e këndshme të familjes.

Hapësira e kërcimit në rënie fillon me formën dhe ndërtimin gjeometrik. Pas ndryshimit të drejtimit të shkallës, muri lihet i bardhë në një zonë të madhe për të zgjeruar vizualisht ndjenjën e hapësirës. Muri i TV-së është projektuar si një formë e lakuar, dhe nga larg në të afërt, muri i lakuar ndryshon vijën e drejtë të veprimit dhe perceptimin e atmosferës së hapësirës së brendshme pas hyrjes së banorëve. Kur vizatohen perdet, dritaret e qarta dhe transparente nga dyshemeja në tavan paraqesin gjelbërimin jashtë në maksimum, aty ku shpaloset një jetë e përditshme elegante dhe rituale.

Përveç kohës prind-fëmijë me fëmijë, koha për dy persona është gjithashtu shumë e rëndësishme. Biseda, shikimi i filmave, dekorimi i shtëpisë. Për sa kohë që të dy jeni së bashku, ekziston gjithmonë një ndjenjë e papritur e thartesës së harmonisë.

Duke marrë parasysh që fëmijët do të kalojnë shumë kohë duke luajtur në dhomën e ndenjes gjatë kohës së pushimit, ne zgjedhim mobilje më të sigurt të ulët për të formuar paraqitjen e hapësirës. Çifti do të ndryshojë sendet dekorative në hapësirë ​​në përputhje me disponimin e tyre, dhe bufeja pranë divanit përdoret për të mbajtur verën. Gëzimi dhe relaksimi është qëndrimi i tyre i natyrshëm ndaj jetës.

Thyerja e mërzisë që sjell zakonisht minimalizmi, përdorimi i linjave të pastra, llambadarëve linearë dinamikë dhe sfondeve të dhomave të ngrënies artistike punojnë së bashku për të krijuar një atmosferë moderne dhe moderne urbane.

Merrni kohën tuaj për të ngrënë mëngjes me fëmijët tuaj dhe më pas çojini në shkollë. Kur të ktheheni në shtëpi, kujdesuni për bimët e kopshtit për një kohë. Kjo është një kohë relaksuese, plot argëtim.

Ballkoni i gjallë është i kombinuar me kuzhinën për të zgjeruar gamën e përdorimit. Në të majtë dhe të djathtë ndodhen zona të kabinetit 5210 mm dhe 2723 mm, me kapacitet të madh depozitimi për ta mbajtur kuzhinën të pastër dhe të rregullt në çdo kohë. Më në fund, një zonë ballkon e gjallë 9.3m² është ndërtuar në pjesën e pasme. Ajo ndahet nga dyer rrëshqitëse qelqi, të cilat sigurojnë dritë të shkëlqyeshme për hapësirën e qarkullimit.

Dhoma e gjumit e dytë në katin e parë është një hapësirë ​​e përkohshme jetese për familjen dhe miqtë dhe është ngjitur me kopshtin e hyrjes, me shumë dritë natyrore. Para së gjithash, ngjyrat e ndritshme të bardha dhe ngjyrë bezhë të butë krijojnë një atmosferë të rehatshme dhe të ngrohtë dhe më pas shtojnë piktura mur të kuqe për ta bërë hapësirën e përgjithshme strukturë artistike më moderne.

Shkalla është bërë prej qelqi dhe mermeri, dhe ngjyra natyrale shoqërohet me pikturën mur blu Mykonos të bërë nga zonja e shtëpisë, e cila pajton mashkullorësinë dhe feminitetin dhe ju bën të ndiheni romantik dhe të thellë.

Hapësira e studimit u ndërtua për të zgjeruar sipërfaqen e përgjithshme nga 10m² në 20.4m², me dy dritare nga dyshemeja deri në tavan në formë L për ta bërë hapësirën të qartë dhe të ndritshme. Pjesa e sipërme është pikturuar me ngjyrë blu Delft, e cila dobëson vizualisht trarët e formës së ndërtesës.

Alsoshtë gjithashtu një zonë e zakonshme aktiviteti për familjen katër anëtarëshe në katin e dytë, me hapësirë ​​të bollshme që pronarja femër të shoqërojë dy fëmijët e saj në detyrat e shtëpisë dhe në studim. Hyrja është projektuar si një zonë për shikimin e perdes dhe është vendosur një divan i rehatshëm.

Zona origjinale e tarracës u përfshi në hapësirën kryesore të dhomës së gjumit për t'u përdorur së bashku. Dritaret u shndërruan në dritare të plota nga dyshemeja në tavan për të lëshuar më shumë dritë. Dyshemeja dhe përfundimet prej druri marrin një rol dominues, duke sjellë një temperament natyral dhe të rafinuar. Paleta elegante dhe gjithëpërfshirëse e ngjyrave mban larg ndërlikimet dhe shpërqendrimet.

Përveç krijimit të një atmosfere komode dhe të rehatshme, dhoma gjumi master është gjithashtu shumë funksionale. Hapësira e zgjeruar përmban një dollap të gjatë 4760 mm me një tryezë salcë 1290 mm. Midis shtratit dhe banjës master është projektuar një dollap 2930 mmx1050 mm në formë L, i cili plotëson në mënyrë të përsosur magazinimin e shkëlqyeshëm të rrobave, çantave dhe sendeve shtëpiake për ndryshimin e stinëve.

Të dy fëmijët janë të moshave të ndryshme, kështu që secili zgjodhi ngjyrat dhe materialet e duhura për orenditë e forta dhe të buta, në mënyrë që ata të pranojnë dhe të përshtaten në shtëpinë e tyre të re më shpejt.

Vëllai i madh është 10 vjeç, dhe dhoma vazhdon të jetë një përzierje e bardhë e ndritshme dhe blu Mixnor, duke krijuar një ndjenjë hierarkie ndërsa shkëlqen gjithashtu me energji dhe imagjinatë.

Vëllai i vogël është 5 vjeç, për fëmijët më të vegjël, atmosfera e butë, e lehtë, e frymëmarrjes dhe e rehatshme mund t'u japë atyre një ndjenjë sigurie. Kjo është arsyeja pse dhoma është zbukuruar me një ngjyrë të gjelbër të butë kardamom. Ngjitësat hapësinorë 3D të bëra me dorë nga pronarja e zonjës ngjiten në mur, në mënyrë që bota e vogël e fëmijës të ketë fantazinë fantastike të qiellit.

▲ Struktura origjinale e katit të parë

. Plani i katit të parë

▲ Struktura origjinale e katit të dytë

. Plani i katit të dytë

1F

  1. ndryshoni pozicionin e hyrjes dhe portës së dhomës së gjumit të dytë dhe dizajnoni tre hapësira ruajtëse duke përdorur ndryshimin e murit.
  2. ndryshoni pozicionin e shkallëve të dhomës së ndenjes së kërcimit më të ulët për ta bërë vijën e jetesës më të përshtatshme.
  3. zgjeroni zonën e kuzhinës dhe zgjeroni vendndodhjen e ballkonit të ndenjes.

 

2F

  1. dhoma e gjumit e dytë në katin e dytë dhe ballkoni i ndenjes në vendin fqinj u kombinuan dhe u ridizenjuan në dy dhoma për fëmijë.
  2. ndryshoni pozicionin e pragut të dhomës së gjumit master për ta bërë linjën e aktivitetit më të butë dhe për të përfshirë platformën për të rritur zonën e përdorimit. Muri i studimit u zhvendos 50 mm për t'u përdorur si hapësirë ​​magazinimi, dhe më në fund banjo kryesore u zgjerua për të përmbushur katër funksionet e kabinetit të banjës, tualetit, vaskës dhe dushit për të formuar një suitë të madhe.
  3. transformoni ndërtesën dhe zgjeroni dhomën e studimit me 10m².

 

Sipërfaqja: 220m²

Stili: tip modern i shtëpisë: pesë dhoma dhe dy salla

Kostoja: 90w

Modaliteti i shërbimit: dizajn i plotë + ndërtim

Adresa e projektit: Chengdu. Gjiri Fudi Yonghu

Ekipi i shërbimit: Chengdu Hongfuji Design

Previous :: Next:
Klikoni për të anulluar përgjigjen
    展开 更多
    Mirëseerdhët në faqen zyrtare të WOWOW FAUCET

    Duke u ngarkuar ...

    Zgjidhni monedhën tuaj
    USDDollarit amerikan (SHBA)
    EUR euro

    Shporte

    X

    Historia e Shfletimit

    X