carian Cari laman

Pangsapuri 220-Tingkat Bawah XNUMX㎡, Gaya Moden | Reka Bentuk Tol Hongfu

klasifikasiBlog 3191 0

Perikatan Reka Bentuk Dalaman Xiaoge

"Sebab utama untuk berpindah dari kesibukan kota ke tempat dengan persekitaran yang baik adalah demi kedua-dua anak kita. Sekarang kita mempunyai taman di depan dan belakang rumah kita, dan pada hari cuti yang cerah, seluruh keluarga akan berjalan-jalan dan bermain di taman berdekatan bersama. Hidup di persekitaran di mana kita dapat merasakan perubahan musim adalah berkat besar. Kami lebih bebas, lebih suka keanggunan dan keagungan, serta kesederhanaan dan kesungguhan, dan menghargai hari dengan kehangatan dan cahaya. "

Memandangkan bahawa vila-vila bebas sering mengalami kekurangan cahaya dan kegelapan serta kelembapan yang disebabkan oleh kekurangan pengudaraan dan udara yang sejuk, kami telah mempelajari dan mengubahsuai masalah-masalah yang disebutkan di atas sejak awal entri. Terdapat dua tingkat di atas dan di bawah, tingkat pertama adalah kawasan interaksi awam, taman, ruang masuk, ruang tamu lompat turun, ruang makan dan dapur. Penggunaan ruang putih, bahan marmar semula jadi dan persembahan visual tanpa hiasan menjadikan ruang terang, utara-selatan telus dan kaya dengan banyak seni. Susun aturnya terdiri dari perabot rendah sebisa mungkin, dan lebar ruangnya dihiasi dengan pencahayaan dan perabot lembut dengan ketinggian yang berbeza-beza. Lantai dua adalah ruang kerja dan rehat yang lebih peribadi, dan setiap ruang dibina semula dan dirancang untuk menampilkan gaya peribadi yang berbeza.

Apabila isteri pulang ke rumah setelah menjemput anak-anak dari sekolah, waktu bahagia keluarga bermula. Kisah baru dan kenangan lama terus terjalin, perlahan-lahan menjadi kenangan indah keluarga.

Ruang lompatan ke bawah dimulakan dengan bentuk dan pembinaan geometri. Setelah menukar arah tangga, dinding dibiarkan putih di kawasan yang luas untuk mengembangkan ruang secara visual. Dinding TV dirancang sebagai bentuk melengkung, dan dari jauh ke dekat, dinding melengkung mengubah garis lurus aksi dan persepsi suasana ruang dalaman setelah penghuni masuk. Apabila langsir dilukis, tingkap-tingkap lantai yang jelas dan transparan menghadirkan kehijauan di luar maksimum, di mana kehidupan seharian yang elegan dan ritual berlangsung.

Selain masa ibu bapa-anak dengan anak-anak, masa untuk dua orang juga sangat penting. Bercakap, menonton filem, menghias rumah. Selagi anda berdua bersama, selalu ada rasa harmoni yang tidak dijangka.

Memandangkan anak-anak akan menghabiskan banyak masa bermain di ruang tamu semasa waktu rehat, kami memilih perabot rendah yang lebih selamat untuk membentuk susunan ruang. Pasangan akan menukar barang hiasan di ruang mengikut suasana hati mereka, dan bufet di sebelah sofa digunakan untuk menyimpan anggur. Menikmati dan bersantai adalah sikap mereka yang melekat pada kehidupan.

Memecahkan kekusutan yang biasanya dibawa oleh minimalisme, penggunaan garis bersih, candelier linier dinamik, dan latar ruang makan artistik bekerjasama untuk mewujudkan suasana bandar yang moden dan moden.

Luangkan masa anda untuk makan sarapan bersama anak-anak anda dan kemudian bawa mereka ke sekolah. Apabila anda sampai di rumah, jaga tanaman kebun sebentar. Ini adalah masa santai yang penuh dengan keseronokan.

Balkoni ruang tamu digabungkan dengan dapur untuk memperluas jangkauan penggunaannya. Di kiri dan kanan terdapat kawasan kabinet 5210mm dan 2723mm, dengan kapasiti penyimpanan yang besar untuk memastikan dapur sentiasa bersih dan kemas sepanjang masa. Akhirnya, ruang tamu berukuran 9.3m² dibina di belakang. Ia dipisahkan oleh pintu gelangsar kaca, yang memberikan cahaya yang sangat baik ke ruang peredaran.

Bilik tidur kedua di tingkat satu adalah tempat tinggal sementara untuk keluarga dan rakan-rakan, dan bersebelahan dengan taman masuk, dengan banyak cahaya semula jadi. Pertama sekali, warna beige putih dan lembut yang terang mewujudkan suasana yang selesa dan hangat, dan kemudian menambah lukisan dinding merah untuk menjadikan ruang keseluruhan tekstur seni lebih moden.

Tangga terbuat dari kaca dan marmar, dan warna semula jadi dipadankan dengan lukisan dinding biru Mykonos yang dibuat oleh wanita rumah itu, yang menggabungkan kejantanan dan kewanitaan dan membuat anda merasa romantis dan mendalam.

Ruang kajian dibina untuk memperluas luas keseluruhan dari 10m² hingga 20.4m², dengan dua tingkap lantai-ke-siling berbentuk L untuk menjadikan ruang itu jelas dan terang. Bahagian atas dicat dengan warna biru Delft, yang secara visual melemahkan bentuk bangunan.

Ini juga merupakan kawasan kegiatan yang biasa bagi keluarga empat di tingkat dua, dengan ruang yang cukup untuk pemilik wanita untuk menemani kedua anaknya dalam kerja rumah dan belajar. Pintu masuknya dirancang sebagai tempat melihat tirai dan sofa yang selesa diletakkan.

Kawasan teres yang asli dimasukkan ke ruang bilik tidur utama untuk digunakan bersama. Tingkap-tingkap diubah menjadi tingkap-tingkap besar ke langit-langit untuk membiarkan lebih banyak cahaya. Lantai dan kemasan kayu memainkan peranan yang dominan, membawa perangai semula jadi dan halus. Palet warna yang elegan dan mengasyikkan menjaga kerumitan dan gangguan.

Selain mewujudkan suasana yang selesa dan selesa, bilik tidur utama juga sangat berfungsi. Ruang yang diperluas mempunyai almari sepanjang 4760mm dengan meja solek 1290mm. Di antara katil dan bilik mandi utama dirancang almari berbentuk L 2930mmx1050mm, yang sempurna memenuhi simpanan pakaian, beg dan barang-barang rumah tangga yang luar biasa untuk musim yang berubah-ubah.

Kedua-dua kanak-kanak itu berumur berbeza, jadi masing-masing memilih warna dan bahan yang tepat untuk perabotan yang keras dan lembut, sehingga mereka dapat menerima dan menyesuaikan diri dengan rumah baru mereka dengan lebih cepat.

Kakak lelaki berusia 10 tahun, dan bilik itu terus menjadi campuran putih cerah dan biru Mixnor, mewujudkan rasa hierarki sambil juga bersinar dengan tenaga dan imaginasi.

Adik berumur 5 tahun, untuk anak-anak yang lebih muda, suasana yang lembut, ringan, bernafas dan selesa dapat memberi mereka rasa aman. Itulah sebabnya bilik dihiasi dengan warna hijau buah pelaga yang lembut. Pelekat ruang 3D buatan tangan pemilik wanita ditampal di dinding, sehingga dunia kecil anak itu dapat memiliki fantasi langit yang luar biasa.

Structure Struktur asal tingkat satu

Plan Pelan tingkat pertama

Structure Struktur asal tingkat dua

Plan Pelan tingkat dua

1F.

  1. ubah kedudukan pintu masuk dan pintu masuk bilik tidur kedua, dan rancang tiga ruang simpanan dengan menggunakan perubahan dinding.
  2. ubah kedudukan tangga ruang tamu lompat bawah untuk menjadikan ruang tamu lebih selesa.
  3. luaskan kawasan dapur dan luaskan lokasi balkoni ruang tamu.

 

2F.

  1. bilik tidur kedua di tingkat dua dan ruang tamu di sebelahnya digabungkan dan direka semula menjadi dua bilik kanak-kanak.
  2. ubah kedudukan pintu bilik tidur utama untuk menjadikan garis aktiviti lebih lancar dan menggabungkan platform untuk meningkatkan kawasan penggunaan. Dinding kajian dipindahkan 50mm untuk digunakan sebagai ruang penyimpanan, dan akhirnya bilik mandi utama diperluas untuk memenuhi empat fungsi kabinet mandi, tandas, tab mandi dan pancuran untuk membentuk sebuah suite besar.
  3. ubah bangunan dan kembangkan ruang belajar seluas 10m².

 

Luas: 220m²

Gaya: jenis rumah moden: lima bilik dan dua dewan

Kos: 90w

Mod perkhidmatan: reka bentuk + pembinaan penuh

Alamat projek: Chengdu. Teluk Fudi Yonghu

Pasukan servis: Chengdu Hongfuji Design

Sebelumnya :: Next:
Klik untuk membatalkan balasan
    展开 更多
    Selamat datang ke laman web rasmi WOWOW FAUCET

    loading ...

    Pilih mata wang anda
    USDDolar Amerika Syarikat (AS)
    EUR Euro

    Dalam Troli

    X

    Sejarah Penyemakan

    X