carian Cari laman

160 Meter Persegi Di Beijing, Dia Tinggal Sendiri, Itu Hidup Terhebat!

klasifikasiReka bentuk dalaman 9696 0

Perikatan Reka Bentuk Dalaman

Kehidupan Capstone

Dengan luas 160 meter persegi, dia tinggal sendirian dan dapat memasukkan keperibadian dan keutamaannya ke dalam rumah untuk menjadikan rumah barunya seperti yang dia inginkan. Setelah berpusing-pusing, mereka menemui Beijing Jusu Design dan memulakan perjalanan reka bentuk dengan segera.

Seluruh ruang tidak berwarna, seperti keperibadiannya yang ceria, tidak pernah berlumpur. Pertembungan lebih dari sepuluh jenis bahan kelabu, dan hitam putih dengan warna yang berat, cukup untuk menimbulkan rasa kesan seni yang luar biasa. Reka bentuk cahaya tanpa dominasi dapat menukar kawasan persekitaran aliran cahaya, meninggalkan cahaya dan bayangan berhenti di mana-mana. Meninggalkan bahan bijirin kayu tradisional, tekstur keras menjadikan seluruh ruang lebih daripada rasa masa dan ruang futuristik seperti terbang di bulan.

Pelan lantai

Pelan rumah asal:

  1. tiada kawasan pintu masuk dan kekurangan fungsi menukar kasut dan penyimpanan;
  2. dapur ditutup, dengan pencahayaan yang buruk dan ruang yang sempit kerana halangan dinding, yang membatasi kawasan meja operasi dan tidak meninggalkan banyak peralatan dapur di tempat;
  3. tidak ada kedudukan meja makan yang tetap dan kawasan lorong itu besar, membuang banyak ruang;
  4. dinding ruang tidur kedua tidak kemas dan tidak kemas;
  5. mengekalkan bilik mandi, perlu menggabungkan ruang bilik tidur kedua untuk perubahan.

Pelan lantai:

  1. Gunakan dinding untuk menambahkan kawasan bar pintu masuk dan ruang tamu, tanpa menyekat cahaya dengan memperluas tingkat penggunaan ruang.
  2. Melalui pembongkaran dinding untuk merancang kembali lokasi dapur dan meja makan tengah dan barat, membuat kawasan konsol dapur dilepaskan, tetapi juga meningkatkan interaksi dengan dapur barat, dan menggunakan kawasan lorong untuk membuat garis dinamik meja makan menjadi lebih lengkap.
  3. Ruang di depan pintu belajar ditutup sepenuhnya, dan reka bentuk koridor miring, dan sisi koridor gema kotak kasut miring.

4. Merobohkan dan mengubah dinding untuk menukar bilik mandi tetamu menjadi bilik simpanan, memperluas kawasan bilik tidur tetamu dan menambah fungsi penyimpanan.

5. Bilik tidur tetamu diubah menjadi bilik jubah untuk digunakan, menyelesaikan masalah simpanan pakaian tuan rumah. Tanggalkan dinding partition dalaman, ubah pintu ke kedudukan yang lebih wajar, lebih senang digunakan setiap hari.

 

Pintu depan

Naikkan tanah di area pintu masuk sejauh 10 sentimeter untuk membentuk ruang yang tenggelam, yang dapat menentukan partisi berfungsi dengan lebih baik, dan meningkatkan minat ruang, menjadikannya kaya dengan hierarki.

Dinding di sekitarnya disisipkan dengan jalur cahaya linier untuk membentuk bentuk "mulut", menggunakan cahaya untuk memisahkan kawasan pintu masuk, menciptakan suasana yang berbeda dan perasaan ritual pertama setelah memasuki rumah.

Di sisi pintu masuk, kabinet simpanan ditambahkan oleh dinding baru. Pintu kabinet berwarna abu-abu semen, yang sama warna dengan dinding dan sesuai dengan pemegang tersembunyi kelabu perak.

Dinding yang menghadap ke ruang tamu dicat hitam, yang muncul sebagai warna yang berat di ruang tamu dan berbeza dengan warna semen pintu masuk. Jubin lantai kelabu gelap di ruang tamu, dengan tiga lapisan kelabu bertindih, mewujudkan suasana yang tenang.

 

Living Room

Ruang tamu direka untuk lampu utama tanpa cahaya, dengan jalur cahaya magnetik tersembunyi di bahagian atas, yang dapat digabungkan secara bebas dengan jalur cahaya, yang membolehkan pengedaran cahaya lebih merata di rumah dan nuansa futuristik.

Setiap kawasan cahaya dapat dikendalikan secara bebas, membawa pemandangan yang lebih dinamis ke ruang untuk memenuhi perubahan dan mewujudkan suasana cahaya yang mengalir untuk pemilik rumah pada waktu yang berlainan dalam sehari.

Nada gelap dengan gaya industri, dengan kedalaman kelabu dan hitam yang berbeza untuk mewujudkan pemandangan hidup yang sempurna. Garisan pergerakan yang mengalir memungkinkan untuk melihat pemandangan yang tidak terhalang, menjadikan seluruh ruang terang dan luas.

Dinding latar sofa terbuat dari cetakan papan eternit, dan papan eternit yang dipasang setelah dinding diproses rata dengan dinding asalnya di sisi, menyembunyikan lubang pengudaraan kipas baru di dinding cetak dan melemahkan kehadirannya.

Untuk mengelakkan ruang kelabu hitam dan putih terlalu suram, perincian hiasan memainkan peranan yang sangat penting, dengan beberapa objek kecil untuk menonjolkan keperibadian, koleksi nyonya rumah boneka KAWS sangat berguna, dengan suasana ruang tidak bertentangan.

Bahagian sempit di tengah kabinet penyimpanan dibuat bentuk grid terbuka, anda dapat memaparkan beberapa koleksi kegemaran anda, panel pintu kabinet sisi dengan corak batu tiruan putih, penambahan warna yang berbeza untuk menjadikan nada ruang menjadi santai.

Seluruh dinding kabinet simpanan sangat meningkatkan fungsi penyimpanan seluruh rumah, tekan reka bentuk minimalis pintu kabinet menjadikan keseluruhannya lebih kemas dan cantik. Dengan warna hitam, putih dan kelabu klasik, ada rasa canggih di mana-mana.

Penambahan sofa kelabu muda dan meja sisi memperkaya tahap ruang, kesederhanaan dan pada masa yang sama memecahkan kekaburan ruang tamu, menjadikan visual lebih terang. Meja kopi corak bulan seperti bulan di langit umumnya terang dan bersinar, sehingga kehidupan menambah sedikit kesan seni.

Angkasawan kecil mengejar bintang dan impian, tetapi juga untuk meneroka misteri ruang dan kehidupan, membiarkan seseorang tidak dapat menahan kegembiraan alam.

Ruang tamu melintasi dinding menggunakan jalur cahaya linier berbentuk L yang membahagikan ruang tamu dan kawasan fungsional lain, cahaya lembut dan selesa dan berperanan dalam membelah.

Sisi potret anjing yang menarik dengan kepentingan khusus, pereka dan pemiliknya adalah pencinta anjing, dengan potret buatan tangan pereka rumah dan hadiah pemiliknya, yang juga didasarkan pada pemilik bakat pereka dan penghargaan bersama penegasan.

Bar berdiri di sudut ruang tamu adalah penggunaan ruang yang bijak, yang membolehkan pemilik rumah mempunyai lebih banyak bentuk aktiviti di rumah. Batangnya diperbuat daripada batu, yang tahan lasak dan boleh dipakai, dan permukaan meja dipadatkan oleh lantai dan butiran hitam.

Di sudut bar, aksesori yang indah menghasilkan rasa yang baik yang mengubah sikap hidup.

Bahagian belakang bar menggunakan dinding untuk dilakukan di bahagian atas kabinet penyimpanan, bahagian tengahnya boleh dibiarkan kosong untuk meletakkan beberapa hiasan kecil, fungsi penyimpanan dipelbagaikan. Bar batu dan lantai batu matte memantulkan cahaya dan bayangan untuk membawa orang sedikit suasana sejuk.

 

Koridor

Laluan yang menuju ke bahagian dalam reka bentuk separa melengkung di ruangan, di atas dua kawasan fungsional, menggunakan bentuk garis yang berbeza, memberikan ruang dengan kualiti yang khas.

Cahaya dan bayangan maya dan nyata terjalin di ruang, dan garis keras segi empat tepat dari pintu masuk bergema dengan suasana yang mendalam dan maju.

Tanpa hiasan yang terlalu banyak, ketenangan visual dari warna konkrit, cahaya malam angkasawan yang dapat memancarkan cahaya dan bayangan yang menarik, menjadikan malam lebih tenang, mendalam dan jauh.

 

The Kitchen

Dinding dapur asli yang menghadap ke ruang tamu telah dirobohkan, memperluas ruang di luar dan menggunakan pintu kaca gelangsar sebagai partition, yang tidak hanya memperluas kawasan konsol dapur tetapi juga menjadikan pencahayaan dalaman lebih transparan.

Dinding di dekat pintu masuk dapur dilengkapi dengan papan lubang magnetik, yang boleh disambungkan untuk menggantung beberapa foto, yang menarik.

Dapur Cina dan Barat digabungkan untuk mewujudkan ruang memasak yang sempurna. Penggunaan pencahayaan ambien dapat memberikan pengalaman memasak yang unik.

 

Dining Room

Kabinet di kawasan dapur barat dirancang dan disusun untuk membentuk garis dinamik litar dengan meja makan, yang meningkatkan penggunaan lorong. Tingkap kecil dibuka di dinding antara dapur barat dan dapur tengah untuk meningkatkan interaksi antara memasak dan makan.

Kawasan dapur barat memilih lampu sorot trek dan kabinet gantung di bawah lampu tambahan lampu induksi, sehingga tidak ada sudut gelap di ruang itu, candelier meja makan ketika anda tidak dapat melihat sumber cahaya di bawah flat, untuk mengelakkan rangsangan visual. Dinding di satu sisi konsol dilengkapi dengan soket trek berteknologi maju, yang memungkinkan untuk memberi kelonggaran dalam penyediaan makanan yang lazat.

Hanya nyonya rumah yang tinggal di dalam bilik, dan dua bilik mandi di rumah jenis asal sedikit kelemahan, jadi bilik mandi tetamu ditukar menjadi bilik simpanan untuk menambahkan fungsi penyimpanan. Bilik tidur kedua dipisahkan dari koridor dengan tirai penarik untuk memastikan privasi dan tidak terlalu kaku pada masa yang sama.

 

Bilik Tidur

Meja khas lebih ergonomik dan meningkatkan keselesaan pejabat. Pemasangan tirai roller terbuka menunjukkan suasana bandar yang kuat.

Meja yang tersembunyi di sudut boleh berfungsi dan dibaca dengan cahaya semula jadi dari tingkap kecil di sebelah. Tepi melengkung meja diproses untuk mengelakkan lebam.

Bilik tidur kedua adalah penggunaan ruang yang pelbagai fungsi, seluruh dinding kabinet simpanan sangat mengurangkan tekanan penyimpanan di seluruh rumah, dan lantai penyimpanan yang sesuai juga mempunyai kapasiti penyimpanan yang kuat, dan dapat memenuhi keperluan penghuni sementara.

Pencahayaan di bilik tidur utama adalah gabungan filem cahaya dan cahaya trek, yang ringan dan sesuai untuk tidur dan berehat. Kawasan tidur untuk melakukan platform ketinggian 20mm, sehingga ada pembagian wilayah yang jelas antara tempat tidur dan lorong, platform tertanam di dalam jalur cahaya yang dipimpin agar suasana bilik tidur lebih hangat.

Ruang keseluruhan tidak terlalu banyak warna, dengan nada kelabu menempati kedudukan yang dominan, papan kabinet almari memilih bahan butiran kayu abu-abu, tiruan tekstur semula jadi semen sangat bertekstur. Oleh kerana papan kabinet lebih tinggi dari 2m, keperluan dalaman untuk memasang pelurus untuk mengelakkan ubah bentuk. Untuk memastikan kesatuan keseluruhan, warna tanah dan ruang kamar konsisten, jubin butiran kain tiruan dalam visual lembut pada masa yang sama untuk meredakan perasaan yang keras.

Bahan skirting bilik tidur selaras dengan jubin lantai, jubin lantai pertama akan diproses menjadi ukuran yang sesuai, dan kemudian bahagian bawah dinding untuk alur, setelah pemasangan skirting dan siram dengan dinding.

Kepala tempat tidur bilik tidur serta dinding di tepi tingkap dicat dengan cat semen, memberikan perasaan kasar dan primitif, menjadikan gaya industri mencerminkan lebih pedesaan. Latar belakang berbentuk N berwarna berat dipasang di kepala katil untuk memberikan ruang dengan nada yang lebih tenang. Keseluruhan barisan meja sisi katil di bawahnya cantik dan praktikal, dan laci simpanan juga boleh memuatkan potongan-potongan bilik tidur.

Cahaya matahari melimpah melalui tirai Venesia di lantai, membuang cahaya dan bayang-bayang.

Meja sisi katil dipasangkan dengan patung plaster seni yang halus, menjadikan ruang kelihatan lebih terang dan bergaya.

 

Bilik tidur

Ruang itu lagi merupakan gabungan tiga bahan kelabu. Kesan cermin pintu almari memantulkan cahaya untuk mencerahkan ruang, dan dengan kabinet perhiasan simen tengah selalu menampakkan suasana yang elegan.

 

Bilik mandi

Ubin dinding dan lantai bilik mandi satu bahagian, keduanya berwarna abu-abu, dan penggunaan langsir mandi dapat dibahagikan dengan baik ke kawasan basah dan kering. Gunakan dinding di sisi sink untuk membuat petak terbuka, kaca hitam sebagai partition, menjimatkan banyak ruang di sink.

Kelabu simen jenis sejuk seksual yang digunakan sebagai permukaan kabinet cuci, perkakasan matte hitam dengan permukaan abu-abu terang.

Bahagian tandas yang digantung di dinding kabinet paparan yang diletakkan di sisi koleksi nyonya rumah pelbagai aromaterapi minyak wangi, perhatikan perincian yang tercermin dengan jelas. Pintu kabinet kaca dan gabungan cahaya sehingga kombinasi barang kelihatan penuh gaya, pintu gudang hitam tebal tidak akan mengambil ruang dalaman bilik mandi, baik cantik dan praktikal.

 

Maklumat projek

Reka bentuk: Reka bentuk Jiuqi Beijing

Alamat: Beijing Xishan Artscape

Kawasan: 160 meter persegi

Gaya: rumah sederhana moden

Jenis: tiga bilik

Belanjawan: 1.1 juta

Sebelumnya :: Next:
Klik untuk membatalkan balasan
    展开 更多
    Selamat datang ke laman web rasmi WOWOW FAUCET

    loading ...

    Pilih mata wang anda
    USDDolar Amerika Syarikat (AS)
    EUR Euro

    Dalam Troli

    X

    Sejarah Penyemakan

    X