carian Cari laman

130㎡ Empat Bilik Ke Dua Bilik, Menafsirkan Keindahan Kesederhanaan Warna Bumi | Reka Bentuk Tol Hongfu

klasifikasiReka bentuk dalaman 587 0

Perikatan Reka Bentuk Dalaman Gerbang Kecil

Sekiranya mereka berada di rumah, mereka akan menghabiskan masa lapang bersama. Mereka adalah isteri, suami dan anjing "March". Pasangan itu, yang juga berasal dari latar belakang reka bentuk, selalu penasaran, dan perjalanan dan penemuan adalah resipi untuk memecahkan rutin kehidupan. Dan untuk harapan rumah, harapan bebas dan selesa, warna yang lebih peribadi. Di mana sahaja, ia menyatu dengan aura mereka berdua.

Kami mengelakkan penumpuan dan hiasan yang berlebihan sebanyak mungkin. Setelah pertukaran, ruang itu dirancang semula untuk berfungsi mengikut kebiasaan pemilik rumah. Dengan melepaskan dan menggerakkan hanya beberapa dinding, kami dapat meneroka potensi ruang dengan cara yang semudah mungkin. Sungguh mengagumkan bahawa dapur dan balkoni ruang tamu dapat diubah menjadi dapur Cina dan Barat berbentuk L dengan sebuah pulau, dan dua bilik bersebelahan dapat digabungkan menjadi satu setelah menukar pintu masuk koridor. Dan setiap tempat telah menambahkan kabinet simpanan yang sesuai mengikut keperluan. Kombinasi nada kelabu dan bumi moden, bercampur dengan rasa alam, mencipta muzik yang elegan. Rumah yang menghubungkan, bergema, bergema dan bergema dengan pemilik rumah.

Pintu masuk asal diwarnakan semula agar sesuai dengan gaya keseluruhan ruang. Agar tidak kelihatan sesak, kami merancang bentuk geometri kabinet kasut pada pintu masuk 825mm. Di tengah kabinet, lubang berukuran 380mm dibuat sehingga pemilik rumah dapat meletakkan beg dan kunci kecil dan barang-barang lain di tangan. Bahagian bawah digantung 200mm untuk penyimpanan kasut musiman sementara.

Seluruh rumah dihiasi dengan abu-abu hitam dan putih dan kemudian disatukan dengan nada bumi untuk meningkatkan rasa ketenangan dan keanggunan sambil mengurangkan kesejukan ruang. Hiasan sederhana dan marmar segar mencapai ketenangan semula jadi. Setelah kawasan balkoni dimasukkan ke ruang tamu dan dinding dapur yang asli dirobohkan, pengudaraan utara-selatan dan cahaya semula jadi melimpah melalui kaca.

Warna coklat kulit menyampaikan nada yang elegan dan tenang, dan garis halus meluas dari lantai ke langit-langit, menyajikan suasana harmoni dengan makna bawahan melalui susunan objek dan orientasi mereka yang teliti dan rasional. Apabila anda tidak perlu pergi bekerja, anda boleh duduk di karpet dengan santai, bermain dan berehat dengan bulan Mac, dan berintegrasi sepenuhnya dengan suasana ruang yang selesa dan selesa.

Ruang makan yang asli bersaiz kecil, dan dengan lokasi kabinet kasut 2130mmx350mm di pintu masuk, ruang lebih ketat. Oleh itu, dinding dapur yang asli dirobohkan dan ruang balkoni ruang bersebelahan digabungkan untuk membahagikannya kepada dua bahagian: dapur Cina dan Barat. Dapur barat terbuka disatukan dengan pulau makan, yang tidak hanya mengurangkan kawasan yang dapat digunakan, tetapi juga memenuhi kebiasaan makan gaya barat pemiliknya.

Sambungan 350mm dapur Cina digunakan untuk merancang kabinet ruang makan, ruang paparan kaca gelap + ruang makan dan dapur lain-lain. Kedua-dua pemilik itu berkeliling dunia sepanjang masa dan bersemangat untuk mengumpulkan cawan tempatan. Keseluruhan kabinet paparan penuh dengan kenangan indah dan hasil dari perjalanan mereka ke seluruh dunia.

Kedua-dua pemilik, yang juga berasal dari latar belakang reka bentuk, sering memerlukan ruang untuk berfikir secara bebas. Oleh itu, kami berusaha untuk mempermudah perabot kajian sebanyak mungkin, dengan warna hitam sebagai warna utama, penuh dengan minimalisme dan mewujudkan rasa misteri pada masa yang sama. Apabila anda perlu bekerja, anda boleh masuk ke negeri ini dengan lebih cepat.

Oleh kerana hanya ada dua penghuni tetap, empat bilik tidur akan menyebabkan pembaziran ruang, jadi bilik tidur kedua yang bersebelahan diubah menjadi bilik pemeriksaan bebas. Dan ubah kedudukan pintu untuk menghubungkan bilik tidur utama dan bilik mandi utama untuk digunakan sebagai suite.

Bilik pemeriksaan bebas mempunyai ruang penyimpanan, ruang paparan dan kawasan solekan dengan fungsi penyimpanan yang sempurna, yang menjadikan kehidupan lebih peribadi dan juga akan memberikan keyakinan dan kesenangan ketika mencuba pakaian dan dandanan.

Di bilik tidur utama, berdasarkan kesinambungan gaya luaran, ruang hanya dibahagi sebahagian dan dirancang dengan nada. Bahagian kiri katil diubah 400mm menjadi kabinet paparan kerana struktur yang tidak terjual. Dan pemisahan warna dinding dilakukan untuk menyesuaikan diri secara visual dengan kelabu tua almari ke kiri dan kanan.

Di sini, tingkap teluk berbentuk L membawa cahaya yang melimpah ke bilik tidur, membaca, berehat dan bersantai, beberapa di antaranya tersedia pada masa yang sama, sehingga mereka dapat selalu berada dalam suasana yang nyaman dan indah.

Bilik tidur kedua disediakan untuk kunjungan orang tua sekali-sekala, yang meneruskan warna kelabu di kawasan umum dan menambah warna unta yang halus dan introspektif, menghadirkan suasana hidup yang tenang dan tenang.

Tekstur semula jadi marmar dalam warna bumi memperkaya tekstur ruang, dan dinding dan lantai saling bergema. Meja sudut satu bahagian meningkatkan keserasian dan kemudahan penggunaan. Kabinet kaca penuh dengan mendatar, yang bukan hanya memuaskan pemilik rumah wanita untuk menyimpan semua jenis kosmetik, tetapi juga meningkatkan lebar ruang secara visual.

Diagram Gambar rajah struktur asal

Plan Pelan lantai

 

  1. Pintu dapur yang asli dikeluarkan untuk membuka balkoni ruang tamu, dan dapur Cina dan Barat direka semula.
  2. Kami mengeluarkan pintu gelangsar dari balkoni ruang tamu untuk memperbesar ruang tamu dan menambah cahaya.
  3. Mengubah bilik di sebelah bilik tidur utama menjadi ruang pemeriksaan dan mengubah pintu masuk untuk memasukkan koridor ke bilik tidur utama, menjadikan bilik tidur utama sebagai suite bebas.

 

Luas: 130m²

Gaya: Moden

Jenis Rumah: empat bilik dan dua dewan

Harga : 36w

Pola Perkhidmatan: Reka bentuk keseluruhan projek

Alamat Projek: Chengdu. Zhongfang Youshan Penyelesaian: 2020

Agensi Reka Bentuk: Chengdu Hongfuji Design

Sebelumnya :: Next:
Klik untuk membatalkan balasan
    展开 更多
    Selamat datang ke laman web rasmi WOWOW FAUCET

    loading ...

    Pilih mata wang anda
    USDDolar Amerika Syarikat (AS)
    EUR Euro

    Dalam Troli

    X

    Sejarah Penyemakan

    X