Барај Барај Мапа

Добрите и лошите страни на славините во кујната без допир - дали вредат

КласификацијаВодич за славина 974 0

Добрите и лошите страни на славините во кујната без допир - дали вредат

добрите и лошите страни на славините на кујната без допир

Од сите кујнски тела, еден од најкористените во секое домаќинство е кујнскиот мијалник и славина. Знаеме дека работите може да се збунат во кујната, што исто така ја прави славината на кујната без допир погодна карактеристика за секоја кујна. Автоматските славини во кујната или кујнските славини без допир се погодни и ја подобруваат хигиената. Во оваа статија, ќе разговараме за тоа како функционира славината на кујната без допир и добрите и лошите страни на славините на кујната без допир.

Содржина

 1. Што е кујна без чешма
 2. Како функционира славината на кујната без допир
 3. Позитивни страни на чешма за кујна без допир
 4. Конс на чешма без допир во кујна
 5. Последни мисли

1. Што е кујна без чешма

Како што подразбира името, кујнска чешма без допир се однесува на излез за вода без рачка или копче. Работи без никаква операција. Обично, краток допир каде било на чешмата е доволен за да ја вклучите или исклучите.

Кујнска чешма без допир се потпира на технологија која може да почувствува мали електрични полнежи во телото. Тоа го прават со вградени сензори во рачката и млазницата. Само брз допир за да ја отворите славината кога не е отворена. Кога е отворен, друг допир ќе го затвори. Некои славини без допир автоматски ќе се исклучат по однапред одреден временски период.

2. Како функционира славината на кујната без допир

Чешмите без допир го користат истиот сензор како и чешмите за допир. Но, разликата е во тоа што сензорот во чешмата без допир се активира со движење, а не со допир, што се применува во чешмата за допир.

Тоа главно се реализира со инфрацрвени или ултразвучни сензори. Сензорот обично се инсталира на предната или страничната страна на телото на славината. Понекогаш се крие зад изливот. Кога инфрацрвената светлина се рефлектира од вашата рака назад кон детекторот, водата ќе се вклучи; и кога ултразвучниот сензор е уништен, водата ќе се вклучи. Во секој случај, кога сензорот ќе се врати во својата нормална пасивна состојба, водата ќе се исклучи.

Овие сензори и детектори бараат извор на енергија за работа, што може да биде директна електрична врска или батерија. Очигледно, откако ќе се поврзете со електричните жици на куќата, не е потребна дополнителна работа. Ако сензорот се напојува со батерија, батеријата треба да се заменува од време на време.

3. Добрите страни на кујната славина без допир

Зачувување на водата

Можеби не изгледа многу, но многумина прават малку шминка. Кога ќе ја поместите раката од отворање на славината до проток на вода, или кога посегнувате по рачката за да ја затворите кога ќе завршите, водата ќе тече некое време. Автоматската славина работи само кога раката е под неа, осигурувајќи дека користите точна количина на вода што ви треба. Не само тоа, повеќето автоматски славини се отпорни на протекување, што исто така заштедува вода.

Здраво и чисто

Кога тие валкани или мрсни раце треба да се исчистат, не мора да ја допираат чешмата. Ниту една бактерија нема да ја контаминира славината, и не треба да ја чистите славината откако ќе ја користите. Бактериите нема да се шират од славината, бидејќи освен чистење, чешмата никогаш не била допрена.

погодност

Можеби најдобриот дел од чешмата чувствителна на допир е неговата лесна употреба. Може да ја избегне температурата на попарување што понекогаш се јавува во други традиционални славини. Ако имате мали деца или постари луѓе кои живеат со вас, кујнската чешма без допир обично е полесна за ракување.

4. Недостатоци на чешмата на кујната без допир

Висока цена

Општо земено, цената на кујнските славини без допир е многу повисока од онаа на другите традиционални славини под ист квалитет. Покрај тоа, времето и цената на инсталацијата се исто така повисоки од оние на другите славини.

Дефект на сензорот

Всушност, квалитетот на кујнските славини без допир е нерамномерен. Без разлика дали станува збор за добра кујна без допир или лоша, дефект на сензорот може да се појави во секое време, што може да донесе многу проблеми.

Тешко се менува брзината на проток и температура

Тоа е директен процес да се промени брзината на проток или температурата на водата во рачна чешма, и каде што е тешко да се постигне во кујна без чешма. Ако сакате да ја промените брзината на проток или температурата на водата, треба да користите далечински управувач или да допрете различни делови на тапа.

5. Завршни мисли

Дали кујнските славини без допир вредат и се сигурни? Одговорот е апсолутно да. Технологијата и квалитетот на славините на кујната без допир навистина можат да донесат многу придобивки за луѓето. Но, дали е погодна за вашата кујна, варира од личност до личност. Затоа, треба да одлучите дали да изберете чешма без допир според вашата ситуација.

Претходно :: Следно:
Кликнете за да откажете одговор
  更多
  Добредојдовте на официјалната веб-страница на WOWOW FAUCET

  Се вчитува ...

  Изберете ја вашата валута
  долариСАД (САД) долар
  евра евра

  кошничката

  X

  Историја на прелистување

  X