Барај Барај Мапа

Кои се различните типови славини за бањи

КласификацијаВодич за славина 4817 0

Кои се различните типови славини за бањи

различни видови славини за бањи

Еден од основните процеси на секој проект за реновирање на бањи е да се одреди тип на чешма за бања погоден за конечниот дизајн. Сопственикот на куќата можеби не сфаќа дека постојат неколку различни типови дизајни на тапа за бањи, и сите тие служат за различни цели. За да ја изберете вистинската чешма за проектот, важно е да ги разберете главните типови на дизајн.

Како и повеќето производи за реновирање на домот, чешмите за бањи имаат различни типови на распоред, што ќе влијае на вклопувањето на тапа со дизајнот на проектот. Во зависност од изгледот на мијалникот и потребите на бањата, одредени видови славини не можат да се користат со мијалник. Пред да одлучите која чешма да ја инсталирате во бањата, важно е да бидете запознаени со терминологијата и како таа се однесува на дизајнот на тапа.

Единечна дупка

Чешмата со една дупка има рачка и е поврзана со цевката за вода само на едно место. За да користите чешма со една дупка, мијалникот во бањата мора да има распоред со една дупка.

Центарсет

Централната чешма има две рачки, но влезната цевка за вода се среќава на дното во близина на славината. Секоја рачка нема своја врска за цевки за напојување. Сите се прават преку основата, а водата е контролирана од секоја индивидуална рачка.

Распространето

Овие славини имаат дизајн од три дела и бараат правилно инсталирање на мијалници за бања. Приклучокот и секоја рачка се одделни компоненти, кои се инсталирани во нивните соодветни дупки како три одделни единици.

Тапа за полица

Чешмите за полици најчесто се наоѓаат во туш кабини и кади. Тие се инсталирани слично како и славините, бидејќи се состојат од три одделни делови, но наместо да се инсталираат на врвот на хоризонталниот мијалник, тие се инсталирани на страната на кадата или тушот.

Сад

Бродот е повисока славина со една рачка, која изгледа како бунар. Ова се високи и тесни единици и нема да обезбедат огромен притисок на водата. Овие типови славини за бањи овозможуваат континуиран проток на вода, а не проток што се турка од голема количина на притисок на водата.

Славина за када

Ова се најосновните славини за кади, со една чешма и рачка на врвот, што може да одреди дали водата минува низ славината за кади или под туш.

Тапа за слив

Потребен е многу специјален мијалник за бања. Т користи славина за слив, но славината за слив може да додаде многу интересен елемент во декорацијата на бањата. Ова се две независни славини со независни рачки. Едната чешма е топла вода, а другата ладна вода. Тие не се две одделни рачки, а водата тече од истата чешма, но тие имаат своја чешма. Можеби е тешко да се промени температурата на водата со помош на славина за слив, но важно е да додадете уникатен изглед во бањата.

Чешмите за бањи доаѓаат во различни форми и големини. Проверете ги различните видови славини за бањи во проектот за обнова на бањата за да одредите кој тип на чешма за бања е најсоодветен за декорација на бањата.

Претходно :: Следно:
Кликнете за да откажете одговор
  更多
  Добредојдовте на официјалната веб-страница на WOWOW FAUCET

  Се вчитува ...

  Изберете ја вашата валута
  долариСАД (САД) долар
  евра евра

  кошничката

  X

  Историја на прелистување

  X