Барај Барај Мапа

Создадете здрав простор за бања, колку знаете?

КласификацијаБлог 8397 0

Нови наслови на бањата на мрежата за бања

Бањата е најинтимниот контакт со нашиот простор, од контакт со градежни материјали, употреба на производи за бања, па дури и допирање на светлината и бојата, ќе има различен степен на влијание врз нашето тело. Од гледна точка на здравјето, здравата бања треба да може да одржува точна количина на „топлина“ одвнатре и однадвор.

Па, како точно да се создаде топла здравствена бања?

Планирање на просторот

Со цел да се направи бањата попрактична и поудобна, планирањето на просторот пред реновирањето е многу важно. Колку што е можно за да се избегне неволја на некои поради сезонски промени или да се стави во употреба откако ќе се чувствувате непријатно и така натаму, што доведува до реновирање и многу повеќе за да се избегнат негативни ефекти врз здравјето.

640 1

Вкупната површина не треба да биде премногу голема

Бањата не треба да биде премногу голема, доволно за употреба, особено планирањето на просторот за бања треба да биде поразумно. Ако просторијата за бања е премногу празна, тогаш дури и кога чекате зимска бања, дополнителен топол воздух, бомби за капење и друга опрема за греење, топлиот воздух е исто така лесен за распрснување на големиот простор, со што се намалува температурата.

640 2

Пристрасност во боја на декорација кон топли бои

Бојата на бањата може ефикасно да ја прилагоди студеноста на бањата. Повеќето од бањата во црна, бела, сива и други тонови, всушност, во бањата, завесите за туширање, завесите и другите меки мебел од големи блокови во боја може да се заменат со портокалова, црвена и други топли бои. Ако оригиналниот блок во боја во стилот на бања е повеќе, најдобро е да изберете голем блок во боја, не треба да биде премногу зафатен.

640 3

Осигурете се дека вратите и прозорците не протекуваат

Вратите и прозорците не се строги, склони кон истекување на ветер. Иако со голо око не може да се види, можете да почувствувате како се истура студениот воздух. За да се избегне оваа ситуација, декорацијата треба да се фокусира на проверка на состојбата на лепилото за запечатување, најдобро е да користите двојно застаклување за да се осигурате дека нема студ ветер внатре кога вратите и прозорците се затворени.

640 4

Избор на градежни материјали

Многу луѓе сакаат ладно чувство во бањата, употреба на голема површина на материјали со ладен допир. Летото е многу пријатно, но есента и зимата се повеќе неволји, и без оглед на зимата и летото, долгорочен контакт со чувството на овие материјали емитирани „студени“. Со текот на времето, ова на крајот е лошо за телото, па затоа се препорачува декорацијата на бањата да избере поблага природа на градежните материјали.

640 5

Топла текстура на плочката

Антички плочки, плочки од жито од вештачко дрво се добар избор, особено антички плочки. Антички плочки во околната влага ќе бидат вдишување на пареа со голема влага, суви, а потоа ослободени без кондензација на водена пареа на површината, не е лесно да се лизгаат, а во зима за разлика од ладно камен, топло на допир.

640 6

Карбонизирано дрво

Карбонизирано дрво, карбонизиран под може да се користат во бањата за да се направат материјали за украсување на шкафове и подови, тавански материјали, во однос на обичните плочки, задржување на топла текстура на оригиналното дрво и визуелна мекост, помалку иритирачка за луѓето.

640 7

Не премногу употреба на полирани рефлектирачки материјали

Главно, вклучително и потребниот хардвер надвор од полираните метални материјали и рефлектирачкиот ефект на материјалите од мат огледало, итн., Соодветната употреба на овие материјали може да го зголеми чувството за пропустливост на просторот. Но, ако површината на водата во водата повеќе се користи во бањата, тоа ќе биде долгорочно влијание врз телото поради стимулација на неговиот долгорочен одраз. И овие материјали имаат повеќе студено чувство, металните материјали се поостри рабови, потенцијални безбедносни закани

640 9

Распоред на осветлување

Осветлувањето е важна алатка за промена на атмосферата во бањата, преку употреба на светлина и сенка на паметната интеракција, исто така, може да се направи бањата да произведува релаксирачко чувство на удобност. Покрај тоа што треба да обрнете внимание на основните барања за водоотпорност и отпорност на експлозија при купување осветлување во бањата, треба да ја земете предвид и бојата на изворот на светлина, локацијата за инсталација и моќноста на сијалицата за да создадете топла атмосфера на осветлување.

640 8

Светлината треба да биде главно жолта

Yellowолтата светлина лесно се создава магливо и меко чувство, исто така е најчестиот топол извор на светлина. Тоа може да ја направи бањата ниту да се чувствува ладно ниту сурово светло, просторот за бања не е премногу досаден, така што луѓето се релаксираат. Бањата е премногу светла, но ќе направи луѓето да се чувствуваат несигурни.

640 12

Повеќе извори на светлина за да се создаде атмосфера

Во бањата можете да создадете повеќе извори на светлина со зголемување на бројот на лустери, додавање на рефлектори на wallидни светилки и други светла за расположение. Како што се во таванот на таванот монтирани вдлабнати тавански водоотпорни светла покрај тоа, ние исто така можеме да користиме некои мали електрични рефлектори на таванот на соодветната локација. Покрај создавањето романтична, топла атмосфера за просторијата за бања, овие неопходни помошни светла можат дополнително да опфатат некои места што не се покриени со главното светло за да се избегнат несреќи.

640 10

Јачината на сијалицата не треба да биде премногу мала

При инсталирање на осветлување во бањата, обрнете внимание на моќноста на сијалицата, осветленоста не треба да биде премала, од безбедносни причини, најдобриот избор на ламби и лампиони може да избере IP (водоотпорно и водоотпорно ниво) 65 и над стандардните светла за бања, што претставува целосна спречување на влегување на прашина и испирање со вода без никаква штета. Со оглед на визуелната удобност, препорачливо е да користите повеќе индиректен извор на светлина или вдлабнати ламби и лампиони, огледални ламби и лампиони за да обезбедите универзално осветлување, а во исто време, можете да изберете убава и соодветна абажурка, така што бањата да има повеќе стил .

640 11

Декорација на бања за инсталирање на земјата во падината

Општо бања, обично се акумулира локва вода, не го потценувајте ова, долго време на вода, лесно може да се оштети подните плочки на бањата, го забрзува стареењето на цементот, но исто така го оштетува и оригиналниот водоотпорен слој, што резултира во истекување на истекување на земјата. Затоа, јас ви предлагам, во иднина, кога декорацијата на бањата, мора да ја направите земјата во форма на наклон.

640 15

Наклонот на земјата е погоден за брзо одводнување. За мали домаќинства кои не прават туш, потребно е да се направи наклонет терен за да се исцеди водата брзо под туш. Инсталирајте го одводот на подот во најнискиот дел од бањата, така што водата ќе се собере и ќе се исцеди во правец на одводот на подот.

Претходно :: Следно:
Кликнете за да откажете одговор
  更多
  Добредојдовте на официјалната веб-страница на WOWOW FAUCET

  Се вчитува ...

  Изберете ја вашата валута
  долариСАД (САД) долар
  евра евра

  кошничката

  X

  Историја на прелистување

  X