Барај Барај Мапа

Воздух јаз наспроти славини за јаз без воздух за систем за обратна осмоза

КласификацијаВодич за славина 753 0

Воздух јаз наспроти славини за јаз без воздух за систем за обратна осмоза

воздушен јаз наспроти чешма без воздушен јаз

Општо земено, системот за обратна осмоза е секогаш опремен со стандардни славини за воздушен јаз, но некои производители на систем за обратна осмоза, исто така, обезбедуваат славина без воздушен јаз како алтернатива. Значи, која е разликата помеѓу воздушните јазли и чешмите без воздушен јаз за системот Обратна осмоза? Во овој пост, ќе ви претставиме што е славина за воздушен јаз и разликите помеѓу нив славини за воздух и без воздушен јаз, и добрите и лошите страни на славините за воздушен јаз и без воздушен јаз.

Содржина:

 1. Што е славина за воздушен јаз
 2. Како работи тапа за воздушен јаз
 3. Која е разликата помеѓу славините за воздушен јаз и воздушен јаз
 4. Добрите и лошите страни на славините за воздушен јаз
 5. Добрите и лошите страни на славините без воздушен јаз
 6. Финале мисли

1. Што е славина за воздушен јаз

Не сите уреди за филтрирање на вода се опремени со склоп за одвод. Во системот за обратна осмоза, можете да изберете склоп на дренажна цевка. Поради дренажната компонента во системот за обратна осмоза, можете да користите чешма за воздушен јаз како филтер за чешма.

Чешмата за воздушен јаз може да се користи заедно со системот за обратна осмоза под мијалникот. Главната задача на воздушниот јаз е да се осигура дека целата дренажа тече од системот за обратна осмоза и не тече назад во филтрираната вода.

2. Како работи тапа за воздушен јаз

Тапа со отвор за воздух се користи заедно со уредот за обратна осмоза под мијалникот. Бидејќи не е потребен воздушен јаз, тие никогаш не се користат со филтри. Целта на славината за воздушен јаз не е само да транспортира вода за пиење од уредот РО како и сите славини, туку и да обезбеди воздушен јаз за дренажниот систем на РО уредот.

Воздушниот јаз е прекин на сифонот за да се осигура дека дренажата не тече назад од домашниот дренажен систем до уредот за обратна осмоза. Кога ќе се притисне рачката на тапа, цевката доставува пропуштена вода или прочистена вода до корисникот преку високиот излив. Останатите две цевки се дел од дренажниот систем.

Отпадната вода се создава кога уредот за обратна осмоза е во функција. Отпадната вода тече од централната цевка на сликата во мал отворен отвор во основата на славината. Одводот тече по отворениот олук додека не падне низ дупка до врвот на поголемата цевка од десната страна на сликата. Големата цевка е поврзана со долната цевка за празнење на мијалникот. Водата тече по цевката под дејство на гравитацијата и влегува во одводната цевка под мијалникот.

3. Која е разликата помеѓу славините за воздушен јаз и не -воздушен јаз

Системот за обратна осмоза автоматски ќе испрати малку вода до мозоци; ова е затоа што обратната осмоза ги пренесува сите нечистотии што ги филтрира во одводот. Очигледно, цевката за одвод е поврзана со некој тип славина; ова може да биде славина за воздух и славина без отвор за воздух.

Разликата помеѓу воздушниот јаз и јазот без воздух е многу едноставна. Чешмата со отвор за воздух ќе обезбеди физичка бариера помеѓу системот за филтрација за инфилтрација и одводот на мијалникот. Очигледно, постои причина за овој дизајн, поконкретно за да се спречи затнувањето на одводот на мијалникот.

Чешмите со воздушен јаз немаат физичка бариера од славините со отвор за воздух; тоа значи дека одводот на крајот ќе влезе во одводот на мијалникот.

4. Добрите и лошите страни на славините за воздушен јаз

Позитивни:

Заштита на системот: Ако цевката за одвод на мијалникот е блокирана, прекинот на физичкото коло во системот за воздушен јаз гарантира дека водата нема да се внесе во системот RO, што може да ја оштети опремата и да ја загади мембраната.

Код за цевки: Во многу области, локалните кодови за цевки бараат употреба на славини со вентилациони системи со RO системи, а славините за воздушен јаз се применливи само за RO системите со воздушен јаз.

Конс:

Запушување: Малите цевки и мијалници на системот за воздушен јаз може да предизвикаат затнување на наслаги, предизвикувајќи вода да тече назад кон мијалникот или плочата.

Бучно: Во резервоарот има физичка воздушна бариера, а водата паѓа во резервоарот. Чешмата за пропуштање воздух ќе се гушка кога резервоарот ќе се наполни.

Тешко да се инсталира: дополнителни цевки и приклучоци ја прават инсталацијата тешка.

5. Добрите и лошите страни на славините без воздушен јаз

Позитивни:

Пониска цена: Општо земено, цената на системите без воздушен јаз е пониска од онаа на системите за воздушен јаз во иста квалитетна ситуација.

Безшумност: Бидејќи цевката за одвод на RO мембраната тече директно во одводната цевка на мијалникот, така што нема бучава.

Лесно да се инсталира: помалку приклучоци и цевки ја прават чешмата без воздушен јаз многу полесно да се инсталираат.

Конс:

Потенцијална штета: Доколку се врати цевката за одвод, системот RO може да се оштети или мембраната да биде контаминирана.

Код за цевки: Во некои градови/окрузи, славините без воздух се сметаат за неконзистентни со локалните кодови за водовод.

6. Конечни мисли

Чешмата за воздушен јаз е многу корисна за системите на Обратна осмоза. Може да спречи секаков вид на поврат на вода. Водоводџиите силно препорачуваат RO системите да користат чешми за пропуштање воздух. Можете да користите друга опрема за да го запрете протокот на вода, но чешмата со отвор за воздух е најдобриот избор. Кој сака валкана вода да влезе во нивниот систем за обратна осмоза? Значи, нема ништо лошо во користењето чешма за воздушен јаз за чистење на водата. Сега ги знаете разликите и добрите и лошите страни помеѓу чешмата за воздушен јаз и славината за јаз без воздух.

Претходно :: Следно:
Кликнете за да откажете одговор
  更多
  Добредојдовте на официјалната веб-страница на WOWOW FAUCET

  Се вчитува ...

  Изберете ја вашата валута
  долариСАД (САД) долар
  евра евра

  кошничката

  X

  Историја на прелистување

  X