Барај Барај Мапа

Извештај за трендовите на бањи во САД во 2020 година: Паметни тоалети, славини за сензори и ормани за бања по мерка ќе бидат популарни!

Класификацијаблог 1806 0

Кујна и бања. Наслов на кујна и бања.

HOUZZ, веб-страница за услуги во домот во САД, објавува годишна студија за трендовите во бањите во САД и конечно е објавено изданието за 2020 година. Оваа година, HOUZZ анкетираше 1,594 сопственици на куќи во САД, кои само што ги обновија своите бањи во изминатата година, за тоа кои производи ги избрале и какви промени направиле кога го сториле тоа. Резултатите може да се сумираат на следниов начин: Одмор и рекреација, хај-тек, одлики за осветлување, Wallид на акцент, модерна мешавина и многу повеќе.

 

- Производи за бања -

OnПовртување на бањи во тушеви

Сè поголем број американски сопственици на куќи гледаат на бањата како место за одмор, со 41% од анкетираните 1,594 сопственици на куќи велат дека одмараат и се релаксираат во бањата. Главните начини на релаксација се натопување и туширање, а 55 проценти од испитаниците велат дека натопувањето во када им помага да се релаксираат.

Додека е препознаена функцијата за релаксација на кадите, повеќе од 50 проценти од испитаниците кои ги реновираа своите бањи оваа година сè уште не ги користеа своите кади, а 23 проценти дури изјавија дека ги отстраниле. И, од оние испитаници кои избрале да ги отстранат своите кади, четири петтини се одлучиле да се префрлат во туш, со 54 проценти кои изјавиле дека ја зголемуваат големината на нивната глава, од промена на распоредот на бањата (45 проценти) и ја зголемуваат големината на нивната бања. (20 проценти).

 

OreПовеќе луѓе се одлучуваат за ормани за бања

Меѓу оние кои избраа да ги заменат своите ормани за бања, 36% избраа обични ормани за бања, а други 21% избраа полу-обични ормари за бања, што го одразува фактот дека обичните плакари за бања, исто така, почнуваат да навлегуваат на американскиот пазар, додека 28% избраа ормари за бања со повеќе простор за складирање. Во однос на стилот на кабинетот за бања, 56% од испитаниците претпочитаат вградени ормани за бања, проследено со самостојни (28%) и wallидни (15%), при што бројот на испитаници кои избираат wallидни производи се зголемува за 4 процентни поени.

 

MПаметните тоалети беа попопуларни.

Оваа година, 17 проценти од сопствениците на домови во САД кои се одлучиле да се префрлат во тоалет со млазница, што е за 5 процентни поени повеќе од минатата година; 14, односно 13 проценти од испитаниците избрале тоалети со одлики за самочистење и загреани седишта, кои исто така се опремени со паметни тоалети. Покрај тоа, вниманието привлече и против прскање, вградено ноќно светло, автоматско превртување на капакот, автоматска дезодоризација и други карактеристики.

 

AsПобарувачката на базинот е во согласност со минатата година

Популарноста на различните карактеристики на сливот беше суштински непроменета од минатата година, при што најголемиот број на сопственици на домови во САД избраа да го заменат својот слив со помал број (65%), проследен со вдлабнати (17%) и терен (9%) сливови . Покрај тоа, 68%, исто така, избраа да користат двоен слив, што е приближно ист процент како и претходните две години.

 

Aving Заштеда на вода, славините за сензори се од голема загриженост

Осумдесет и седум проценти од сите испитаници ги замениле славините. Од оние кои ги замениле своите славини, 48 проценти од сопствениците на куќи имале барем една нова славина со високотехнолошка карактеристика. Меѓу нив, 28% од новите славини на испитаниците имаат одлики за заштеда на вода, 4 процентни поени помалку од минатата година; 16% од сопствениците на нови славини не лепат прсти; 5% од новите славини можат да бидат без допир, овој број се зголеми за 2 процентни поени во однос на минатата година, што покажува дека славините на сензорите се сè попопуларни.

 

▌ИЗВЕЗЕНИ СВЕТЛИ, се претпочита замаглување во огледалото во бањата Карактеристики

За ретровизорите, 20 проценти се определија за производи со ЛЕД осветлување, шест процентни поени повисоки отколку во изминатата година, а исто така имаше и побарувачка за замаглување, со 14 проценти за производи со оваа одлика.

 

- Простор за бања -

Ile Плочката е сè уште главен тек на областа за туширање

Околу обновување на wallsидовите и подовите за туширање, најголемиот број луѓе избраа производи од плочки, со 70% избирање плочки за wallsидови, што претставува зголемување од 4 процентни поени на година. И на wallsидовите и на подот, повеќе од 10% од луѓето избираат мермер, но изборот на мермер за подот се намали за 5 процентни поени, како одраз на зголемениот број на луѓе кои размислуваат за безбедносните прашања во бањата.

 

AreНе под туш области започнаа со популарни украсни sидови

Во просториите за кои не се тушираат бањата, повеќе луѓе избраа да ги заменуваат плочките со повеќе декоративен производ отколку во областа за туширање, со 77% од испитаниците кои ги избираат овие производи, многу повисоки од 26% кои избраа плочки. Како и да е, во под туш области, најголемиот број луѓе (59%) сè уште избираат да користат производи за плочки.

 

ReПовладува модерен стил

Оваа година, 20 проценти од испитаниците рекле дека ќе изберат современ стил за нивната бања, ист број како и во 2019 година и 5 процентни поени повисок отколку во 2018 година, што покажува дека модерниот стил останува доминантен стил во дизајнот на американската бања. Ова се споредува со 18 проценти од сопствениците на куќи кои избираат Преодни, што е за 3 процентни поени помалку од 2019 година, додека бројот на луѓе кои избираат современи, традиционални и пасторални, е постабилен и поголем од минатата година.

 

HБелата останува доминантна.

Во однос на бојата, белата останува доминантна боја, со повеќе луѓе кои ја избираат белата боја како главна боја за ормани за бања, countertops, showerидови за туширање и општи wallsидови. На countertops, повеќе од 51% од испитаниците избраа бела боја, пред боја (15%), сива (14%) и беж (9%), при што бројот на испитаници кои избраа боја падна за 4 процентни поени.

 

▌8 Од 10 испитаници се одлучиле да го сменат осветлувањето во бањата.

Оваа година, 8 од 10 испитаници избраа да го ажурираат осветлувањето на бањата. Меѓу нив, најголем избор на wallидни светилки (58%) и вдлабнато осветлување (55%), проследено со светла за туширање (32%), светла за вентилатори (25%), огледални светла (17%), од кои изборот на светлата за огледала се зголемија за 4 процентни поени во однос на минатата година, што е достоен за внимание на плакарите за бања и производителите на огледала за бања.

 

- Други точки -

1, Просечната цена на реновирање на бања за сопствениците на домови во САД е 8,000 американски долари, околу 53,000 јени.

2, Пред да ја реновирате бањата, 69% од испитаниците изјавиле дека се веќе незадоволни од старата бања, за 59% во 2019 година.

3, Најголемите поплаки на сопствениците на куќи во САД за нивните бањи се од недоволен простор за складирање (34%), премалку простор за туширање (34%), недоволно осветлување (29%) и ограничен простор на шалтерот (25%).

4, 59% од испитаниците рекле дека ќе се релаксираат во бањата, што е зголемување за 4 процентни поени од минатата година.

5, Околу три четвртини од испитаниците имаат две или повеќе огледала во нивната главна бања.

6, Четири петтини од испитаниците би ангажирале стручно лице за да им помогне во обновата на нивната бања, при што реновирачите имаат најголема стапка на учество од 43 проценти, проследено со монтери за бања (20 проценти) и дизајнери на бања (12 проценти).

Претходно :: Следно:
Кликнете за да откажете одговор
  更多
  Добредојдовте на официјалната веб-страница на WOWOW FAUCET

  Се вчитува ...

  Изберете ја вашата валута
  долариСАД (САД) долар
  евра евра

  кошничката

  X

  Историја на прелистување

  X