Барај Барај Мапа

Студен бран повторно удари! Производи за бања, како да се спречи студот?

КласификацијаБлог 5996 0

Насловни за бања

Бран сè уште не стивна, бран повторно започна, силен студен воздух да се врати!

Времето станува студено, покрај тоа што луѓето треба да обрнат внимание да се загреваат и да додаваат облека, санитарната опрема дома исто така треба да биде главната анти-замрзнување. Вода за помалку од -4 степени Целзиусови, обемот на мраз е проширен, лесно доведува до производи за санитарна опрема во рамките на мразот и проширување на водата, а со тоа и на производи до пукнатина. Ви ги испраќам советите за санитарна опрема против замрзнување!

 

Зимски тоалет за да спречите замрзнување и пукање мерки на претпазливост

Во зима, вратите и прозорците во бањата се привремено затворени за да се запре вентилацијата и да се одржи внатрешната температура. За да спречите смрзнување, ослободете ја целата преостаната вода кога тоалетот не се користи.

Методот и чекорите се како што следува: затворете го влезниот вентил, одвртете го и извадете го дренажниот завртка и затегнете го дренажниот завртка откако ќе се ослободи преостанатата вода, во спротивно тоа ќе предизвика истекување на вода.

Bendе има вода на задниот воден свиок на тоалетот. Користете партали од сунѓер и пумпа за да ја цицате водата за да не замрзнувате и пукате тоалетот долго време.

Покрај тоа, можете да истурите антифриз во резервоарот за вода, или во вода до алкохол, сол, може да ја намали точката на замрзнување на водата, но исто така и ефективно против замрзнување. Ако бањата е отворена за системот за греење и може да осигури дека бањата нема да замрзне, не можете да додадете антифриз во тоалетот.

 

Мерки на претпазливост за одржување на мијалник во зима

Веднаш по употребата, исушете го со сув партал за да избегнете руптура на површината предизвикана од мраз. При чистење, не користете челична санитарна опрема за да избегнете гребење на површината на мијалникот. Во случај на ниска внатрешна температура, можете да изберете да го покриете мијалникот со слој крпа за да го изолирате од прекин поради ниска температура.

 

Мерки на претпазливост за одржување на кадата во зима

Прво на сите, по секоја употреба на кадата, чувајте ја кадата сува, за да не предизвикате долготрајна деформација на проток на вода или да не излегува од површината и не може да се користи. Во времето на чистење, не користете силни киселини и алкални средства за чистење за да избегнете корозија на површината на кадата. Избришете со мека крпа за да не предизвикате гребење, а ако случајно дојде до мала гребнатинка, веднаш полирајте ја површината за да ја вратите мазноста. Не ставајте метални предмети на површината на кадата за да избегнете 'рѓосање или оштетување на површината на кадата, влијание врз нејзината убавина и практичност.

 

Мерки на претпазливост за одржување на кабинетот во зимска бања

Во бањата по миењето, треба да биде навремено бања површина, на вода избрише чиста. Орманите за бања често се поставуваат на сапун, миење лице, шампон и други средства за чистење, ако случајно се излезе, најдобро е да се исчисти веднаш, потешките предмети треба да се стават на дното на орманот за бања. При чистење на орманот за бања, не користете метална жица, пастерова ткаенина, силно хемиско чистење и не користете вода за да избегнете корозија. Правилно користете неутрални средства за чистење и одржување на други професионални производи.

 

Мерки на претпазливост за напукнување на зимската славина

(1) славина славина мраз пукнатина причина.

0 ℃ под употребата на животната средина, вклучително и не ограничувајќи се на следниве причини.

1, по проектот тест за вода, славината во преостанатата вода не се гаси.

2, кран инсталација на отворено, не го затвори вентилот за влез на вода, и не направи заштита од замрзнување.

3, сопственикот е на одмор или долгорочно не-престој, просторијата не се загрева, не го затвори влезниот вентил за вода за да ја исцеди чешмата заостаната вода. Сопственикот заврши со реновирање на вентилацијата во просторијата, прозорците не беа затворени ноќе, а вентилот за влез на вода не беше затворен за да се испушти преостанатата вода од славината.

 

(2) Како да се спречат мерките.

0 ℃ под употребата на животната средина, вклучително и не ограничувајќи се на следниве мерки на претпазливост.

1, инсталацијата на проектот на славината на температурата на животната средина, како што е под 0, се препорачува привремено да не се инсталира славина или да се инсталира на привремена не-вода, или вода за испитување на вода по темелно исцедување на цевката вода.

2, ноќе треба да се затворат прозорците на кујната, бањата однадвор, како и задната засенчена просторија за да се осигура дека внатрешната температура е над 0.

3, за просторијата каде што внатрешната температура е под 0 ℃, затворете го вентилот за водомер во затворен простор и завршете со ослободување на преостанатата вода во цевката.

4, внатрешната температура е пониска од 0 ℃ просторија, треба да се отвори греењето, да се задржи температурата над 0.

5, можете да користите памучни и ленени ткаенини, стара памучна облека, памучна волна и други изолациони материјали за да се згуснете и завиткате тесна славина.

Претходно :: Следно:
Кликнете за да откажете одговор
  更多
  Добредојдовте на официјалната веб-страница на WOWOW FAUCET

  Се вчитува ...

  Изберете ја вашата валута
  долариСАД (САД) долар
  евра евра

  кошничката

  X

  Историја на прелистување

  X