Барај Барај Мапа

WOWOW ФАУЦЕТ | Како да ја инсталирате тапа за мијалник за бања и кревање на алишта за одводнување на шипки

КласификацијаWOWOWFaucet Видео 3837 0

ТОМ:

изгледа денес е ден

што мораме да ја замениме сјајната тапа на хром

со сосема нова побрзана тапа од WOWOW

и ние ќе започнеме со тоа сега

[звук на вода]

па еве одиме

ние ќе ја отвориме кутијата

и првото нешто што ќе го најдеме

она што го добивате во полето е инструкции

спремен да одам

и веднаш под упатствата

ги имаме познатите ракавици WOWOW

така што знаете дека ракувате сè со внимание

добро, тие се прилично тесни вклопени

но продолжете ги

и ние сме подготвени да одиме

Јас ќе одам да го ставам pop-up мозоци во прв план

така што сум направил е

Јас го зедов заптивот

сè долу, сè додека оди

го добија врвот

и ние ќе започнеме таму

ние ќе го спуштиме тоа

и ние ќе се обидеме да ставиме малку од

малку матрица околу надворешноста на неа

со некоја лента за маскирање

така, го имав мијалникот сите маскирани

со само обична лента за маскирање

можеби лента за жаба ако сакате - зелените работи

и потоа се маскирав

горниот дел со прирабница на скокачки прозорец

и ние само го олеснуваме тоа таму

и ние се вклопивме

на овој начин кога станува збор

ако има малку силикон што исцеди

тоа не го сакате ниту на оваа скокачка прирабница

или на подлогата за мијалник

бидејќи силиконот е праведен

најнежните работи што треба да се обидете да се ослободите откако ќе добиете

така што не сакате да се размачкани низ целиот слив

и ова ќе направи навистина масна чистка

добро

сега го имаме прирабникот на pop-up

поставен во мијалникот

има малку силикон на задниот дел од него

ние ќе одиме под

и ние ќе го ставиме главниот мозоци во неа

кога ќе ја завртам во прирабницата

во ред што е невозможно да се направи со една рака

ние сакаме ова зашрафено во прирабницата колку што е тесно

ние само правиме цврсто прст

и ние ќе го свртиме

додека скокачкото пуштање не се покажува десно назад кон тапа

па сè се реди

сега ние ќе го придвижиме овој јазол нагоре

додека не дојде во контакт со дното на мијалникот

има убави широки шипки за грабнување од страната на ова

не тука

за да можете да добиете навистина добар зафат

и можете да ја затегнете

толку тесни колку што сакате

што изгледа прилично тесно

и мислиме дека сме добро да одиме таму

така, малку стискавме таму

на страната на прирабницата

па ние само ќе прошетаме наоколу со прст

без нараквиците на и исчистете го

и тогаш ќе ја олупиме лентата за маскирање

и ќе направи навистина масна работа

добро овде одиме

ја добивме лентата за маскирање, извадена од дното на сливот

и ние само ќе го извлечеме од прирабницата

и тоа ја дава вашата навистина масна завршница

океј, ние сме подготвени за главниот настан

ги врати белите нараквици повторно

и надвор од торбата

оди во торбата доаѓа

сосема нов WOWOW единечен предавател

брусен лабораториски вентил

тоа е прилично масна

добро сега морам да ставам малку лента

забележете како тие го ограничија дното на цевките за напојување тука

тоа е прилично масна

па ќе ставам малку тефлонска лента таму

и тогаш ќе го поставиме заптивот

и ставете ја славината

сега забележувате дека имам малку дамка овде

од претходната тапа

па овој пат ќе ставам малку силикон

да ја пушти новата тапа

откако ќе го вклучиме новиот заптивка

би требало

Проверив и опфаќа нов капак со заптивки што се дамки

па нема да се покаже

но нема да морам да се грижам за појава на друга дамка

во ред, тие ни испратија доживотно снабдување со тефлон лента

но ти требаат само неколку обвивки

околу секоја од цевките за снабдување

ок, затоа ја отстранивме тапа

од розовата мала торба што ја влезе

сега ќе ја користиме торбата што седи на шанкот

и вид на површина за склопување за сите малку парчиња и парчиња

Ги отстранив малите заштитни капачиња

кои се на крајот на цевките за снабдување

само две од нив

се соблечевме

и потоа применив две обвивки од тефлонска лента

Имам заптивка

полиетилен заптивка што оди на дното на тапа

ако погледнете внимателно

ќе забележите дека има прирабница на врвот

што совршено се меша

само се гнезда токму таму

на дното на тапа да ви даде убав тесен раб

ние ставаме малку да добиеме силикон

само околу надворешноста на полиетиленскиот заптивка

така што не треба да се грижите за вода

оди меѓу тапа и палуба

а потоа долу во кабинетот подолу

само малку малце

не сакаш многу

сите ние сме го заптилеле заптивка

ние ќе го преземеме тоа

и ние ќе го спуштиме веднаш во палубата

и ние ќе се погрижиме да ја покриеме целата дамка

сега седнавме на палубата

и изврши малку притисок врз неа

и ние ќе го средиме

така што е паралелно со задникот

и во основа е напред кон нас колку што можеме да добиеме

така што е наспроти внатрешните дупки на палубата

така што водата излегува колку што е можно

кога одите да ставите чаша под него

сакате да бидете сигурни

не треска против тапа или слив

добро овде одиме

ние ги подготвивме оревите од џем подготвени

за да бидете сигурни дека е во тек

отиде таму

можеш ли да го видиш тоа

ние ќе одиме веднаш над врвот на лентата

во ред, па го ставивме ова

можете да го видите тоа

десно на врвот бавно

и вие само го сторите тоа со совети за прсти

и тоа е фиксирано

поправете го на дното на прирабницата

малку притисок врз

и потоа преминете да направите уште една од другата страна

затегнете го со притисок на

во ред сега

што сакате да направите

сакате да бидете сигурни

дека ова е поставено правилно

дека не се движело наоколу

додека се обидувавте да ги нанесете оревите

па ќе бидам веднаш назад

изгледа прилично добро

така ќе одам да ја земам цевката за топла снабдување

Јас го испуштив две минути

и земи го

и тогаш ние ќе се пријавиме овде

Јас го правам преку мозоци

Види го тоа

ако можете, можете да направите рачно изработени.

во ред тоа е тесен прст

и ние ќе го земеме и снабдувањето со студ

и движете се наоколу

испушти го и тој

донесе го тука

зашрафете го

добро

Мислам дека е тесна

Имам прилагодлив клуч поставен на десната страна

за навртки од снабдувањето

и јас ќе одам да заостанам овде

затегнете ги

завртка во

добро, не можам да го видам тоа

еве одиме

па јас само го затегнувам ова

еден аспект во исто време

за да можам да добијам

Ја искинав лентата од тефлон

и гумената заптивка што е на линијата за снабдување

навистина не мора да биде супер тесен

едноставно мора да биде исправно

па тоа е студената страна

а потоа и од оваа страна овде

ние го имаме

ја добивме жешката линија

па тоа е оној

мора да направите

вака изгледа кога е готово

двете ореви се затегнати наспроти предниот дел на палубата

така што тапа не се движи

и потоа снабдување цевки

тие се поврзани правилно

и сè е убаво и цврсто

ова е pop-up контролната шипка за вентил

и ова е орев

што оди нагоре кон задниот дел на опашката парче

што излегува на дното на мијалникот

така се оди нагоре и надолу така

акцијата ја добивате таму

во опашката парче

постои специјален мијалник за малку најлон

тоа е наклон на тоа што оди нагоре против оваа чинија

и тој е заглавен цврсто во внатрешноста на решетката подолу

овој дел овде се сведува

од скокачката лента за контрола на појас

добро

во ред

така што овој дел продолжува овде вака

овој дел се спушта од горе во тапа

и го прикачуваш

ја затегнувате оваа мала орев овде

да се контролира колку од ова е над славина

во ред

сега со цел да се одржи оваа шипка во оваа лента

ви треба оваа мала пролет овде

можеш ли да го видиш тоа

едната страна оди на едната страна од шипката

контролната шипка поминува низ

како тоа

и тука има пролетна акција

ја гледаш пролетта

така што тоа контролира

и тогаш ова на крајот го повлекува ова нагоре и надолу

како тоа

сега ќе го ставиме ова

и тоа го поминуваме малку по малку

пред сè ја ставаме контролната шипка

во задниот дел на опашката парче

на задниот дел од опашката парче

има фитинг

фитинг со навој

и оваа контролна шипка оди директно таму како што е

а потоа ја затегнувате оревта од џем

на задниот дел од опашката парче

тоа го обезбедува тоа во место

така што ова го контролира скокачкиот додаток

на дното на сливот

па ние едноставно го оставаме таму таков

добро

може да се види дека е како некој да седи исправен назад како тоа

спремен да одам

добро

контролна шипка што се појавува

се спушта низ задниот дел на тапа

и вие одлучувате каде сакате да оперирате

некаде наоколу

но мора да се движи нагоре и надолу

горе и доле

во нашиот случај, тоа едвај го промашува огледалото

затоа не сакаме да излеземе предалеку

горе и долу така

во ред

само момент

во ред

така што оваа шипка се спушта низ тапа

ова прицврстување тука - оваа лента

тоа ќе биде во зад садот

и зад сливот

така ќе биде навистина тешко

за мене да ти покажам како го правиш таму назад

но ова е дејството што го сакате

сакате да го спуштите таму

и тогаш оваа мала орев се стега во вистинската позиција

добро

и ние само го ставаме клучот на страна

сега ќе пробам да го снимам филмот под него

но ќе биде малку предизвик

затоа што тоа е многу тесно вселенско место назад таму

еве одиме

ние сме

можете да ја видите контролната шипка

за скокачки вентил

се движи нагоре и надолу

Јас го затегнав јазолот на контролната лента што се појавува погоре

и ти го движи горе-долу

и решивме дека тоа е

тоа е прилично добро место

да ни ја дадете оваа убава акција

така што скокачкиот вентил се движи правилно и нагоре

сè што треба да направам сега

е да се стави оваа мала пролет

и ќе ми треба друга рака го стори тоа

па ќе одам да го запрам

така, влегуваме во оваа конфигурација

ја имаме дупката

на задниот дел од стоперот

ние ќе одиме надолу

и вие го правите ова слепо

и да слезеш

и вие контролирате

гледате како го движам стоперот наоколу и назад

и вие всушност се обидувате да фатите

таа дупка со крајот на оваа лента

добро

пропушти тоа

таму одиме

видете дека нема да се појави кога е тука

па сега само ја затегнувате жлездата кон

не се врати на контролната шипка

и вие само го искористивте тоа

што држи сè во место

добро

и ако излезеш овде

го креваш нагоре

се спушта

го туркаш надолу

излегува

доби многу технологија

[фиксирање на звук]

океј, се сведуваме на последните удари овде

последното малку е

ставете во стапица назад во место

ако е поврзан орев на жлездата

го турнавме на парче од опашката

и го затегнуваме

а потоа се стегаме

прилагодливото не заврши на крајот на стапицата p

така, ние сме подготвени за да одиме

и ќе ја вклучиме водата

пополнете ја стапицата

но пред сè

ќе го тргнеме аераторот

па што треба да направиме овде

на дното на тапа

последното нешто што се случува со водата

пред да влезе во мијалникот

ако минува низ овој аератор

тоа ви го дава тој убав меур проток

па ние само ќе го тргнеме

и издвои го

за секој случај

ако има нешто што лебди околу системот

што може да го заглави овој фин аератор

само малку пополнување или нешто слично

мало парче на водовод

ќе ја води водата

ќе ги вклучи библите

снабдувањето со фибери се спушта надолу подолу

и ќе ја истуриме водата за неколку минути

и направете го тоа ќе го исплакнеме целиот систем

прво топло, а потоа ладно

тоа е прилично слатко

убав проток таму

водите тешки

добро

ние го проверивме подолу за протекување

се чини дека сè

сè е убаво и цврсто и суво

па мислам дека сме подготвени да

затоа ќе ја вклучиме водата

тоа не е баш ниско

тоа го пополнува подрумот доста брзо

кога ќе му дадете малку повеќе ако сакате

и само префрлете се на жешко

назад ладна половина

може да донесете еден вид на половина пат помеѓу

отворен и близок

Мислам дека е малку поубав од навистина супер сјајна хром

забележете дека тоа не е вода што потенцира или нешто слично

добра тапа

Претходно :: Следно:
Кликнете за да откажете одговор
  更多
  Добредојдовте на официјалната веб-страница на WOWOW FAUCET

  Се вчитува ...

  Изберете ја вашата валута
  долариСАД (САД) долар
  евра евра

  кошничката

  X

  Историја на прелистување

  X