Барај Барај Мапа

Како да ги замените славините на кујната?

Класификацијаблог 1325 0

Без разлика дали ја заменувате или инсталирате кујната славина, мора да поминете низ скоро истите процеси. Иако инсталирањето на кујнска славина е некако полесно отколку да ја замените. Но, заменувањето на славината на кујната не е исто така тешко ако ги знаете техниките.

За да имате модерен изглед, мора да ги разменувате вашите додатоци во кујната според трендот. Тоа е она што луѓето го прават во денешно време. Тапа за кујна е исто така постојан ажуриран и долготраен додаток за кујната. Особено на допрете миксер со попуст  што трае скоро 5-10 години.

Сега, како да ја замените славината со нова црна мат тапа кујна? Во оваа статија, направивме соодветно упатство за замена на вашата стара славина на кујната. Ајде само да започнеме!

Како да ја замените славината на кујната со распрскувач

Замена на кран е витален проект за подобрување на домот. Тоа е вообичаено, но тешко за повеќето корисници на кујна, особено за неискусните. Факт е дека заменувањето на мат црна тапа за кујна не е толку тешко како што изгледа.

Дозволете ни да ве доведеме до процес на замена на кујнска славина со распрскувач.

Потребни се алатки

 • Прилагодлив клуч
 • Басен клуч
 • Ножици
 • Одвртувач

Нешта да се направи

Чекор 1: Подгответе се

Тапа од две или три дупки нема да работи на мијалник со една дупка. Но, славина од една дупка работи одлично на мијалник со два дупки. Пред инсталацијата, одете до под мијалникот и проверете колку дупки има. Донесете ја славината на кујната врз основа на дупката на вашиот мијалник.

Чекор 2: Исклучете го снабдувањето со вода

Сигурно сте одбрале која славина ќе ја инсталирате? Сега, исклучете го водоснабдувањето на вентилите под мијалникот. Доколку нема достапни вентили, мора да го исклучите целото водоснабдување на куќата.

Чекор 3: Исклучете ги водоводните водови.

Исклучете ги водоводните водови од славината со употреба на прилагодлив клуч. Тоа ќе ве спаси од притисок на водата додека ја заменувате славината. Кога ги исклучувате линиите за напојување, стабилизирајте го цевководот на мијалникот под кабинетот.

Оваа акција ќе ги отстрани сите нарушувања на патот на водоводната линија. Следствено, водата лесно може да се пресели во водоводната линија.

Чекор 4: Олабавете ги навртките од мијалникот за да ја отстраните славината

Време е да ја отстраните старата славина. Значи, олабавете ги навртките од кујнскиот мијалник под кабинетот со клучот. Сега, полека подигнете ја старата славина од врската на мијалникот. Потоа исчистете ги ѓубрето и нечистотијата од површината на вашиот слив.

Чекор 5: Соберете ги парчињата од кран

Соберете ги парчињата славина со точката на поврзување на кујнскиот мијалник. Следете ги упатствата на пакувањето. Без разлика дали станува збор за славина со една рачка или славини со две рачки, упатствата над пакувањето ќе ви ја покажат вистинската насока за поставување.

Чекор 6: Вметнете ја славината во отворот на мијалникот

Откако ќе ги прицврстите парчињата на кран со приклучоците, затегнете ја врската со прилагодливиот клуч. После тоа, правилно вметнете ја славината во отворот на мијалникот.

Додадете распрскувач на устата на славината од кујната. Затегнете го распрскувачот со кран и славината со вметнатата точка на мијалникот.

Чекор 7: Повторно поврзете ја водоводната линија.

Конечно, ја инсталиравте славината на кујната во вашиот мијалник. Сега е време повторно да ја поврзете водоводната линија. Поврзете ја водоводната линија со прилагодлив клуч и вклучете го снабдувањето со вода.

Чекор 8: Проверете го истекувањето и притисокот на водата

Мора да ја стартувате славината веднаш по инсталацијата и да проверите дали има истекување. Затегнете го завртката на точката за поврзување ако има истекување или какво било нарушување во снабдувањето со вода.

Запомнете, проверката на славината по инсталацијата е опција, но важна задача да се направи.

Чекор 9: Исчистете го мијалникот

Откако ја заменивте славината, ќе најдете остатоци во мијалникот. Исчистете го мијалникот пред да ја користите славината.

 

Дали е премногу тешко да се замени славина во кујнскиот мијалник? Не Тогаш, што чекаш? Само следете ги нашите упатства и заменете ја старата славина на вашата кујна без никаква помош.

Сумирањето!

Без разлика дали готвите или миете кујнски работи, мора да имате моќна славина од кујната. Моќна славина на кујна е славината што обезбедува голем проток на вода. Старата славина во кујна не може да го даде посакуваното снабдување со вода.

Затоа е клучно да ја замените старата славина на кујната со нови. За да добиете трендовска славина за кујна, препорачуваме да изберете допрете миксер со попуст. Зошто? Затоа што, тоа е една од моќните славини на кујната, со лесен процес на инсталирање. Се надеваме дека нашите упатства ќе ве натераат да ја замените старата славина без никакви грешки.

 

Заменете ја старата славина на кујната и весело готвење.

Претходно ::
Кликнете за да откажете одговор
  更多
  Добредојдовте на официјалната веб-страница на WOWOW FAUCET

  Се вчитува ...

  Изберете ја вашата валута
  долариСАД (САД) долар
  евра евра

  кошничката

  X

  Историја на прелистување

  X