search Situs Panelusuran

Kulawarga Tionghoa, Pancen Ora Patut Dipisahake Katelu?

klasifikasiblog 1007 0

Sekolah Bisnis jedhing

Whenever I talk about Japan with my friends, I can’t get rid of one topic: jamban.

Toilets in Japan, both public and domestic, have an inexplicable attraction, as my friend said, “I feel better when I use the toilet in Japan.

Nanging, sing paling saya kesengsem karo jamban Jepang dudu desain sing resik lan higienis, nanging cara jamban digunakake.

Wong Jepang seneng adus, mula ora peduli sepira gedhene utawa cilik jedhinge, bathtub minangka standar ing saben omah.

We have introduced the three separations before, and the reason why we are mentioning the three separations again today is because we found that there are a lot of people who don’t understand apa telung pemisahan kasebut, lan mung ngetutake tren kanggo telung pamisahan, tanpa dipikirake kanthi tliti apa sing dibutuhake utawa ora.

So today we’re going to have a good chat about apa sejatine telung pamisahan, lan prelu telung pisah utawa ora.

Apa Telung Pisah kasebut?

Kaping pisanan, kita kudu njlentrehake konsep telung pemisahan, ora ateges nambah lawang kaca utawa sandiworo shower menyang jedhing sanajan wis dipisahake.

This is not three separations, but “wet and dry separation.”

The real three separations means that the washroom, toilet and shower partitions do not overlap each other’s space and can be used by three people at the same time. Kanthi tembung liya, telung pamisahan yaiku telung kamar mandhiri, sing bakal nuduhake fungsi kamar mandhi, mandhiri lan ora ana gangguan.

Pemisahan nomer loro minangka sing nomer loro sing paling apik, jamban dipérang dadi rong wilayah mandhiri, wong loro nggunakake kamar mandhi bebarengan.

And then the next best thing is to achieve a “wet and dry separation”, the wettest shower out of the independent, to the bathroom to do a partition on the line, so that you can avoid the whole bathroom are made wet.

Dibandhingake karo jedhing terintegrasi, loro pamisahan lan telung pamisahan bisa entuk pamisahan udan lan garing, sing nambah kenyamanan nggunakake jedhing.

Dibandhingake karo pamisahan loro, kamar mandhi telung pisah pancen mandhiri, pamisahan udan lan garing supaya bisa luwih tuntas, lan ing wektu sing padha bisa ngatasi kulawarga kanthi kontradiksi lan tekanan, nambah efisiensi panggunaan jedhing.

Bayangake kulawarga telu. Ing wayah wengi, nalika ibu lagi adus, bapak bisa menyang jamban lan bocah-bocah bisa umbah-umbah bebarengan. Yen populasi luwih gedhe, kanthi telung generasi ing kluwarga sing padha, kaluwihane pisah telung luwih jelas.

 

Apa Mung Keuntungane Pamisahan Tiga Generasi?

No, of course not, and out-of-context touting is sleazy. The advantages of the three separations are many (otherwise they wouldn’t be popular), but as an import, they can be watered down.

Titik sing paling penting yaiku that it’s not just a need for all Chinese families.

One of the reasons why Japanese families want to separate the three is that in their mindset, bathing and going to the toilet are not allowed to be together, one is a place to “get clean” and the other is a place for “sewage”.

It’s psychologically unacceptable to them if the bathroom is not separate, but it’s not so hard for us to accept.

Pungkasan, sing paling populer sing sadurunge duweni yaiku potongan siji

Mula, sikap kita tumrap telung pamisahan kudune dianggep ora saka sudut pandang psikologis, nanging saka sudut pandang praktis.

Kanggo omah sing butuh tenanan telung pisah, sepisanan penduduk omah kudu paling ora 3 utawa luwih, yen ora prelu.

Kaping kalih, omah duwe lan mung duwe jedhing. Yen kulawarga duwe jedhing loro, anggere kalorone bisa loro, mula uga wis bisa digunakake saben dinane.

Babagan pungkasan sing kudu dipikirake yaiku anggota kulawarga wis biasa adus. Perlu luwih suwé tinimbang kamar mandhi, lan bathtub ana ing papan sing mung bisa digunakake wong siji. Mula, kudu misahake bathtub supaya kulawarga gedhe bisa adus santai, mula dadi sebab masarakat Jepang seneng adus.

Kajaba kasunyatan manawa kepraktisan beda-beda saka siji kulawarga menyang kulawarga liyane, ana kasusahan liyane kanggo kulawarga Tionghoa: angel kanggo nyadari pisah telu kasebut.

Sebabé, ukuran lan bentuk omahé nuntut banget.

Kanggo nggayuh telung pamisahan kasebut, jedhing ora kudu cilik banget, lan sarat ukuran rumah tangga luwih dhuwur.

Wujud jedhing umume yaiku: strip vertikal, strip horisontal lan alun-alun.

Mung jedhing dawa sing horisontal sing paling gedhe bisa nggayuh telung pamisahan, papan sing paling bisa dipérang, cukup nambah partisi bisa.

The kothak jedhing, ing tangan liyane, mbutuhake jembar paling sethithik 4.6 meter persegi, according to Ms. Walkie’s estimate.

Sumber: wadhah omah umum

Yen sampeyan pengin nggunakake kanthi nyaman, wilayah kasebut kudune udakara 6 meter persegi.

Gaya pamisahan telung umum kanggo kothak

As for the slim toilet …… is unlikely to be able to achieve this, because to get to the innermost shower area, one would have to pass through the toilet (garis dinamis kudu ). Yen iki bisa digayuh, tembok kudu dicopot.

 

Telung Pamisahan Utawa Loro-Pisah

Sing jelas yaiku salah sawijine bagean kudu ana, mula pilihan sing diadhepi yaiku apa kudu telung pisah utawa loro pisah.

Saiki mode telung pamisahan ing jedhing pancen panas banget, lan aku dhewe dadi pendukung telung pamisahan, amarga rasa nyaman lan efisiensi panggunaan duwe kaluwihan sing nyata.

Nanging jeruk lair ing Huainan yaiku oranye, lair ing Huabei yaiku Hovenia, ing pungkasan yaiku telung pisah, utawa kanggo ndeleng manawa pungkasane ora bisa miturut kahanan lokal, lan nambah rasa seneng indeks urip dhewe.

Contone, bubar, kanca kolega sing sibuk dekorasi entuk loro gambar desain, desain kamar mandhi persis loro sing beda lan telu beda.

Let’s take a look at the three-separation first:

Rencana desain telung pamisahan

Tata letak telung pisah ana ing sisih alun, nanging jedhing asli kurang ukuran, mula sampeyan kudu nyilih sethithik ruangan saka kamar sing jejer.

Skema desain loro-misahake

Desain loro-lorone minangka tata letak sing paling umum, lan sinki dhewe. Kaloro desain kasebut pancen ora apik utawa ora apik, lan kalorone cocog kanggo panggunaan ruang.

However, my colleague finally chose the second separation because he planned to make the room adjacent to the bathroom into a study and didn’t want to even out the study area to the bathroom. And this house is usually a person living alone, do not need to do three separation.

Pamisahan telung arah duwe kaluwihan dhewe lan luwih trep tinimbang pamisahan rong arah kanggo kulawarga gedhe. Nanging, pamisahan nomer loro mbutuhake papan sing kurang lan luwih cocog kanggo kulawarga sing luwih cilik.

Pilihan ing antarane misahake telu utawa rong pisah kudu adhedhasar kabutuhan praktis sampeyan dhewe, tinimbang ngupayakake sing diarani mode.

Kanca sing sinau ing Jepang nyewa apartemen kanthi ukuran 38 meter persegi, kanthi jedhing dawa telu kanthi horisontal, wastafel ing tengah, kamar mandhi + bathtub ing sisih kiwa, lan toilet ing sisih tengen.

Amarga kabeh telung wilayah kasebut rame banget, dheweke biasane mbukak lawang menyang jamban lan nyambungake menyang wastafel, sing dadi bagean liyane.

Nanging, sedulur liya sing nembé pindhah menyang omah anyar, minangka kulawarga sing nduwe lima, nuduhake marang desainer sadurunge direnovasi manawa dheweke butuh jedhing telung pisah.

Nanging, area jamban asline mung 4 meter persegi, dadi aku nyilih 2 meter persegi saka kamar turu jejer kanggo nggedhekake area toilet.

When my mother-in-law bathes her child in the bathroom at night, my husband goes to the bathroom, and I can go to bed directly after washing up, so I don’t have to wait for each other. Although the bedroom has gotten a little smaller, I don’t regret it at all.

Kanthi rong conto kasebut, nuduhake sampeyan yen jawaban sing bener utawa salah pilihan saka telung pemisahan utawa rong pamisahan sing dingerteni sampeyan.

Although we are always faced with a lot of choices and have to make a lot of trade-offs in the process of decorating our home, as long as we think about our own habits and ask ourselves if we really need it, if we start from the actual needs, even if we can’t pursue perfection, at least we can make ourselves no regrets.

Gambar duweni saka pinterest

Sadurunge :: Next:
Klik kanggo mbatalake balesan
    展开 更多
    Sugeng rawuh ing situs web resmi WOWOW FAUCET

    loading ...

    Pilih mata uang sampeyan
    USDAmerika Serikat (US) dollar

    cart

    X

    Browsing History

    X