search Situs Panelusuran

Dijupuk NASA, Telung Toilet Iki Bakal Menyang Bulan!

klasifikasiblog 2099 0

Pawon Lan Bak Mandi. Judhul Dapur Lan Mandi.

Ing tanggal 22 Oktober, NASA ngumumake asil kompetisi, sing nyebabake pemilihan telung "toilet lunar", kanthi hadiah pertama $ 20,000 kanggo para pemenang. Hadiah awis dianugerahi rong entri liyane. Salah sawijining entri sing menang yaiku desainer Deliffy, nggawe Deliffy dadi siji-sijine perusahaan kamar mandi sing menang penghargaan kasebut.

 

Hadiah Pertama 丨

Dirancang Kanthi Bantuan Astronot Wanita 

Toilet pertama sing menang hadiah digawe dening tim desain jedhing Translunar Hypercritical Repository 1 (THRONE), sing dipimpin dening insinyur Washington Boone Davidson, lan desain toilet adhedhasar saran saka mantan astronot wanita, Susan Helms.

Mock-Up Entri Menang Hadiah Pertama

Susan Helms minangka mantan astronot wanita NASA sing makarya ing salah sawijining pesawat sing mandheg operasi ing 2011. Dheweke ngandhani tim desain toilet yen astronot wanita duwe wektu luwih angel nggunakake jamban dibandhingake astronot lanang sing bisa nggunakake corong kanggo nyedhot urin adoh. Amarga alasan iki, THRONE ngrancang Toilet Space, sing ngrampungake masalah astronot wanita kangelan nggunakake toilet ing ruang angkasa kanthi ngrancang ulang piranti corong sing cocog karo awak wanita.

Susan Helms, Mantan Astronot NASA Wanita

Kajaba iku, beda karo jedhing konvensional sing nggunakake pompa vakum, tim THRONE ngrancang jamban kanggo nggunakake kipas tanpa cacat kanggo nggawa kotoran lan dilebokake ing tas koleksi khusus kanggo nyuda kontak astronot karo kotoran kasebut.

 

Hadiah nomer loro 丨 Hadiah nomer loro 丨

Materi Fecal Bisa Didinginkan lan Digawa Bali menyang Bumi 

Hadiah kaping pindho yaiku jamban sing bisa diluncurake sing dirancang dening Thatcher Cardon lan Dave Morse. Thatcher Cardon minangka kolonel Angkatan Udara AS lan ahli bedah penerbangan sing sadurunge menang HeroX Space Potty Challenge ing taun 2017.

Jadwal

Toilet iki duwe kursi jamban tetep kanthi bolongan sing ditancepake ing wadhah amben utawa batang sanitasi kanggo disengaja, lan nalika ana buang air besar, kipas cilik nggambar ing kotoran menyang tas koleksi, sing bisa dibekukan lan disimpen nganti disimpen bali menyang Bumi. Amarga sistem jamban iki ora bobote, nyuda bobot sistem pendaratan lunar.

Kotoran kasebut ditumpukake menyang tas koleksi

 

Bebungah Katelu 丨

Dirancang dening Deliffy 

Pemenang hadiah nomer telu yaiku Space Toilet dening desainer Triffy, Franziska Wülker. Toilet duwe struktur bentuk sing dioptimalake lan diarani nyaman kanggo pria lan wanita. Amarga stasiun ruang angkasa ora duwe gravitasi, jamban nggunakake sentrifuge khusus kanggo nyedhot kotoran, kompres banjur disimpen ing tank liwat conveyor sing bentuknya spiral. Toilet uga duwe saringan kanggo mesthekake yen ambune lan bakteri ora bocor menyang kabin. Kajaba iku, sistem pompa jamban bisa dioperasikake dhewe lan bisa digunakake nalika ana gangguan listrik, adaptasi karo macem-macem kahanan darurat ruang angkasa.

Desain Toilet Space Deliffy

Desainer Franziska Wülker

Toilet nggunakake teknologi asli sing digawe dening Trifi supaya bobot lan konsumsi energi luwih murah tinimbang standar sing wis ditemtokake dening NASA. Uga ing desain kasebut, para desainer nggunakake piranti lunak desain kanggo industri otomotif, aerospace, lan liya-liyane, sing bisa nggawe simulasi kahanan aliran banyu kanthi realistis, lan uga digunakake kanggo pangembangan teknologi Rimless Trifi. Thomas Stammel, Chief Technology Officer Trifi, ujar manawa perusahaan kasebut bangga yen FranziskaWülker bisa ngrancang jamban, sing dadi bukti kepemimpinan Trifi ing teknologi toilet.

 

Astronot Ing Wulan Ing 2024 Bisa Gunakake Toilet Anyar 

Ing wulan Oktober taun iki, NASA ngumumake pengaturan paling anyar kanggo program lunar "Artemis", sing ngrencanakake bakal ngirim wanita pertama lan wong nomer loro menyang wulan ing taun 2024. Kabeh rencana kanthi telung langkah, diarepake biaya $ 28 milyar, saka $ 16 milyar kanggo pangembangan modul lunar.

Informasi kasebut nerangake manawa para astronot pisanan mlebu ing rembulan ing Desember 1972, NASA ora ngrancang jamban sing cocog, mula mung popok sing bisa digunakake nalika semana. Sanajan NASA mengko ngrancang jamban khusus kanggo stasiun ruang angkasa, nanging para astronot wis umume dadi pria, kalebu stasiun ruang angkasa, pesawat ruang angkasa, setelan ruang angkasa, lan liya-liyane kanggo nggawe perspektif pria. Nanging, jumlah astronot wanita saka macem-macem negara tambah akeh ing taun-taun pungkasan, lan NASA uga pengin ngirim astronot wanita menyang wulan ing patang taun. Kanggo tujuan iki, kanggo ketemu astronot lanang lan wadon ing njaba jamban Bumi kudu digawe.

Astronot Jepang njaga Toilet Kanggo Spasi

Astronot Amerika Sinau Toilet Luar Angkasa.

Kasunyatane, jamban luar angkasa kasebut wis digunakake ing pirang-pirang stasiun ruang angkasa internasional, nanging produk kasebut dirancang mung kanggo mikrogravity, mula pangembangan jamban ruang angkasa ing wulan ora bisa dihindari. Lawan latar iki, kontes NASA Space Toilet dilahirake, lan kita yakin manawa para astronot bakal bisa nggunakake jamban sing menang iki.

Sadurunge :: Next:
Klik kanggo mbatalake balesan
    展开 更多
    Sugeng rawuh ing situs web resmi WOWOW FAUCET

    loading ...

    Pilih mata uang sampeyan
    USDAmerika Serikat (US) dollar
    EUR Euro

    cart

    X

    Browsing History

    X