keresés Site Search

155㎡Körkör, három generáció együtt él generációhiány nélkül 丨 Rikyu Design

OsztályozásBelsőépítészet 4193 0

Rikyu Design Belsőépítészeti Szövetség

Egy három generációjú családban generációk közötti különbség van a generációk között? Az egyén és a család közötti személyes tér szinte negatív távolság, nem sok személyes tér?

Nemcsak a vizuális és funkcionális felhasználásra kell gondolni, hanem arra is, hogyan lehet egyensúlyt elérni az egyének és a családok között, olyan tényezőt kell figyelembe vennünk, amikor nagycsaládosoknak tervezünk.

Lehetséges szép és praktikus is lenni?

Ha család van, akkor csak „mi” és nincs „én”?

A tolerancia és a visszavonulás a fiatalabb generáció és az idősebbek között. Ebben az otthonban az elrendezés, a vonalak és az anyagok stílusa tökéletesen összeegyeztethető.

A festői Henglin -öbölre néző otthon ez a tó és a tenger találkozásánál található, ahol évente vándorló madarak is vándorolnak.

Amikor Zhang asszony eljött a tervezési konzultációra a család szükségleteivel, kifejezte vágyát, hogy harmonizálja idősebbek esztétikai és gyakorlati igényeit, megtartva ugyanakkor a gazdag és erős vizuális elemeket, amelyeket kedvelt, és bátran javasolta a rozsdamentes acél használatát. a ház összes szekrénye.

-

Bal találkozik a családdal

Mozogjon együtt a családjával

 

Bal

Közterület

A bejárati csarnok fontos terület a család be- és kilépéséhez, ráadásul az egész otthon kellős közepén van, így tiszta tömbje van, és vizuálisan és hasznosan sima mozgásvonala van.

A tárolás tekintetében a szekrények különböző tájolását és mélységét használják a ruhák, cipők és egyéb tárgyak tárolásának tervezésére. Az ajtó melletti oldalsó cipőszekrény keskeny mélységű, és kihúzható típust használ a gyakran használt cipők elhelyezésére, míg a cipőváltó ülés melletti szekrény a szezonális és ritkán viselt cipők helyszíne.

A bal oldali szekrény fekete része egy polc a cipőváltó ülés irányába, ahová kis dolgokat helyezhet el. A felső és az alsó szekrény fekete részének magassága éppen megfelelő a hölgy csizmáinak és más nem szokványos méretű cipőknek.

Miután belépett az ajtón, az előlap jobb oldalán lévő szekrény a tervek szerint a család másodlagos ruháinak és táskáinak a területe lesz. Az otthon élő és mozgó vonalainak találkozásaként lehetőség van egy mozdulattal hazaköltözni vagy kimozdulni.

A bejáraton található keskeny szekrény kétoldalas nyitással van kialakítva, így ugyanaz a szekrény találkozhat a bejárattal és a nappalival is.

A padlót fehér csempe és fapadló választja el a nappalitól, és az ívelt vonalak a fenti ívelt szöget tükrözik.

A nappali bejáratával szemben álló, rozsdamentes acélból készült, elegáns íves ív gyengíti a gerendákat, és rituális érzést kölcsönöz a családi otthonnak. A fém anyag által elért lágy görbület elegáns és tele van pontokkal.

A nappali kiváló fényt és kilátást nyújt az otthonra, a nappali-étkező-konyha közös területe pedig gazdagabb formát biztosít az összejövetelek számára.

A nappali hátsó fala kijelző polc formája, amely megjelenítési területként használható, ha nem néz tévét.

A szabad fekete vonalak a falon tele vannak fantáziával, ami „szeretetet” vagy „élőt” jelenthet.

A nappali gazdag apró részletei, a részletekben lévő kis ív visszhangozzák a szerkezet nagy ívét

A nappali és az erkély közötti fal lehetővé teszi, hogy a nyilvános terület természetesen körvonalat képezzen. A több oldalra állítható mozgatható kanapé lehetővé teszi, hogy a családtagok négyszemközt kommunikáljanak, bárhol is legyenek.

A TV szekrény és a kivetítő szekrény szerkezete. A kivetítőszekrény tökéletesen illeszkedik a TV -szekrény zöld -fekete testébe, ahol a zöld szekrény továbbra is használható normál fiókként.

Egy család, aki szeret filmeket nézni, de nem akarja, hogy a TV legyen a főszereplő a nappaliban. Egy hét gondolkodás után a tervezővel a háziasszony végül mindkét világból a legjobbat kapta.

A lézer kivetítőt egy csúszó szekrénybe helyezték, amelynek optikai üvege volt fent. A kivetítő általában a TV szekrényébe van ágyazva, de használat közben szabadon mozgatható. A szekrény fölé épített optikai üveg 99.9% -os fényáteresztő képességet biztosít, így tökéletes megtekintési élményt nyújt.

Miután belépett az erkélyre, az 5 méter hosszú területet dolgozószobára és kilátó erkélyre osztják. Rozsdamentes acél hajlított mennyezeti görbéből készült, amely összeköti a falat és a tetőt, hogy erős burkolatérzetet keltsen, és gyengíti a fal jelenlétét is.

Az indigo és a pávazöld színezés nagy területe ellentétben áll a nappalival, váratlan hatásérzetet keltve mindenki számára, aki belép az erkélybe.

A vizsgálati területet egy oldalsó partícióval osztják el, amely elválasztó, hozzáadva a magánéletet és a zártság érzését, miközben párbeszédet folytat az egész közös területtel.

A növényi társalgó a nap alatt a másik végén lehetővé teszi a család számára, hogy egy pillanatra pihenjen tanulás és munka közben.

Az étkezőasztal és székek dióból és fémből készülnek, ami illeszkedik az otthon temperamentumához.

A tanulmány összeköti a kanapét az étkezővel és a konyhával. A hosszú étkezőasztalt a család étkezőjének választják a széles keresztcsarnokban, így a család négyszemközt kommunikálhat.

A hullámpanelek használata a sziget homlokzatán modernséget kölcsönöz az egész otthonnak.

A szigethez szándékosan egy mosogató és elektromos cserépkályha került. Amikor a férfiak és a nők egyszerű ételeket fogyasztanak a héten, közvetlenül az elektromos cserépkályhán való melegítés vagy gőzölés után ehetnek, ami nagyban növeli a kényelmet és az étkezési kényelmet.

A konyha átlátszó tolóajtót használ, hogy megakadályozza a zsírt és a füstöt, miközben növeli a látómező behatolását. A konyha jobb oldalán található kis készülék tárolóhely is kényelmes az edények elhelyezéséhez és az ellentétes oldalon lévő hűtőszekrényben való tároláshoz.

A mosogató és a tűzhely az L-alakú munkalap két oldalán található, így könnyen mosható, vágható és süthető, valamint biztosítja a nedves és a száraz elválasztását.

A konyha sarokterülete eredetileg egy tárolóhelyiség volt. Miután kinyitotta a család főzési szokásainak megfelelően, ez most a házigazda édesapja halsütési területe, ahol a jövőben családja kedvenc ételeit főzheti!

 

–A konyha most egy halsütési terület a háziasszony apja számára.

Jobbra és egyedül

Szabad a magánytól

 

Jobb

Hálószoba területe

A mindkét oldalon világító gyerekszoba széles kilátással rendelkezik, és a fa tónusok egyáltalán nem gyerekesek. Ez sok teret hagy a jövőbeni változásoknak és sokféle funkciónak.

A legszembetűnőbb dobkészlet az ajtóban, a gördeszkás fali lámpával a falon, a zenés fiúval, tele hűvös energiával.

Amikor professzionális dobpárnákkal és hangtompítókkal játszik, a gyerekek szabadon gyakorolhatnak otthon, anélkül, hogy zavarnák a szomszédokat.

A játékok gazdag és szép tárolása boldog kisfiú!

Az ágy másik oldalán éjjeliszekrény és tárolószekrény kombinációja található, amely megkönnyíti a különféle tárgyak és játékok tárolását. Színes otthon a gyerekkel, hogy növelje az önszerelés örömét, adjon hozzá egy babzsákot, amely a gyermekek kis világává változik.

Az íróasztal egy süllyesztett sarokban helyezkedik el, zártsági érzéssel, a fali tároló pedig különféle tanszerek elhelyezésére szolgál. A lyukas tábla pillanatok alatt láthatóvá teszi az elemeket, így a gyerekek könnyen felvehetik az elemeket.

A mindkét oldalon található finom üvegezett fali lámpák kíméletes légkört teremtenek. A barna szaténfüggönyök foltos ecsetvonásokkal csendesek és tartósak

Az okker színű hálószoba olajfestett textúrával három területre oszlik: ellenőrző szoba, fürdőszoba és hálószoba.

Miután áthaladt a fürdőszobán az egyszerű mosáshoz és sminkeléshez, valamint a viszonylag független ellenőrzőszobához, erős olajfestési stílusban lép be a hálószobába, és az önálló mozgásvonal rituális érzést kölcsönöz a hálószobának.

A fényáteresztő előregyártott beton panelt a szekrény felett használják a csillagos égbolt eléréséhez, és fényt vezetnek be az élő erkélyről anélkül, hogy túlságosan kemény lenne.

A gardrób három oldalú szekrényt tartalmaz, és a területet a férfiak és a nők szokásai szerint osztják fel.

Az ellenőrzőterem a bejárati ajtónál található, hogy találkozzon a háziasszony változó vonalával, mielőtt hazamegy, és kilép az ajtón, és ezzel egy időben 1.1 m magas kis tárgy tárolószekrényt állítanak fel, hogy megfeleljen a házigazda magasságának , amely különböző kiegészítőket és szépségápolási termékeket helyezhet el raktáron. A fürdőszobában végzett sminkelés után itt fejezheti be az utolsó műveletet.

A fürdőszoba padlóburkolatának anyaga csúszásgátló és antibakteriális funkcióval rendelkezik. A rozetta alatti ülés lehetővé teszi, hogy üljön és zuhanyozzon, és nagyon barátságos az idősekkel.

A nyilvános fürdőszobát, amelyet főként a család használ, hármas elválasztó típusként alakították ki, a mosdót pedig szándékosan a bejárati csarnok mellé állították, hogy a család hazatérve mosson kezet.

A fürdőszoba egy teljes japán fürdőszobát rejt, amely integrálja a fürdést, a zuhanyzást, a melegen tartást és a ruhák szárítását. A teljes moduláris felépítés 3 nap alatt elkészül, de fontos megjegyezni, hogy a hely és a település méreteit le kell foglalni a falépítés szakaszában.

A háziasszony szerint ez egy fürdőszoba, amelyre úgy érezte, szüksége van, miután kipróbálta egy barátja házában Sanghajban.

-

Az otthon darabjai

 

Deformált sarkok

01 A függőleges felület simítása szekrények használatával

A konyhapult kiszélesítése által kialakított süllyesztett terület miatt tökéletes az átlátszó tárolószekrény használata a fal függőleges felületének simításához, mint a közös csészék és edények megjelenítési területe.

 

02 A szekrény segítségével töltse ki az ajtó mögötti teret

A gyermekszoba ajtaja mögötti teret az ajtó jobbra tolása után hozzák létre, és egy üveg könyvespolcot használnak a tároló térfogatának növelésére anélkül, hogy helyet pazarolnának.

 

03 Egyensúlyozza ki a nyitott sarkokat a tárolóhelyiségekkel

A bejárati csarnok nyitott folyosójában található a „királybomba” tároló a házban. A mindössze 1.3㎡-os bejárási tér az otthoni nagy tárgyak végévé válik.

▲ Az eredeti szerkezet diagram

A ház kiváló világítással és szellőzéssel rendelkezik, világos tevékenységi körökkel rendelkezik, és gyönyörű környezetben van.

A ház hibái, hogy a közös terület nagy, de a szobák kicsik, a deformált tér nehezen használható, és túl sok a fürdőszoba és az erkély.

▲ Az alaprajz felújítás után

A bal oldali nyilvános terület és a jobb oldali privát terület egyértelműen meghatározott.

Csökkentse a fürdőszobák és a szobák számát

Az első a magánélet életminőségének javítása, a deformált sarkok összevonása, valamint a tárolási és élvezeti funkciók növelése.

Az egész otthon egyértelműen bal és jobb zónákra oszlik a felújítás után. A nyilvános terület a családi összejövetelek/baráti összejövetelek tevékenységi helyszínéül szolgál. A magánterület kis családként létezik minden családtag számára. A bejárati csarnok és a nyilvános fürdőszoba csomópontja összekapcsolja a statikus és dinamikus területeket, így az élő tevékenységek vonalai simaak és világosak.

 

Projekt helye / Lotus City

Tervezőcsapat / Shu-Min Zhong, Jie Shi

Tervezési terület / 155 ㎡

Dekorációs költség / 90 w (a háztartási gépek kivételével)

Előző:: Következő:
Kattintson a válasz törléséhez
    展开 更多
    Üdvözöljük a WOWOW FAUCET hivatalos weboldalán

    Loading ...

    Válassza ki a pénznemet
    USAdollárEgyesült Államok dollár
    EUR Euro

    Kosár

    X

    böngészési előzmények

    X